Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

De Nieuwe Mode Van Oranje - Els Smit

Ik mocht dit boek voor mijn leespagina op de leespagina van bol.com lezen. Je kan mijn recensie daarom daar lezen.Extreme couponing


Gisteravond zat ik een beetje te zappen en stopte bij TLC voor Extreme Couponing. Ik heb dat programma met open mond bekeken en moest aan het eind concluderen dat het bij mij wel mee viel, dat ik niet zo extreem was. Ik kijk ook vaak of ik dingen met korting kan krijgen, maar ga niet bij anderen bedelen om kortingsbonnen of heel internet afstruinen om maar iets gratis te krijgen. Het is bij mij meer toeval dat ik iets tegenkom dat ik wil hebben en dat er dan toevallig een kortingsbon van is. Tuurlijk let ik wel op wat ik koop en ja, bij sommige dingen wacht ik tot het ergens goedkoop is. Ik heb het dan over de grote verpakkingen van Ariel waspoeder en Dreft afwastabletten die eens in de zoveel tijd in de aanbieding zijn bij een van de klusmarkten. Dat is voor mij goedkoper en daar doe ik langer mee dan met die kleinverpakkingen van de supermarkt. Manlief kreeg dat onlangs pas door toen hij zag dat zo'n grootverpakking uiteindelijk 3 of 4 keer zo goedkoop was dan als je in totaal hetzelfde haalt bij de supermarkt. 
Eerdaags moet ik een nieuwe bril en tevens ook een nieuwe zonnebril op sterkte. Het is best wel duur, maar dan wacht ik tot er weer een aanbieding is van Pearle en dan ga ik daarheen. Gelukkig krijgen we 100 euro vergoed van onze ziekenfonds. Dat scheelt toch.
Dat zijn dus dingen die ik echt nodig heb, maar ik koop niets wat ik niet nodig heb omdat het dan in de aanbieding is.

In Extreme Couponing sparen mensen kortingsbonnen om zo min mogelijk te betalen bij de kassa. Sommigen gaan zover dat ze net zo lang zoeken tot ze het gratis krijgen. Houden hele mappen met kortingsbonnen op volgorde bij, sommigen laten hun kinderen ook kortingsbonnen opzoeken, sommigen vragen aan buren en iedereen die ze maar kennen om kortingsbonnen, er zijn er die zelfs in de vuilnis van anderen op zoek gaan naar kortingsbonnen. struinen heel het internet af. Ze hebben er echt een dagtaak aan.
Als je ook ziet hoe ze door de winkels lopen en wat ze allemaal inslaan en als ze met hun partners gaan of iemand anders, dan krijgt die het flink te verduren. Het moet allemaal precies, er mag niet eentje meer of minder in de kar i.v.m. de korting die ze daarop krijgen. Het liefst stoppen ze zelf alles in de kar. Ik heb het niet over 5 repen chocola 2 kratjes bier enz. het gaat echt om soms wel tientallen repen chocola van een bepaald merk of tientallen flessen shampoo van een bepaald merk. Er was er gister eentje die nee zei tegen haar kind toen ze aan hem vroeg wat hij nog wilde en een pak met een mannetje erop aanwees. Dat mocht niet, want daar had ze geen bonnetje voor.
Ze lopen met tig karren naar de kassa. Vaak stopt de kassa er halverwege of eerder mee omdat die niet berekend is op zulke extreme aantallen boodschappen en moeten de boodschappen verdeeld worden over verschillende kassa's. Als dat gebeurt dan raakt de verslaafde helemaal in paniek omdat ze het overzicht kwijt is. Ze worden ook boos als ze meer moeten betalen dan wat ze dachten of dat ze dachten dat ze alles gratis kregen omdat ze bonnen ervoor hadden, maar dat ze dan net teveel van iets hadden of dat de bonnen niet geldig zijn.
Als je ziet wat ze dan thuis al hebben, ze kunnen zo zelf een supermarkt beginnen. Sommigen nemen steeds meer kamers in ook al baalt de partner. Dan vraag ik me echt af waarom die partners er niets van zeggen. Er wordt wel wat van gezegd, maar ze laten toch over zich heen lopen. Ik heb geen koop- en bonnenverslaving, maar als ik die wel zou hebben, dan weet ik zeker dat mijn man mij zou vragen om te stoppen en als ik dat niet zou kunnen om in therapie te gaan, want dit is echt extreem.

Ik heb overigens niets tegen dat mensen dingen kopen met korting en een ieder moet ook zelf weten wat hij doet, maar ik verbaas mij gewoon over dit soort extreme dingen. Er was er eentje die zei dat ze niet snapte dat er zo weinig mensen gebruik maken van de kortingsbonnen en dat er dan gezegd wordt dat het zoveel werk is. Dat vond zij wel meevallen, dat die geen armoede hebben gekend en ze zei dat ze dat ook rustig tegen vreemden zegt als ze die wat zien kopen dat niet in de aanbieding is of als er geen bonnetje voor is. Als iemand dat tegen mij zou zeggen, dan zou ik die persoon vriendelijk bedanken voor de tip en gewoon verder gaan met wat ik al deed.
Als je in totale armoede leeft, dat zijn er hier in Nederland ook genoeg, dan kan ik het me voorstellen dat je zo extreem bent, maar dan zou ik toch wel voor de dingen gaan die ik nodig heb en alles wat ik niet nodig heb of nooit gebruik laten staan en niet kopen omdat het toevallig in de aanbieding is.
Er was een man die ook die verslaving heeft, maar die zei er wel bij dat hij af en toe ook wat naar de voedselbank brengt zodat anderen dan weer wat extra's hebben. Dat vind ik dan wel weer een goede instelling. Hij spaart het wel, maar geeft af en toe ook wat weg van wat hij teveel heeft.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Quote van de Week

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg

Van uitgeverij Conserve mocht ik dit boek lezen en recenseren. ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
De tweeling Clara en Tony spreekt met elkaar in onafgemaakte zinnen. Zo delen ze hun geheimen, dromen en blijdschap. Ze kunnen elkaars gedachten lezen zonder woorden te gebruiken. Hun leven neemt op slag een drastische wending wanneer hun boerderij in 1900 tijdens de Boerenoorlog wordt afgebrand en ze met hun moeder in een kamp vlakbij Pretoria terechtkomen.
Honderd jaar later is de wetenschapper Iris geïntrigeerd door epigenetica: hoe patronen uit het verleden zich in het heden herhalen. Iris stuit op een familiegeheim en ontdekt dat haar onderzoek in Holland over de continenten heen tot in Zuid-Afrika echoot. Ze ontrafelt een verhaal van ondenkbare ontberingen en onvoorstelbare veerkracht dat haar leven voorgoed zal veranderen.
In deze hartverwarmende historische roman schetst Vijverberg een indringend beeld over Zuid-Afrika en onderzoekt de invloed van aangr…

Ja, Ik Geloof In Sprookjes - Jessie Van Kuijck

Van uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Gebasseerd op een waargebeurd verhaal

Waar gaat het boek over? 
Tijdens haar vakantie in de populaire Turkse badplaats Alanya, wordt de Nederlandse Izannah verliefd op de Turkse Rohat. De vonk slaat over en de twee krijgen een lange afstandsrelatie. Ze zijn stapelgek op elkaar en Izannah reist telkens opnieuw naar Turkije om haar grote liefde te zien. Toch komt Izannah er al snel achter dat een relatie met een moslimjongen in het buitenland niet bepaald van een leien dakje gaat. Iedereen om haar heen lijkt negatieve vooroordelen te hebben en ook de Turkse dienstplicht zorgt voor de nodige obstakels en kopzorgen in de relatie. Naarmate de tijd vordert, komt Izannah ook steeds meer over het donkere verleden van Rohat te weten waar de burgeroorlog in Koerdistan een grote rol in speelt. De twee raken door allerlei omstandigheden verwikkeld in een lastige situatie waarin drugssmokkel,…