Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Frankrijk In 50 Fragmenten - Caspar Visser 't Hooft

Van uitgeverij VanDorp Uitgevers mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Al meer dan 25 jaar woont Caspar Visser 't Hooft in Frankrijk, waar hij meerdere malen is verhuisd, van noord naar zuid, van oost naar west. Hij kent het land als weinig anderen. Hij weet wat de Fransen verbindt. Maar hij heeft ook gemerkt dat het land gevarieerder is dan je geneigd bent te denken na een paar zomervakanties in het zuiden of zo nu en dan een weekendje Parijs.

In 50 fragmenten geeft hij iets van deze verscheidenheid weer. Nu eens een grappige situatie in een restaurant, een sportschool of tijdens een groepsreis in de bergen. Dan de beschrijving van een verlaten streek, een oude ruïne, of een afgedankte kolenmijn. Of wat gedachten over Franse kunst, literatuur of politiek...

Deze prachtige bundel wordt ingeluid met een voorwoord van Nelleke Noordervliet, succesvol schrijfster en onder andere winnaar van de Multatuliprijs.

Bron: bol.c…

5 dingen waar ik niet zonder kan

Ik zag dat gister op een blog en vond het wel een leuk idee om te laten lezen wat mijn 5 dingen zijn waar ik niet zonder kan. Er zijn een heleboel dingen waar ik niet zonder kan, maar hou het bij 5 dingen die het eerst te binnen schoten in willekeurige volgorde.

Boekenkast met boekenFoto komt van pixabay.

Kan niet zonder mijn boekenkast met boeken. Hij wordt geregeld aangevuld met boeken. Niets heerlijker dan lekker onderuit op de bank met een beker thee of als het later op de avond is een glas wijn en wat te knabbelen, in een boek verdiept te zitten. Kan dat uren volhouden.

ChromebookPlaatje komt van deviantART.

Sinds een paar maanden heb ik een Chromebook en kan daar niet meer zonder. Kan overal mijn mails lezen en beantwoorden, werken aan mijn blogs, spelletjes spelen op Facebook, helpen op diverse forums, nieuws lezen. Heb ik hem uit staan en wil ik wat opzoeken op Google, dan zet ik mijn Chrombook aan en binnen een paar minuten kan ik zoeken wat ik wil. Ik gebruik mijn desktop nog maar weinig, alleen om mijn foto's erop te zetten en te psp'en. We merken dat ook aan de stroomrekening, die is een stukje goedkoper nu mijn desktop niet meer hele dagen aan staat.

Brei-bak met wol, breinaalden en breiwerk


Plaatje komt van pixabay.

Sinds een paar maanden ben ik brei-verslaafd. Kan dus ook niet zonder mijn bak met wol, naalden en breiwerk waar ik op dat moment aan het breien ben. De bak wordt geregeld aangevuld met nieuwe wol voor de volgende projecten. Mijn top is bijna klaar en dan ga ik weer aan iets nieuws beginnen, het volgende wordt een schoudercape en daarna een setje met top, rok en vest. Daarna zie ik wel wat ik ga breien. Heb een heleboel patronen gezien die ik wil maken.

Quooker


Foto komt van rmpengineering.

Wij hebben een andere dan die hier op de foto staat, maar kon zo geen foto vinden van die wij hebben. Bij ons kun je ook warm en koud water naast heet water laten stromen. Kan er in ieder geval niet meer zonder. Het is namelijk heerlijk om niet te wachten tot je eindelijk heet water hebt voor thee. Je doet de kraan open en je hebt een kop heet water, theezakje erin en klaar is Klara. Ook is het handig voor koken, je hoeft niet zo lang te wachten tot het water heet genoeg is voor bijvoorbeeld eieren, je doet heet water vanuit de quooker in de pan, doet de eieren erin en zet die op het vuur. Dan kook je de eieren zolang als jij nodig vindt. Dat kan dus ook met groente, aardappelen, pasta enz.

Deja Vu horloge


Foto komt van Barbanson.

Kan zeker niet zonder mijn Deja Vu horloge. Heb hier een tijdje geleden al overgeschreven in dit blog. Het blijft leuk om zelf je horloge samen te stellen naar je eigen smaak en humeur bij te laten passen aan de kleding die je op dat moment draagt. Reacties

Populaire berichten van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

Quote van de Week