Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

De Nieuwe Mode Van Oranje - Els Smit

Ik mocht dit boek voor mijn leespagina op de leespagina van bol.com lezen. Je kan mijn recensie daarom daar lezen.Cassettebandjes

Foto komt van Wikipedia.

De 40-plussers herkennen deze vast wel. voor de jeugd van nu, dat zijn cassettebandjes. Daar stond vroeger muziek op en je had ook lege cassettebandjes waar je zelf muziek van de radio of tv of je eigen zangkunsten op kon nemen.
Ik heb er heel wat van die dingen versleten. Achteraf gezien, werd de muziek steeds minder als je het na een x-aantal keer had afgespeeld. Het begon te ruisen en te krassen.
Wilde je muziek opnemen van de radio, dan moest je muisstil zijn, want alles werd opgenomen, inclusief het genies van deze of gene, het gemauw van een kat die langs liep enz. 
Je kon ook muziek van de tv opnemen op zo'n bandje, maar dat was meestal ook slechte kwaliteit. Alleen dat besefte je toen, ik althans, niet, je was al blij dat je jouw favoriete muziek of muziekprogramma kon opnemen en het later, hoe beroerd het ook klonk, kon beluisteren. 
Als je niet wilde dat die bandjes hergebruikt werden, dan drukte je met een pen of schroevendraaier die vierkantjes in zodat daar niet over opgenomen kon worden worden. Wilde je hem weer hergebruiken, dan plakte je een stukje plakband op die gaten, dan kon je er weer over opnemen. 
Vaak liepen die bandjes vast in de cassetterecorder en als het niet al te erg vast zat in de cassetterecorder en je het bandje enigszins redelijk heel eruit kreeg, dan deed je een potlood of pen in een van de wieltjes en draaide je de band weer goed. Kan je zeggen, ik heb dat ontelbaar vaak gedaan. Die van mij liepen nog al eens vast en er zijn er ook een ontelbaar aantal in de vuilnisbak gegooid omdat ze niet meer te redden waren.
Mis ik die cassettebandjes? Nee, maar het is wel leuk om die te zien en ben ook blij dat ik dat heb meegemaakt, want het was wel gaaf om je favoriete muziek op te nemen op zo'n bandje. Pure jeugdsentiment dus.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Quote van de Week

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg

Van uitgeverij Conserve mocht ik dit boek lezen en recenseren. ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
De tweeling Clara en Tony spreekt met elkaar in onafgemaakte zinnen. Zo delen ze hun geheimen, dromen en blijdschap. Ze kunnen elkaars gedachten lezen zonder woorden te gebruiken. Hun leven neemt op slag een drastische wending wanneer hun boerderij in 1900 tijdens de Boerenoorlog wordt afgebrand en ze met hun moeder in een kamp vlakbij Pretoria terechtkomen.
Honderd jaar later is de wetenschapper Iris geïntrigeerd door epigenetica: hoe patronen uit het verleden zich in het heden herhalen. Iris stuit op een familiegeheim en ontdekt dat haar onderzoek in Holland over de continenten heen tot in Zuid-Afrika echoot. Ze ontrafelt een verhaal van ondenkbare ontberingen en onvoorstelbare veerkracht dat haar leven voorgoed zal veranderen.
In deze hartverwarmende historische roman schetst Vijverberg een indringend beeld over Zuid-Afrika en onderzoekt de invloed van aangr…

Ja, Ik Geloof In Sprookjes - Jessie Van Kuijck

Van uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Gebasseerd op een waargebeurd verhaal

Waar gaat het boek over? 
Tijdens haar vakantie in de populaire Turkse badplaats Alanya, wordt de Nederlandse Izannah verliefd op de Turkse Rohat. De vonk slaat over en de twee krijgen een lange afstandsrelatie. Ze zijn stapelgek op elkaar en Izannah reist telkens opnieuw naar Turkije om haar grote liefde te zien. Toch komt Izannah er al snel achter dat een relatie met een moslimjongen in het buitenland niet bepaald van een leien dakje gaat. Iedereen om haar heen lijkt negatieve vooroordelen te hebben en ook de Turkse dienstplicht zorgt voor de nodige obstakels en kopzorgen in de relatie. Naarmate de tijd vordert, komt Izannah ook steeds meer over het donkere verleden van Rohat te weten waar de burgeroorlog in Koerdistan een grote rol in speelt. De twee raken door allerlei omstandigheden verwikkeld in een lastige situatie waarin drugssmokkel,…