Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Het Zilveren Kruis - Ingrid Chen

Ik mocht dit boek voor UITGEVERIJ COSERVE lezen en wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 


Wat vind je van het boek? 
De cover geeft een klein stukje bloot aan waar het boek over gaat, al is dat toch een, wel heel belangrijke, bijzaak, want het belangrijkste van alles is dat Damian uiteindelijk via diverse omwegen op zoek gaat naar zijn moeder. De vraag die Damian heeft is waarom hij steeds van die nachtmerries heeft, waar die vandaan komen. Later komt de vraag wie die mensen zijn die hem steeds in zijn nachtmerries achtervolgen. Is het gewoon een dwaze nachtmerrie waar je maar beter over kunt zwijgen als je ze op latere leeftijd nog hebt of is het (deels) echt gebeurd? Heef hij dat echt meegemaakt? Wat is het verhaal achter het zilveren kruis dat hij altijd om zijn nek draagt en waar hij het gevoel heeft dat een bepaald iemand over hem waakt, van wie heeft hij die gekregen? Daarnaast rijst de vraag waarom hij hem niet openlijk kan dragen. Waarom het niet geoorloof…

Gaat het met je huisdier goed, dan gaat het met jou ook goed


Die titel gaat zeker voor mij op. Wat heb ik in de rats gezeten om Diesel Polo. Zelfs van het weekend nog ondanks dat het 's avonds steeds beter met hem ging. Vanmorgen heeft hij laten blijken dat het echt goed gaat met hem, want hij sprong op de grond van, waarschijnlijk de eettafel, en sjeesde naar boven en sprong op bed om ons goeiemorgen te wensen. Dat heeft hij een week niet gedaan. Hij liep wel naar boven, maar dat was steeds traag. 
Toen manlief beneden kwam riep hij naar boven dat er goed gegeten en gedronken was. Kon daar alleen maar blij om zijn.
Was echt de afgelopen week bang geweest dat we hem in moesten laten slapen, zo ziek was hij van de week. De dierenarts had woensdag wel gezegd dat hij binnen 5 dagen op moest knappen, maar kon het steeds niet geloven als ik hem zo zag en dat hij steeds niet wilde eten.
Vanmorgen heeft hij voor het eerst sinds een week ook weer een snoepje gegeten. Gisteravond heeft hij ook 2 uur op schoot gelegen en daar had hij het echt naar zijn zin.
We hebben in ieder geval de afgelopen week ontdekt wie er steeds over tafel liep en zijn pootafdrukken achter liet, veel dronk en at en wie er steeds aan de planten zat. We dachten steeds dat het Paddy Bleu was, want dat is een stevige kater, maar het bleek Diesel Polo te zijn. De afgelopen week heb ik geen witte pootjes op tafel gezien, was er duidelijk niet zoveel gedronken en gegeten en vannacht was alles er weer. Kortom de magere, kleine boef eet en drinkt en haalt meer kattenkwaad uit dan wij dachten. Zo onschuldig als hij eruit ziet, zo onschuldig is hij niet. ;) Toch was ik blij met de witte pootjes op tafel en dat er weer flink gegeten en gedronken was. Teken dat Diesel Polo weer de oude aan het worden is. ;)
Heb er nu eindelijk echt vertrouwen in en voel me nu weer goed en gelukkig.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

Quote van de Week