Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Masser Brock - Bert Wagendorp

Van Uitgeverij Atlas Contact  mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Masser Brock is columnist van dagblad 'De Nieuwe Tijd'. Zijn zus is de spindoctor van de premier van Nederland. Masser volgt het nieuws, tot het nieuws de achtervolging op hem inzet. Wat is de waarheid achter de dood van vier Nederlandse soldaten op vredesmissie? Hoe nam de geheime dienst De Nieuwe Tijd in de tang? De nieuwe roman van Bert Wagendorp gaat over de vraag hoe nieuws nieuwe werkelijkheden schept, over de waarheid die wij dagelijks krijgen geserveerd en over de waarde daarvan. Het is een wervelend verhaal vol vrolijke, tragische en kleurrijke personages: een opmerkelijke krantenfamilie, een cynische journalist, een horlogemaker en een tycoon tegen wil en dank. Masser ruilt zijn oude zekerheden in voor twijfel en zijn cynisme voor stilte. Als lezer kun je niet anders dan hetzelfde doen - wie 'Masser Brock' gelezen heeft, zal de …

Gaat het met je huisdier goed, dan gaat het met jou ook goed


Die titel gaat zeker voor mij op. Wat heb ik in de rats gezeten om Diesel Polo. Zelfs van het weekend nog ondanks dat het 's avonds steeds beter met hem ging. Vanmorgen heeft hij laten blijken dat het echt goed gaat met hem, want hij sprong op de grond van, waarschijnlijk de eettafel, en sjeesde naar boven en sprong op bed om ons goeiemorgen te wensen. Dat heeft hij een week niet gedaan. Hij liep wel naar boven, maar dat was steeds traag. 
Toen manlief beneden kwam riep hij naar boven dat er goed gegeten en gedronken was. Kon daar alleen maar blij om zijn.
Was echt de afgelopen week bang geweest dat we hem in moesten laten slapen, zo ziek was hij van de week. De dierenarts had woensdag wel gezegd dat hij binnen 5 dagen op moest knappen, maar kon het steeds niet geloven als ik hem zo zag en dat hij steeds niet wilde eten.
Vanmorgen heeft hij voor het eerst sinds een week ook weer een snoepje gegeten. Gisteravond heeft hij ook 2 uur op schoot gelegen en daar had hij het echt naar zijn zin.
We hebben in ieder geval de afgelopen week ontdekt wie er steeds over tafel liep en zijn pootafdrukken achter liet, veel dronk en at en wie er steeds aan de planten zat. We dachten steeds dat het Paddy Bleu was, want dat is een stevige kater, maar het bleek Diesel Polo te zijn. De afgelopen week heb ik geen witte pootjes op tafel gezien, was er duidelijk niet zoveel gedronken en gegeten en vannacht was alles er weer. Kortom de magere, kleine boef eet en drinkt en haalt meer kattenkwaad uit dan wij dachten. Zo onschuldig als hij eruit ziet, zo onschuldig is hij niet. ;) Toch was ik blij met de witte pootjes op tafel en dat er weer flink gegeten en gedronken was. Teken dat Diesel Polo weer de oude aan het worden is. ;)
Heb er nu eindelijk echt vertrouwen in en voel me nu weer goed en gelukkig.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

De Amarna-Papyrus - Rachel Reedijk

Van uitgeverij WalburgPers mocht ik dit boek lezen en een recensie over schrijven. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Tell el-Amarna is een dorp in midden-Egypte. Eens verrees hier een nieuwe stad voor de omstreden zonnecultus van farao Achnaton en zijn beeldschone echtgenote Nefertiti.

Het leven van de Amsterdamse psychiater Margalith Dreyfus-Levi neemt een ingrijpende wending als zij een davidster erft met daarop gegraveerd het Aton-zonneteken. Kort daarop ontmoet zij Fouad Khalifa, conservator in het Louvremuseum. Hij ontdekt dat het legaat terugvoert op de sterrenpapyrus van Parennefer, een opstandige priester uit de Amarna-periode.

Fouad vraagt Margalith om met hem mee te gaan naar Egypte. Terwijl zij samen stroomopwaarts trekken, op zoek naar de papyrusrol, is Egypte in de ban van de Arabische Lente en nemen elders de spanningen tussen Joden en Arabieren toe.

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de neus en lippen, dat echt is e…