Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Masser Brock - Bert Wagendorp

Van Uitgeverij Atlas Contact  mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Masser Brock is columnist van dagblad 'De Nieuwe Tijd'. Zijn zus is de spindoctor van de premier van Nederland. Masser volgt het nieuws, tot het nieuws de achtervolging op hem inzet. Wat is de waarheid achter de dood van vier Nederlandse soldaten op vredesmissie? Hoe nam de geheime dienst De Nieuwe Tijd in de tang? De nieuwe roman van Bert Wagendorp gaat over de vraag hoe nieuws nieuwe werkelijkheden schept, over de waarheid die wij dagelijks krijgen geserveerd en over de waarde daarvan. Het is een wervelend verhaal vol vrolijke, tragische en kleurrijke personages: een opmerkelijke krantenfamilie, een cynische journalist, een horlogemaker en een tycoon tegen wil en dank. Masser ruilt zijn oude zekerheden in voor twijfel en zijn cynisme voor stilte. Als lezer kun je niet anders dan hetzelfde doen - wie 'Masser Brock' gelezen heeft, zal de …

Knikkers

De foto komt van Andrew Morrell.

Vroeger mocht ik graag knikkeren. Ik vond die glazen balletjes met diverse kleurtjes en figuren altijd heel erg leuk.
Toen ik een jaar of 8 was, kregen we een rode, plastic knikkerpotje. Je zette die op de grond en was het zaak om te zorgen dat je als eerste alle knikkers erin kreeg.  Uiteraard begon je er een paar meter vanaf en rolde de knikkers  daarvandaan in het potje. De ene keer won ik en de andere keer mijn broertje.
Ook op school  knikkerden we wel eens. Er waren klasgenoten die om knikkers speelden. Dan deden ze een bepaald knikkerspelletje en degene die won kreeg de knikkers. Als je pech had, dan was je zo alle knikkers kwijt. Ik heb daar nooit aan meegedaan, want ik had maar een paar knikkers en die wilde ik niet kwijt. Natuurlijk kon je ook de mazzel hebben dat je een heleboel, dit tot teleurstelling van de verliezers, knikkers won. Laat ik het er maar op houden dat ik niet zo'n gelukhebber ben in het spel en ik maakte mij daar ook niet druk om.
De knikkers hadden ook namen als kattenoog, porselein, Chinees, meteoor, witje & kardinaal. Er zijn wel meer namen, maar die ben ik vergeten. Mocht ik ze horen of lezen, dan weet ik zeker dat ik 'oooooohhhhhh..... jaaaaaaaaaaa....... nu weet ik het weer' ga zeggen.
In de puberteit deed ik de knikkers in een glazen fles en heb er nog wat knikkers bij gekocht zodat het nog iets leek. Tegenwoordig gebruik ik ze eens in de zoveel tijd als versiering op mijn waxinelichtjesschaal.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

De Amarna-Papyrus - Rachel Reedijk

Van uitgeverij WalburgPers mocht ik dit boek lezen en een recensie over schrijven. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Tell el-Amarna is een dorp in midden-Egypte. Eens verrees hier een nieuwe stad voor de omstreden zonnecultus van farao Achnaton en zijn beeldschone echtgenote Nefertiti.

Het leven van de Amsterdamse psychiater Margalith Dreyfus-Levi neemt een ingrijpende wending als zij een davidster erft met daarop gegraveerd het Aton-zonneteken. Kort daarop ontmoet zij Fouad Khalifa, conservator in het Louvremuseum. Hij ontdekt dat het legaat terugvoert op de sterrenpapyrus van Parennefer, een opstandige priester uit de Amarna-periode.

Fouad vraagt Margalith om met hem mee te gaan naar Egypte. Terwijl zij samen stroomopwaarts trekken, op zoek naar de papyrusrol, is Egypte in de ban van de Arabische Lente en nemen elders de spanningen tussen Joden en Arabieren toe.

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de neus en lippen, dat echt is e…