Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Frankrijk In 50 Fragmenten - Caspar Visser 't Hooft

Van uitgeverij VanDorp Uitgevers mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Al meer dan 25 jaar woont Caspar Visser 't Hooft in Frankrijk, waar hij meerdere malen is verhuisd, van noord naar zuid, van oost naar west. Hij kent het land als weinig anderen. Hij weet wat de Fransen verbindt. Maar hij heeft ook gemerkt dat het land gevarieerder is dan je geneigd bent te denken na een paar zomervakanties in het zuiden of zo nu en dan een weekendje Parijs.

In 50 fragmenten geeft hij iets van deze verscheidenheid weer. Nu eens een grappige situatie in een restaurant, een sportschool of tijdens een groepsreis in de bergen. Dan de beschrijving van een verlaten streek, een oude ruïne, of een afgedankte kolenmijn. Of wat gedachten over Franse kunst, literatuur of politiek...

Deze prachtige bundel wordt ingeluid met een voorwoord van Nelleke Noordervliet, succesvol schrijfster en onder andere winnaar van de Multatuliprijs.

Bron: bol.c…

Senseo melkopschuimer

Foto komt van Factoryprices.

Sinds twee weken heb ik de Senseo melkopschuimer van Philips. 
Ik had eerst een glazen kan met daarin een soort klopper, maar dat gaf een behoorlijke kliederboel als ik de melk opklopte en was dat zat.
We hebben een Dolle Guus, maar ik vond het te duur om elke dag een kop cappuccino te drinken. Ik dronk alleen op zondag een kopje.
Een tijdje geleden bedacht ik mij dat ik ook wel extra koffie kon zetten, want manlief drinkt elke dag een paar koppen koffie en als ik dan wat extra zet, zodat ik cappuccino kon maken, dan was dat toch weer goedkoper dan met de cupjes van Dolle Guus en kan ik elke dag een kopje cappuccino drinken. 
Mijn glazen kan met een soort klopper stond al een paar jaar werkloos in de kast. Na het eerste gebruik sinds een paar jaar wist ik weer waarom ik hem een paar jaar geleden had ontslagen. De eerste paar kloppen ging nog wel, maar daarna vloog de melk alle kanten uit de kan en ik kreeg het ook niet mooi stevig opgeklopt zoals je dat in horecagelegenheden altijd krijgt. 
Twee weken geleden was ik er helemaal klaar mee en besloot eens op het internet te gaan kijken of er geen andere apparaten waren en ik stuitte bij bol op de senseo melkopschuimer. Na eerst eens even de recensies overal gelezen te hebben en apparaten vergeleken te hebben, besloot ik die, ondanks de wat hoge prijs, aan te schaffen. Ik kan jullie vertellen dat ik na twee weken heel erg blij ben ermee. Hij ziet er mooi uit (oog wil ook wat ;)), hij klopt als de beste, ik kreeg dat met een gewone klopper en met die glazen kan met klopper nooit zo mooi en qua onderhoud is hij ook heel makkelijk. Als hij de melk klopt, hoor je de motor van de melkopschuimer heel zachtjes, het is geen irritant geluid. Je kan hem ook gebruiken voor dranken met koud melkschuim, maar dat heb ik nog niet geprobeerd. Ik heb alleen de warme variant voor de cappuccino geprobeerd.
Ik ben er in ieder geval heel erg blij mee en kan hem iedereen die geregeld een drankje maakt met melkschuim aanraden. Voor mij is hij de prijs echt waard.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

Quote van de Week