Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Masser Brock - Bert Wagendorp

Van Uitgeverij Atlas Contact  mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Masser Brock is columnist van dagblad 'De Nieuwe Tijd'. Zijn zus is de spindoctor van de premier van Nederland. Masser volgt het nieuws, tot het nieuws de achtervolging op hem inzet. Wat is de waarheid achter de dood van vier Nederlandse soldaten op vredesmissie? Hoe nam de geheime dienst De Nieuwe Tijd in de tang? De nieuwe roman van Bert Wagendorp gaat over de vraag hoe nieuws nieuwe werkelijkheden schept, over de waarheid die wij dagelijks krijgen geserveerd en over de waarde daarvan. Het is een wervelend verhaal vol vrolijke, tragische en kleurrijke personages: een opmerkelijke krantenfamilie, een cynische journalist, een horlogemaker en een tycoon tegen wil en dank. Masser ruilt zijn oude zekerheden in voor twijfel en zijn cynisme voor stilte. Als lezer kun je niet anders dan hetzelfde doen - wie 'Masser Brock' gelezen heeft, zal de …

Geluksmomentje


Vannacht had ik een vervelende nacht. Om half 4 vannacht werd ik wakker van Diesel Polo die een haarbal eruit gooide en dan kun je maar beter even wachten, want meestal komt er nog wat achteraan en inderdaad dat was ook zo. Ondertussen dat ik de haarbal aan het opruimen was, sprong meneer via het nachtkastje op bed waar hij met zijn achterpoot de wekkerradio aanzette. Doe Maar is leuk, maar zo 's nachts, half wakker, neen, dat hoeft niet. Gelukkig stond die zacht en werd niet de hele buurt wakker. 
Manlief inmiddels ook wakker, maar die was snel weer in dromenland toen ie door had dat ik de boel al aan het opruimen was en Diesel Polo, die aan het kwekken was geslagen, aan het troosten. 
Toen ik 10 minuten later eindelijk weer dacht naar dromenland te gaan, bleef Diesel Polo nog even kwekken en kroelen. Ondertussen bleef hij ook maar slikken. Paddy Bleu was er inmiddels ook, die dacht dat het gezellig was. Even later was het weer raak met Diesel Polo en toen was het klaar. Toen ik de laatste kots (gelukkig niet op bed, maar op de grond) van hem had opgeruimd ging hij op de trap zitten spelen. Wilde toch zeker weten dat het goed met hem ging en liep hem achterna naar beneden waar hij de draak met me ging steken. Het nachtelijke snoepje ging erin als koek. Dat was voor mij het teken dat het weer oké was en dat ik mij niet meer druk hoefde te maken. 
Doe dat toch steeds sinds hij een paar maanden geleden keelontsteking heeft gehad. Dat begon toen ook met een haarbal en bleef hij slikken. Hij wilde toen ook niets van mij weten. Dat was nu gelukkig anders.

Om een uurtje of half 9 werd ik wakker en ben toen maar mijn ochtendritueel gaan doen. Half uur later zat ik aan de muesli met ananasstukjes, honing en yoghurt en een mok zoethoutthee op de bank met een tijdschrift. Dat was even een echte geluksmoment. Manlief achter zijn computer die een spelletje zat te spelen, Paddy Bleu achter mij op de rugleuning en Diesel Polo die op zijn kleedje naar buiten lag te kijken. Dat was echt een heerlijke rust die over mij heen kwam en waar ik echt van genoot.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

De Amarna-Papyrus - Rachel Reedijk

Van uitgeverij WalburgPers mocht ik dit boek lezen en een recensie over schrijven. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Tell el-Amarna is een dorp in midden-Egypte. Eens verrees hier een nieuwe stad voor de omstreden zonnecultus van farao Achnaton en zijn beeldschone echtgenote Nefertiti.

Het leven van de Amsterdamse psychiater Margalith Dreyfus-Levi neemt een ingrijpende wending als zij een davidster erft met daarop gegraveerd het Aton-zonneteken. Kort daarop ontmoet zij Fouad Khalifa, conservator in het Louvremuseum. Hij ontdekt dat het legaat terugvoert op de sterrenpapyrus van Parennefer, een opstandige priester uit de Amarna-periode.

Fouad vraagt Margalith om met hem mee te gaan naar Egypte. Terwijl zij samen stroomopwaarts trekken, op zoek naar de papyrusrol, is Egypte in de ban van de Arabische Lente en nemen elders de spanningen tussen Joden en Arabieren toe.

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de neus en lippen, dat echt is e…