Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Frankrijk In 50 Fragmenten - Caspar Visser 't Hooft

Van uitgeverij VanDorp Uitgevers mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Al meer dan 25 jaar woont Caspar Visser 't Hooft in Frankrijk, waar hij meerdere malen is verhuisd, van noord naar zuid, van oost naar west. Hij kent het land als weinig anderen. Hij weet wat de Fransen verbindt. Maar hij heeft ook gemerkt dat het land gevarieerder is dan je geneigd bent te denken na een paar zomervakanties in het zuiden of zo nu en dan een weekendje Parijs.

In 50 fragmenten geeft hij iets van deze verscheidenheid weer. Nu eens een grappige situatie in een restaurant, een sportschool of tijdens een groepsreis in de bergen. Dan de beschrijving van een verlaten streek, een oude ruïne, of een afgedankte kolenmijn. Of wat gedachten over Franse kunst, literatuur of politiek...

Deze prachtige bundel wordt ingeluid met een voorwoord van Nelleke Noordervliet, succesvol schrijfster en onder andere winnaar van de Multatuliprijs.

Bron: bol.c…

Bestekmandje afwasmachine

Foto komt van de Huishoud apparatenshop.

Een paar weken geleden merkte ik dat mijn bestek door de onderkant van het bestekbakje in de afwasmachine ging. Dat was duidelijk niet de bedoeling, maar hoe gaat dat, de andere vakjes waren nog wel heel en kon nog wel even mee tot we weer eens in de stad waren en dan zou ik  bij Blokker wel even kijken voor een nieuw bestekmandje. 
Vorige week woensdag waren we in de stad en gingen we even bij Blokker kijken. Waarom verbaasde het me nou niet dat ze dat niet hadden? Steeds als ik wat nodig heb, wat ik een typisch Blokker-ding vind, hebben ze het niet. Op Urk meestal wel, maar daar waren we nu niet en we hadden ook geen tijd om daar heen te gaan.  In mijn beleving hadden ze dat soort dingen in het verleden wel, maar ik kan me uiteraard vergissen. We werden naar een andere zaak, die afwasmachines verkocht gestuurd. Wij daarheen. Ze konden inderdaad die bestekmandjes zo bestellen, maar dan zou ik weer zo'n zelfde krijgen als die ik wilde weggooien omdat die stuk was en de kwaliteit niet naar mijn zin. Zoiets als op bovenstaande foto. Ook stond de prijs (€22,-) mij niet aan. Ik vind dat veel te duur. Op naar de onderdelenshop, daar was het het zelfde verhaal als bij de afwasmachine-zaak. 
Ik zei tegen manlief dat ik wel op internet zou gaan kijken. Daar zou ik vast wel vinden wat ik zocht en de prijs zou mij vast beter aan staan. Inderdaad, ik kwam op een horecazaak uit en die verkoopt stevige bestekmandjes voor, schrik niet, €1,45 per stuk. Het zijn vierkante, stevige mandjes. Daar kwam uiteraard nog wel €7,50 aan verzendkosten bovenop, maar dat was nog steeds geen €22. Dus gelijk 4 besteld, zodat ik er 2 in de afwasmachine kan zetten en 2 als reserve heb. 
Vandaag heb ik ze gekregen en ben er erg blij mee. Ze zijn echt wat ik had verwacht. Hier ga ik echt jaren plezier van beleven.
Mocht dus jouw bestekmandje in de afwasmachine stuk gaan, kijk dan verder dan de specialisten van de afwasmachines en onderdelenshops, kijk ook eens bij horecazaken. De hier in dit blog vermelde horecazaak kan ik echt aanbevelen. 

Reacties

  1. Even rondkijken op internet levert vaak heel veel besparing op

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vaak is het via internet goedkoper hè. Fijn dat jij geslaagd bent voor je bestekmandjes. Hier ken ik het probleem niet, want ik heb helaas geen vaatwasser ;)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

Quote van de Week