Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Verboden Liefde - Lizzie Van Den Ham

Waar gaat het boek over? 
Als Yvonne Brandsma aan haar laatste jaar VWO begint, kan ze nog niet vermoeden dat ze op het Thorbecke College haar grote liefde tegen het lijf zal lopen... en dat die grote liefde haar docent zal blijken te zijn.

Bron: Kobo.

Wat vind je van het boek? 
Lekker vlot geschreven. Het boek heb je zo uit en is dan ook een lekker tussendoortje of een mooi boek voor als je een reading challenge wilt halen. Ook is het een heerlijk boek als je in de put zit en je je weer goed wilt voelen. Het verhaal is ontzettend voorspelbaar, maar dat is in dit geval niet erg. Dit is het soort boek waarbij het niet erg is dat er niet zoveel gebeurt, niet zoveel spanning in zit.
Wel hoop ik dat de volgende delen meer bladzijdes hebben, anders is het jammer dat het niet één dik boek is geworden. Anderzijds, nu heb je wat om naar uit te kijken als je wilt weten hoe het verder gaat. 😉

Wat vind je van de cover? 
Ik had eerlijk gezegd voor een andere cover gekozen. Ik zou voor de scene op …

Kookwedstrijden


Afgelopen week had ik de griep en net als de vorige keer keek ik weer uit verveling en van ellende omdat ik vaak niet slapen kon tv. Vaak viel ik dan wel in slaap. Voordeel was wel dat ik weer op de hoogte was van wat er op tv was, want buiten dat ik wel eens via social media en de kranten mee kreeg wat er op tv is, keek ik zelden tv. De laatste weken kijken wij voornamelijk video's via de videotheek van KPN omdat wij daar een abonnement op hebben. Daar heb ik onlangs nog over geschreven en we zijn nu zeker van onze zaak, we houden dat abonnement, want dat is goedkoper dan dat je een dvd gaat kopen of huren en je hebt meer kastruimte, want je hebt geen dvd's meer die nodeloze ruimte innemen omdat je ze toch nooit meer kijkt, maar weggooien ook zonde is en je niet weet aan wie je die moet geven.

Het was ook een week waarin ik achter kwam dat ik Utopia niets vind. Snap niet dat er zoveel mensen naar kijken, maar dat ligt vast aan mij. Hoewel, het schijnt dat er meer mensen dat programma niets vinden. Dat las ik van de week op Plazilla. Ook was ik er weer achter dat ik die reclameblokken tussendoor bloed irritant vind.

Toch ben ik op Net5 een paar programma's gaan volgen omdat ik wil weten wie er gaat winnen en hoe ze dat doen. Ik heb het over Masterchef, MyKitchenRules en Bake My Day. Vind die programma's erg goed in elkaar zitten en ondertussen leer je ook nog wat kooktechnieken. Ik zit echt in spanning en soms gok ik in gedachten wie er het programma zou moeten verlaten en vaak heb ik het goed. 

Ik moet er trouwens niet aan denken om mee te doen. Ik tril al met mijn handen (kan ik niets aan doen en er is ook niets tegen te doen. Heb er over het algemeen geen last van, alleen als ik erg vermoeid ben, wat inspannends heb gedaan of als ik me ergens niet op mijn gemak voel of zenuwachtig ben, dan is het erger en kan het irritant zijn.), maar dan zou ik helemaal trillen en zou ik volgens mij de domste dingen fout doen (aardappels laten aanbranden, groente verkeerd snijden, ingrediënten vergeten enz.) en tig keer per ongeluk in mijn vingers snijden. Ik zou niet door de voorrondes heen komen. 
Daarom neem ik mijn petje af voor de mensen die meedoen aan die programma's en het toch maar doen terwijl ze weten dat er een heleboel mensen later naar ze gaat kijken op tv en met die chef-koks die ze nauwlettend in de gaten houden. Ook onder stress staan ze over het algemeen hun mannetje.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

De Amarna-Papyrus - Rachel Reedijk

Van uitgeverij WalburgPers mocht ik dit boek lezen en een recensie over schrijven. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Tell el-Amarna is een dorp in midden-Egypte. Eens verrees hier een nieuwe stad voor de omstreden zonnecultus van farao Achnaton en zijn beeldschone echtgenote Nefertiti.

Het leven van de Amsterdamse psychiater Margalith Dreyfus-Levi neemt een ingrijpende wending als zij een davidster erft met daarop gegraveerd het Aton-zonneteken. Kort daarop ontmoet zij Fouad Khalifa, conservator in het Louvremuseum. Hij ontdekt dat het legaat terugvoert op de sterrenpapyrus van Parennefer, een opstandige priester uit de Amarna-periode.

Fouad vraagt Margalith om met hem mee te gaan naar Egypte. Terwijl zij samen stroomopwaarts trekken, op zoek naar de papyrusrol, is Egypte in de ban van de Arabische Lente en nemen elders de spanningen tussen Joden en Arabieren toe.

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de neus en lippen, dat echt is e…