Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Masser Brock - Bert Wagendorp

Van Uitgeverij Atlas Contact  mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Masser Brock is columnist van dagblad 'De Nieuwe Tijd'. Zijn zus is de spindoctor van de premier van Nederland. Masser volgt het nieuws, tot het nieuws de achtervolging op hem inzet. Wat is de waarheid achter de dood van vier Nederlandse soldaten op vredesmissie? Hoe nam de geheime dienst De Nieuwe Tijd in de tang? De nieuwe roman van Bert Wagendorp gaat over de vraag hoe nieuws nieuwe werkelijkheden schept, over de waarheid die wij dagelijks krijgen geserveerd en over de waarde daarvan. Het is een wervelend verhaal vol vrolijke, tragische en kleurrijke personages: een opmerkelijke krantenfamilie, een cynische journalist, een horlogemaker en een tycoon tegen wil en dank. Masser ruilt zijn oude zekerheden in voor twijfel en zijn cynisme voor stilte. Als lezer kun je niet anders dan hetzelfde doen - wie 'Masser Brock' gelezen heeft, zal de …

Onsportief


Sporten? Nee, dat is niet aan mij besteed. Ben een blauwe maandag lid geweest van een sportschool en moet bekennen dat als ik er was, het heel leuk vond om aan die apparaten te sporten, maar ik moet heel veel moeite doen om mij zelf erheen te schoppen. Na een half jaar werd dan ook besloten om het bij dat ene jaar te laten. Ook vanwege dat we op veel dingen besloten te bezuinigen. Het is namelijk of het een of het ander, je kan niet alles doen. Fietsen en wandelen kun je ook gratis doen en dat vind ik dan wel weer leuk, maar dan moet het wel mooi weer zijn.

Toch ben ik ook weer niet zo lui, want ik beweeg dagelijks voor een onsportief iemand redelijk veel. In tegenstelling wat veel mensen denken, kun je tijdens het huishouden ook genoeg bewegen. Ik had daar ooit met iemand een discussie over dat zij vond dat huisvrouwen lui waren en geen beweging hadden, want huishouden valt niet onder beweging. Tja, daar was ik het dus totaal niet mee eens.
Ga maar een half uurtje stofzuigen, daar komt toch echt meer bij kijken dan alleen de stekker in het stopcontact steken, de stofzuiger aanzetten en de stang vasthouden. Als je het goed doet, dan verschuif je ondertussen ook meubels of je bukt je een paar keer om onder de bank, stoelen en de kasten te komen. 
Ramen zemen alleen maar een kwestie van spons natmaken en ramen insoppen en dan met de trekker en zeem droog maken? Als ik de buitenkant doe, dan heb ik een speciale stok om de ramen aan de bovenkant te doen. Kan je vertellen dat dat niet altijd meevalt, maar voor mij is dat altijd beter dan dat ik op een ladder ga staan en dan de bovenramen aan de buitenkant ga zemen. Manlief heeft, net als ik, hoogtevrees. Dat wordt hem dus ook niet en een glazenwasser vinden wij te duur. Daar gebruik ik dus ook spierkracht voor. 
Een dag in de week doe ik de was en dan heb ik een stuk of 6, 7 wassen. De wasmachine en droogrekken staan op zolder. Dat betekent dat ik die dag minimaal 12 keer 2 trappen op en neer loop. En als ik een paar dagen later de was opvouw dan loop ik ook weer een paar de zoldertrap op en af om de was op te bergen.
Bij bed verschonen komt ook wel wat meer kijken. Elke week keer ik het matras om, omdat dat de levensduur van het matras verlengd en de dekbedden in de hoezen doen vergt toch ook handigheid.
En zo kan ik nog wel even doorgaan. In ieder geval heb ik geen gebrek aan beweging als huisvrouw en dat geldt, neem ik aan voor iedere huisvrouw. Tuurlijk is het wel makkelijker geworden door de stofzuiger, wasmachine, afwasmachine enz., maar er valt nog genoeg beweging uit te halen. En oké, een marathon zal ik ook zeker niet kunnen lopen, maar dat kan een gewone sporter ook niet zonder dagelijks intensieve training.


Reacties

Populaire berichten van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

De Amarna-Papyrus - Rachel Reedijk

Van uitgeverij WalburgPers mocht ik dit boek lezen en een recensie over schrijven. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Tell el-Amarna is een dorp in midden-Egypte. Eens verrees hier een nieuwe stad voor de omstreden zonnecultus van farao Achnaton en zijn beeldschone echtgenote Nefertiti.

Het leven van de Amsterdamse psychiater Margalith Dreyfus-Levi neemt een ingrijpende wending als zij een davidster erft met daarop gegraveerd het Aton-zonneteken. Kort daarop ontmoet zij Fouad Khalifa, conservator in het Louvremuseum. Hij ontdekt dat het legaat terugvoert op de sterrenpapyrus van Parennefer, een opstandige priester uit de Amarna-periode.

Fouad vraagt Margalith om met hem mee te gaan naar Egypte. Terwijl zij samen stroomopwaarts trekken, op zoek naar de papyrusrol, is Egypte in de ban van de Arabische Lente en nemen elders de spanningen tussen Joden en Arabieren toe.

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de neus en lippen, dat echt is e…