Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

De Nieuwe Mode Van Oranje - Els Smit

Ik mocht dit boek voor mijn leespagina op de leespagina van bol.com lezen. Je kan mijn recensie daarom daar lezen.Buurtpoes achter kikker aan


De poes van onze buren is me er eentje. Lief, ondeugend, kwebbel, knuffelkont, stoer en katersuitdager. Dat zijn zo'n beetje de steekwoorden voor haar. 
Al menigmaal heeft ze hier voor ruzie tussen de heren gezorgd. Onze heren mogen niet naar buiten en dat weet ze. Ze staat ze regelmatig uit te dagen voor de pui. Als de heren haar zien, dan kun je er gif op innemen dat ze binnen no time ruzie hebben. En madam? Die kijkt er naar en je ziet aan haar blik dat ze geniet, ze lacht in zichzelf om het tafereeltje van twee je-weet-wel-katers die om haar denken te vechten en een verhit  vrouwtje die ze uit elkaar haalt. De heren hebben menigmaal even een half uurtje apart van elkaar moeten afkoelen, de een beneden, de ander boven.
Denk nou niet dat ze een schoonheid is hoor, maar ze heeft iets waardoor ze och mooi is. Met haar blik kan ze je zo omkopen. Kan me voorstellen dat haar baasjes niet boos kunnen worden op haar als ze wat heeft uitgevreten. Nog sterker...... het is er zo eentje die rustig een ander de schuld geeft van wat zij heeft geflikt. Die snel weg rent als ze een vaas met bloemen heeft laten vallen als ze hoort dat haar baasjes eraan komen, zodat die denken dat haar vriendje of de hond dat heeft gedaan. Eigenlijk is ze een echte loeder.
 Ze trekt zich van niets of niemand wat aan. Omdat we de gevechten van de heren om haar en al die andere ongevraagde kattenbezoekers die daarvoor zorgen, hebben we een paar jaar geleden een katten-schrikapparaat gekocht. Alle katten vluchten uit onze tuin als dat klik-geluid uit dat apparaat horen, maar zij niet. Ze is niet doof, want ze hoort je uitstekend. Ze is gewoon oost Indisch doof als het haar uitkomt en als ze iets wil, dan gebeurt dat ook. Dat ding mag ik dan nog zo hard zetten, madam heeft er lak aan.
Toch heb ik stiekem een zwak voor haar. Zoals gezegd, ze heeft altijd zo'n onschuldige blik in haar ogen en kan je zo aankijken dat je smelt. Er zit vast een heks in, dat kan haast niet anders. 
Vanmiddag moest ik wel lachen om haar. Gelukkig lag Paddy Bleu op zolder in een mandje en Diesel Polo vond het wel niets, maar was schijnbaar in een redelijke bui, dat hij niet liep te grommen en blazen. Madam lag weer eens in onze tuin te zonnebaden, toen haar aandacht naar iets ging dat voorbij sprong. Het bleek een kikker te zijn die een lekker zonplekje opzocht. Helaas voor hem, had madam haar in de gaten. Ze zijn de hele tuin een paar keer door gesprongen tot meneer kikker een gaatje had gevonden waar hij door kon en madam niet. Madam keek zeer verbaasd. Inmiddels ligt ze weer lekker te zonnebaden tot ze geroepen wordt door haar baasjes dat ze naar binnen moet.

Reacties

  1. Hahaha wat een portret is dat :)
    Fijne dag groetjes Ineke

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Quote van de Week

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg

Van uitgeverij Conserve mocht ik dit boek lezen en recenseren. ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
De tweeling Clara en Tony spreekt met elkaar in onafgemaakte zinnen. Zo delen ze hun geheimen, dromen en blijdschap. Ze kunnen elkaars gedachten lezen zonder woorden te gebruiken. Hun leven neemt op slag een drastische wending wanneer hun boerderij in 1900 tijdens de Boerenoorlog wordt afgebrand en ze met hun moeder in een kamp vlakbij Pretoria terechtkomen.
Honderd jaar later is de wetenschapper Iris geïntrigeerd door epigenetica: hoe patronen uit het verleden zich in het heden herhalen. Iris stuit op een familiegeheim en ontdekt dat haar onderzoek in Holland over de continenten heen tot in Zuid-Afrika echoot. Ze ontrafelt een verhaal van ondenkbare ontberingen en onvoorstelbare veerkracht dat haar leven voorgoed zal veranderen.
In deze hartverwarmende historische roman schetst Vijverberg een indringend beeld over Zuid-Afrika en onderzoekt de invloed van aangr…

Ja, Ik Geloof In Sprookjes - Jessie Van Kuijck

Van uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Gebasseerd op een waargebeurd verhaal

Waar gaat het boek over? 
Tijdens haar vakantie in de populaire Turkse badplaats Alanya, wordt de Nederlandse Izannah verliefd op de Turkse Rohat. De vonk slaat over en de twee krijgen een lange afstandsrelatie. Ze zijn stapelgek op elkaar en Izannah reist telkens opnieuw naar Turkije om haar grote liefde te zien. Toch komt Izannah er al snel achter dat een relatie met een moslimjongen in het buitenland niet bepaald van een leien dakje gaat. Iedereen om haar heen lijkt negatieve vooroordelen te hebben en ook de Turkse dienstplicht zorgt voor de nodige obstakels en kopzorgen in de relatie. Naarmate de tijd vordert, komt Izannah ook steeds meer over het donkere verleden van Rohat te weten waar de burgeroorlog in Koerdistan een grote rol in speelt. De twee raken door allerlei omstandigheden verwikkeld in een lastige situatie waarin drugssmokkel,…