Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Verboden Liefde - Lizzie Van Den Ham

Waar gaat het boek over? 
Als Yvonne Brandsma aan haar laatste jaar VWO begint, kan ze nog niet vermoeden dat ze op het Thorbecke College haar grote liefde tegen het lijf zal lopen... en dat die grote liefde haar docent zal blijken te zijn.

Bron: Kobo.

Wat vind je van het boek? 
Lekker vlot geschreven. Het boek heb je zo uit en is dan ook een lekker tussendoortje of een mooi boek voor als je een reading challenge wilt halen. Ook is het een heerlijk boek als je in de put zit en je je weer goed wilt voelen. Het verhaal is ontzettend voorspelbaar, maar dat is in dit geval niet erg. Dit is het soort boek waarbij het niet erg is dat er niet zoveel gebeurt, niet zoveel spanning in zit.
Wel hoop ik dat de volgende delen meer bladzijdes hebben, anders is het jammer dat het niet één dik boek is geworden. Anderzijds, nu heb je wat om naar uit te kijken als je wilt weten hoe het verder gaat. 😉

Wat vind je van de cover? 
Ik had eerlijk gezegd voor een andere cover gekozen. Ik zou voor de scene op …

Maakt kunst gelukkig?


Foto komt van Pinterest.

Maakt kunst gelukkig? Deze vraag las ik in een oude Zin en was de vraag van het Rijksmuseum in Amsterdam. De uitkomst was dat kunst gelukkig maakt. 
Persoonlijk is kunst voor mij een van de dingen waar ik gelukkig van kan worden. Niet alleen kunst van beroemde kunstenaars, maar ook van onbekende kunstenaars. 
Zoals bekend, ben ik niet in een hokje te stoppen (veel te benauwd dat hokje) en dat geldt ook voor mijn smaak wat kunst betreft, want ik heb daarin de luxe dat ik een heel brede smaak heb. Heb dan ook geen favoriete kunstenaar. 

Ik kan heel erg genieten van straatkunst. Schitterend hoe kunstenaars een 3D-tekening kunnen maken waardoor het lijkt of je in een gat valt of hoe een fantasie-figuurtje bladeren onder de weg veegt. Hoe ze van straatmeubilair, zoals de glasbak hierboven op de foto, een kunstwerk maken. Het ziet er simpel uit, maar je moet er maar op komen en het zien. Ik kijk in ieder geval daardoor wel anders tegen dingen op straat en in huis aan en zie vaak van alles erin. Veel dingen hebben voor mij een gezicht.

Van schilderijen kan ik ook genieten. Mijn schoonvader kon heel mooi schilderen en was voor mij echt een kunstenaar ook al heb ik hem nooit zien schilderen, want daar was hij mee gestopt toen mijn schoonmoeder, die ik helaas nooit heb gekend, overleden was, maar toen we zijn huis leeg ruimden vonden we een paar mooie schilderijen en mijn man had al een paar schilderijen van hem.
Ook van een vriend, die met pen hele mooie kunstwerken maakt, kan ik genieten. Zie er steeds wat anders in als ik er naar kijk. 
Maar ook van de schilderijen van beroemde schilders als Rembrandt en Van Gogh kan ik genieten. Vind het zo knap hoe ze dat hebben geschilderd. Ik doe ze dat niet na.

Ook van veel beelden kan ik genieten, zeker de oude beelden die je in veel steden en dorpen ziet, vind ik meestal schitterend.

Kunst kan mij echt ontroeren, gelukkig maken, anders naar dingen laten kijken en vaak zie ik steeds weer wat anders, wat mij niet eerder was opgevallen, in het kunstwerk. 
De vraag: "Maakt kunst gelukkig?;  ja, dat maakt echt gelukkig en ik geloof dat dat voor de meeste mensen geldt. Het is ook persoonlijk. Wat de een kunst vindt, vindt de ander niets en dat is niet erg, want smaken verschillen gelukkig. Stel je voor dat iedereen hetzelfde mooi zou vinden, dat zou de wereld maar saai maken.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

De Amarna-Papyrus - Rachel Reedijk

Van uitgeverij WalburgPers mocht ik dit boek lezen en een recensie over schrijven. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Tell el-Amarna is een dorp in midden-Egypte. Eens verrees hier een nieuwe stad voor de omstreden zonnecultus van farao Achnaton en zijn beeldschone echtgenote Nefertiti.

Het leven van de Amsterdamse psychiater Margalith Dreyfus-Levi neemt een ingrijpende wending als zij een davidster erft met daarop gegraveerd het Aton-zonneteken. Kort daarop ontmoet zij Fouad Khalifa, conservator in het Louvremuseum. Hij ontdekt dat het legaat terugvoert op de sterrenpapyrus van Parennefer, een opstandige priester uit de Amarna-periode.

Fouad vraagt Margalith om met hem mee te gaan naar Egypte. Terwijl zij samen stroomopwaarts trekken, op zoek naar de papyrusrol, is Egypte in de ban van de Arabische Lente en nemen elders de spanningen tussen Joden en Arabieren toe.

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de neus en lippen, dat echt is e…