Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Masser Brock - Bert Wagendorp

Van Uitgeverij Atlas Contact  mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Masser Brock is columnist van dagblad 'De Nieuwe Tijd'. Zijn zus is de spindoctor van de premier van Nederland. Masser volgt het nieuws, tot het nieuws de achtervolging op hem inzet. Wat is de waarheid achter de dood van vier Nederlandse soldaten op vredesmissie? Hoe nam de geheime dienst De Nieuwe Tijd in de tang? De nieuwe roman van Bert Wagendorp gaat over de vraag hoe nieuws nieuwe werkelijkheden schept, over de waarheid die wij dagelijks krijgen geserveerd en over de waarde daarvan. Het is een wervelend verhaal vol vrolijke, tragische en kleurrijke personages: een opmerkelijke krantenfamilie, een cynische journalist, een horlogemaker en een tycoon tegen wil en dank. Masser ruilt zijn oude zekerheden in voor twijfel en zijn cynisme voor stilte. Als lezer kun je niet anders dan hetzelfde doen - wie 'Masser Brock' gelezen heeft, zal de …

Bosch WAE28497NL wasmachine


Plaatje komt van Bol.com.

Anderhalve week geleden had ik 's avonds de was in de machine gedaan en ingesteld dat hij de andere ochtend om een uurtje of 7 moest starten zodat hij om een uurtje of 9, als ik op stond, klaar zou zijn. 
De andere ochtend werd ik om een uurtje of half 8 wakker omdat ik naar het toilet moest. Ik keek op mijn wekker en zag geen tijd, ook de tv-ontvanger gaf een erg zwart beeld i.p.v. de tijd en ook de wasmachine was verdacht stil. Eerste gedachte was dat ik hoopte dat mijn buren ook geen stroom zouden hebben, zodat het een gemeentedingetje zou zijn. Helaas..... beneden was er wel stroom. Het lag aan ons. Ik wilde niet gelijk paniek zaaien en ben nog maar even een uurtje in bed gekropen tot manlief wakker zou zijn. Nadat hij goed wakker was vertelde ik wat er aan de hand was en heeft hij de stroom naar boven weer ingeschakeld. Helaas was dat van korte duur, want toen ik de wasmachine had aangezet en mijn tanden had gepoetst, kwam ik in een donkere slaapkamer. Toen wisten we genoeg, de wasmachine vond het welletjes. Ik moest het maar weer zelf doen. 

Na de kop koffie en thee zijn we maar naar de Expert gegaan. Naar Scheer & Foppen wilden we niet meer, want daar hadden we na 5 jaar nog steeds een kater van. Die brachten de wasmachine mopperend boven en konden alleen maar zeuren van dat niemand nog zijn wasmachine in de badkamer had staan en zonder te kijken of er wel stroom stond op de schakelaar knipten ze zo de kabel van de oude wasmachine door. Gelukkig stond er geen stroom op omdat ik die altijd automatisch uitdeed als ik klaar was met wassen. We waren in ieder geval klaar met die lui.

Tuurlijk konden we ook wel een mannetje laten komen, maar uit ervaring weten we dat als er eenmaal iets is, er meer kwalen volgen. In dit geval bleek het achteraf om een verwarmingselement te gaan die niet meer wilde opwarmen.

Bij de Expert zagen we gelijk een Zanusi wasmachine, maar die werd ons afgeraden omdat die niet de hoeveelheid was wat ik wekelijks draaide aan kon. Dat was een machine voor een paar lichte wasjes in de zoveel tijd. 
Oke, dan maar een ander en we kwamen op de Bosch WAE28497NL wasmachine uit. We zouden gebeld worden wanneer hij er was en dat ze hem kwamen brengen. Dat werd vorige week donderdag. 
Van te voren had deze muts zich heel erg ongerust gemaakt, want ik was die kerels van Scheer & Foppen nog niet vergeten en zag allerlei beren op de weg. Achteraf gezien heb ik mij voor Jan Doedel druk gemaakt. De oude wasmachine werd zonder mopperen van zolder naar buiten gebracht en de nieuwe werd zonder mopperen naar zolder gebracht en aangesloten. 

Inmiddels heb ik verschillende wassen ermee gedaan en kan alleen maar zeggen dat ik er heel erg tevreden over ben. Hij maakt nauwelijks herrie tijdens het wassen en centrifugeren, de was komt er schoon uit en ook al was je op 90 graden, de buitenkant wordt niet echt heet, je verbrand je er niet aan. Ook de timer werkt goed. Wat ook fijn is, is dat als hij piept dat hij klaar is, dat het deurtje ook gelijk open gaat. Bij de vorige wasmachines moest ik altijd 3 minuten wachten, dat is met deze Bosch niet zo. Voor mij is het tot nu toe een aanrader en hoop dat ik er nog vele jaren plezier van mag hebben.

Reacties

  1. Fijn dat je weer een nieuwe wasmachine hebt en er tevreden over bent. Ik heb ook al jaren een Bosch, maar als die centrifugeert, dan lijkt het wel alsof er een vliegtuig aan 't opstijgen is, haha ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Altijd weer fijn als je een machine hebt die het goed doet :)
    en dat de service ook goed is
    Fijne dag groetjes Ineke

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

De Amarna-Papyrus - Rachel Reedijk

Van uitgeverij WalburgPers mocht ik dit boek lezen en een recensie over schrijven. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Tell el-Amarna is een dorp in midden-Egypte. Eens verrees hier een nieuwe stad voor de omstreden zonnecultus van farao Achnaton en zijn beeldschone echtgenote Nefertiti.

Het leven van de Amsterdamse psychiater Margalith Dreyfus-Levi neemt een ingrijpende wending als zij een davidster erft met daarop gegraveerd het Aton-zonneteken. Kort daarop ontmoet zij Fouad Khalifa, conservator in het Louvremuseum. Hij ontdekt dat het legaat terugvoert op de sterrenpapyrus van Parennefer, een opstandige priester uit de Amarna-periode.

Fouad vraagt Margalith om met hem mee te gaan naar Egypte. Terwijl zij samen stroomopwaarts trekken, op zoek naar de papyrusrol, is Egypte in de ban van de Arabische Lente en nemen elders de spanningen tussen Joden en Arabieren toe.

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de neus en lippen, dat echt is e…