Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Masser Brock - Bert Wagendorp

Van Uitgeverij Atlas Contact  mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Masser Brock is columnist van dagblad 'De Nieuwe Tijd'. Zijn zus is de spindoctor van de premier van Nederland. Masser volgt het nieuws, tot het nieuws de achtervolging op hem inzet. Wat is de waarheid achter de dood van vier Nederlandse soldaten op vredesmissie? Hoe nam de geheime dienst De Nieuwe Tijd in de tang? De nieuwe roman van Bert Wagendorp gaat over de vraag hoe nieuws nieuwe werkelijkheden schept, over de waarheid die wij dagelijks krijgen geserveerd en over de waarde daarvan. Het is een wervelend verhaal vol vrolijke, tragische en kleurrijke personages: een opmerkelijke krantenfamilie, een cynische journalist, een horlogemaker en een tycoon tegen wil en dank. Masser ruilt zijn oude zekerheden in voor twijfel en zijn cynisme voor stilte. Als lezer kun je niet anders dan hetzelfde doen - wie 'Masser Brock' gelezen heeft, zal de …

Bestekmandje afwasmachine

Foto komt van de Huishoud apparatenshop.

Een paar weken geleden merkte ik dat mijn bestek door de onderkant van het bestekbakje in de afwasmachine ging. Dat was duidelijk niet de bedoeling, maar hoe gaat dat, de andere vakjes waren nog wel heel en kon nog wel even mee tot we weer eens in de stad waren en dan zou ik  bij Blokker wel even kijken voor een nieuw bestekmandje. 
Vorige week woensdag waren we in de stad en gingen we even bij Blokker kijken. Waarom verbaasde het me nou niet dat ze dat niet hadden? Steeds als ik wat nodig heb, wat ik een typisch Blokker-ding vind, hebben ze het niet. Op Urk meestal wel, maar daar waren we nu niet en we hadden ook geen tijd om daar heen te gaan.  In mijn beleving hadden ze dat soort dingen in het verleden wel, maar ik kan me uiteraard vergissen. We werden naar een andere zaak, die afwasmachines verkocht gestuurd. Wij daarheen. Ze konden inderdaad die bestekmandjes zo bestellen, maar dan zou ik weer zo'n zelfde krijgen als die ik wilde weggooien omdat die stuk was en de kwaliteit niet naar mijn zin. Zoiets als op bovenstaande foto. Ook stond de prijs (€22,-) mij niet aan. Ik vind dat veel te duur. Op naar de onderdelenshop, daar was het het zelfde verhaal als bij de afwasmachine-zaak. 
Ik zei tegen manlief dat ik wel op internet zou gaan kijken. Daar zou ik vast wel vinden wat ik zocht en de prijs zou mij vast beter aan staan. Inderdaad, ik kwam op een horecazaak uit en die verkoopt stevige bestekmandjes voor, schrik niet, €1,45 per stuk. Het zijn vierkante, stevige mandjes. Daar kwam uiteraard nog wel €7,50 aan verzendkosten bovenop, maar dat was nog steeds geen €22. Dus gelijk 4 besteld, zodat ik er 2 in de afwasmachine kan zetten en 2 als reserve heb. 
Vandaag heb ik ze gekregen en ben er erg blij mee. Ze zijn echt wat ik had verwacht. Hier ga ik echt jaren plezier van beleven.
Mocht dus jouw bestekmandje in de afwasmachine stuk gaan, kijk dan verder dan de specialisten van de afwasmachines en onderdelenshops, kijk ook eens bij horecazaken. De hier in dit blog vermelde horecazaak kan ik echt aanbevelen. 

Reacties

  1. Even rondkijken op internet levert vaak heel veel besparing op

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vaak is het via internet goedkoper hè. Fijn dat jij geslaagd bent voor je bestekmandjes. Hier ken ik het probleem niet, want ik heb helaas geen vaatwasser ;)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

De Amarna-Papyrus - Rachel Reedijk

Van uitgeverij WalburgPers mocht ik dit boek lezen en een recensie over schrijven. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Tell el-Amarna is een dorp in midden-Egypte. Eens verrees hier een nieuwe stad voor de omstreden zonnecultus van farao Achnaton en zijn beeldschone echtgenote Nefertiti.

Het leven van de Amsterdamse psychiater Margalith Dreyfus-Levi neemt een ingrijpende wending als zij een davidster erft met daarop gegraveerd het Aton-zonneteken. Kort daarop ontmoet zij Fouad Khalifa, conservator in het Louvremuseum. Hij ontdekt dat het legaat terugvoert op de sterrenpapyrus van Parennefer, een opstandige priester uit de Amarna-periode.

Fouad vraagt Margalith om met hem mee te gaan naar Egypte. Terwijl zij samen stroomopwaarts trekken, op zoek naar de papyrusrol, is Egypte in de ban van de Arabische Lente en nemen elders de spanningen tussen Joden en Arabieren toe.

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de neus en lippen, dat echt is e…