Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Masser Brock - Bert Wagendorp

Van Uitgeverij Atlas Contact  mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Masser Brock is columnist van dagblad 'De Nieuwe Tijd'. Zijn zus is de spindoctor van de premier van Nederland. Masser volgt het nieuws, tot het nieuws de achtervolging op hem inzet. Wat is de waarheid achter de dood van vier Nederlandse soldaten op vredesmissie? Hoe nam de geheime dienst De Nieuwe Tijd in de tang? De nieuwe roman van Bert Wagendorp gaat over de vraag hoe nieuws nieuwe werkelijkheden schept, over de waarheid die wij dagelijks krijgen geserveerd en over de waarde daarvan. Het is een wervelend verhaal vol vrolijke, tragische en kleurrijke personages: een opmerkelijke krantenfamilie, een cynische journalist, een horlogemaker en een tycoon tegen wil en dank. Masser ruilt zijn oude zekerheden in voor twijfel en zijn cynisme voor stilte. Als lezer kun je niet anders dan hetzelfde doen - wie 'Masser Brock' gelezen heeft, zal de …

Deja Vu horlogeIk ben gek op horloge's en als ik ze zelf kan samenstellen vind ik dat nog leuker. Niets zo leuk om
een horloge te dragen die je zelf hebt samengesteld en die maar weinig mensen ook hebben in die
combinatie.
Nu zijn er verschillende merken die dat al een tijdje hebben, maar toch stonden ze me
nooit echt aan omdat of het horlogebandje te breed is en ze geen smallere hadden of er was wat
anders dat mij niet beviel. Nu had ik wel eens gehoord van Deja Vu en wat ik zo op hun site zag,
beviel me wel. Vorig jaar mocht ik van mijn man een startset uitkiezen met nog een paar extra
sierringen. Daar kon en wilde ik uiteraard geen 'nee' tegen zeggen zoals jullie begrijpen. Ik heb een
uur bij de juwelier lopen kiezen, want ze had zoveel keus en dan had ze nog lang niet alles.
Uiteindelijk koos ik voor de startset waar een brede en smalle leren horlogebandje in zit en 8
sierringen en ben er nog steeds heel blij mee. Je hebt namelijk keus in overvloed wat
horlogebandjes en sierringen aangaat. Ook de klokjes op zich, daar heb je genoeg keus in.
Qua prijs vallen ze mee. Het leuke hiervan is dat je het altijd kan aanvullen.
Mocht je nu denken dat het veel werk is om zo'n horloge in elkaar te zetten, dat valt reuze mee. Je bent, ik in ieder geval, langer bezig met kiezen van wat voor combinatie je gaat maken, dan het in elkaar zetten, want dat is echt zo gepiept. Je kiest een horlogebandje doet daar een klokje in, bovenop dat bandje komt een sierring en dat wordt vastgezet met een rubberbandje. Ik vind het persoonlijk dan ook jammer dat je deze
horloge's niet bij elke juwelier kan kopen en dat er zo weinig over bekend is, want het is zo leuk om
bij elke outfit een andere horloge te dragen die door jouzelf is samengesteld.
Ik heb onlangs bij Time to Watch weer een paar horlogebandjes en sierringen besteld en kan die winkel iedereen aanraden. Binnen een week had ik mijn bestelling in huis.

Reacties

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

De Amarna-Papyrus - Rachel Reedijk

Van uitgeverij WalburgPers mocht ik dit boek lezen en een recensie over schrijven. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Tell el-Amarna is een dorp in midden-Egypte. Eens verrees hier een nieuwe stad voor de omstreden zonnecultus van farao Achnaton en zijn beeldschone echtgenote Nefertiti.

Het leven van de Amsterdamse psychiater Margalith Dreyfus-Levi neemt een ingrijpende wending als zij een davidster erft met daarop gegraveerd het Aton-zonneteken. Kort daarop ontmoet zij Fouad Khalifa, conservator in het Louvremuseum. Hij ontdekt dat het legaat terugvoert op de sterrenpapyrus van Parennefer, een opstandige priester uit de Amarna-periode.

Fouad vraagt Margalith om met hem mee te gaan naar Egypte. Terwijl zij samen stroomopwaarts trekken, op zoek naar de papyrusrol, is Egypte in de ban van de Arabische Lente en nemen elders de spanningen tussen Joden en Arabieren toe.

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de neus en lippen, dat echt is e…