Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Frankrijk In 50 Fragmenten - Caspar Visser 't Hooft

Van uitgeverij VanDorp Uitgevers mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Al meer dan 25 jaar woont Caspar Visser 't Hooft in Frankrijk, waar hij meerdere malen is verhuisd, van noord naar zuid, van oost naar west. Hij kent het land als weinig anderen. Hij weet wat de Fransen verbindt. Maar hij heeft ook gemerkt dat het land gevarieerder is dan je geneigd bent te denken na een paar zomervakanties in het zuiden of zo nu en dan een weekendje Parijs.

In 50 fragmenten geeft hij iets van deze verscheidenheid weer. Nu eens een grappige situatie in een restaurant, een sportschool of tijdens een groepsreis in de bergen. Dan de beschrijving van een verlaten streek, een oude ruïne, of een afgedankte kolenmijn. Of wat gedachten over Franse kunst, literatuur of politiek...

Deze prachtige bundel wordt ingeluid met een voorwoord van Nelleke Noordervliet, succesvol schrijfster en onder andere winnaar van de Multatuliprijs.

Bron: bol.c…

Tussendoortje


Even een blog tussendoor. Zoals jullie wellicht is opgevallen, heb ik de laatste 2 weken hier geen psp-uitwerkingen meer geplaatst. Dat is omdat ik gestopt ben met mijn psp-forums vanwege te weinig belangstelling. Aangezien ik mijn geschreven lesjes niet op de computer wil laten staan waar niets meer mee gedaan wordt en ik toch ook graag psp-lesjes wil blijven schrijven, ben ik onlangs 2 pspblogs begonnen, PSP Fantasie & PSP Fantasie 18 Plus
Vanavond zat ik te denken wat ik met dit blog zou doen, want hier maakte ik voornamelijk reclame voor mijn pspforums, maar dat hoeft niet meer.
Onder het spelletjes spelen op Facebook (ja, ja, ben en blijf een vrouw die soms meerdere dingen tegelijk doet ;)) bedacht ik mij dat ik weer terug naar af ga en dus weer af en toe een blog plaats over wat mij bezig houd zoals ik in het verleden ook op o.a. 20six.nl, web-log.nl en later punt.nl deed. Ik schreef de laatste jaren voornamelijk op Plazilla en ook op Yunomi, maar wil dat hier weer gaan doen. Mijn accounts op Plazilla & Yunomi doe ik niet weg, want daar wil ik af en toe aan opdrachten blijven meedoen en ook reageren op collega-schrijvers.
Ik zal af en toe nog wel een uitwerking van een collega psp-schrijver die ik heb gemaakt plaatsen en voor de vaste bezoekers, wees niet bang, de website & clip van de maand blijven bestaan.


Reacties

Populaire berichten van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

Quote van de Week