Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Verboden Liefde - Lizzie Van Den Ham

Waar gaat het boek over? 
Als Yvonne Brandsma aan haar laatste jaar VWO begint, kan ze nog niet vermoeden dat ze op het Thorbecke College haar grote liefde tegen het lijf zal lopen... en dat die grote liefde haar docent zal blijken te zijn.

Bron: Kobo.

Wat vind je van het boek? 
Lekker vlot geschreven. Het boek heb je zo uit en is dan ook een lekker tussendoortje of een mooi boek voor als je een reading challenge wilt halen. Ook is het een heerlijk boek als je in de put zit en je je weer goed wilt voelen. Het verhaal is ontzettend voorspelbaar, maar dat is in dit geval niet erg. Dit is het soort boek waarbij het niet erg is dat er niet zoveel gebeurt, niet zoveel spanning in zit.
Wel hoop ik dat de volgende delen meer bladzijdes hebben, anders is het jammer dat het niet één dik boek is geworden. Anderzijds, nu heb je wat om naar uit te kijken als je wilt weten hoe het verder gaat. 😉

Wat vind je van de cover? 
Ik had eerlijk gezegd voor een andere cover gekozen. Ik zou voor de scene op …

Vandaag een week zonder oogdruppels

Foto komt van pixabay.


Jaren geleden zijn mijn man en ik 3 dagen in Londen geweest, Het was er erg leuk en we hebben echt genoten. Alleen kreeg ik toen last van mijn ogen. Ik merkte al snel dat de lucht daar anders was dan hier in Nederland. Ik kreeg last van mijn ogen, net of er zand in zat en ze voelden branderig aan.
Nu stond ik niet gelijk stil dat het wel eens door de lucht kon komen. We sliepen daar in een pokke hotel waar de muren van karton leken en de bedden harde planken. We waren in dat opzicht blij dat we weer thuis waren en lekker onder onze eigen schone douche konden stappen en lekker in onze eigen heerlijke bed met heerlijke kussens konden slapen.
Na een week had ik nog steeds last van mijn ogen, had het gevoel dat het erger werd en ben toen maar eens langs ome dokter gegaan. Daar kreeg ik te horen dat mijn ogen te weinig traanvocht aanmaakten en dat ik de rest van mijn leven oogdruppels moest gebruiken. Het was even balen, maar ik zag het al snel positief en had zoiets van als dat het ergste is. Ik word ik in ieder geval niet blind en ik kan 100 worden. Ben van plan om mijn oma achterna te gaan en heb dus, als het aan mij ligt, nog minimaal 52 jaar. Mijn oma was bijna 92 geworden. Op Dierendag zou ze 97 worden. Dat allemaal terzijde.

Vorig jaar kreeg ik een akkefietje met mijn apotheek die via o.a. mij hun nieuwe onderkomen wilden financieren. Het is gelukkig uiteindelijk wel goed gekomen, maar ik werd toen ook nog eens steeds minder tevreden over de oogdruppels die ik kreeg, had het gevoel dat ik steeds meer moest druppelen. Had al wel eens geklaagd bij de apotheek, maar daar zeiden ze dat het niet kon en dat het aan mij lag. Toen ben ik naar de DA bij ons gegaan en heb daar oogdruppels gekocht van het merk van de winkel zelf. Ik had zoiets van als ik de oogdruppels toch niet meer vergoed krijg, dan kan ik net zo goed zelf eens bij de drogist gaan kijken. Daar bleken ze en goedkoper en ik deed langer met één flesje. Ik vond ze ook fijner dan Duratears die ik van de apotheek had. De laatste maanden ging ik zelfs minder druppelen en op het laatst hoefde ik nog maar één keer per dag te druppelen.
Vorige maand kreeg ik een nieuwe bril met nieuwe glazen, relaxview glazen en merkte dat ik nog minder last kreeg van mijn ogen. Vorige week maandag ben ik dan ook gestopt met de oogdruppels. Ik voel mijn ogen wel even branderig worden als ik moe ben of in een rokerige ruimte ben, maar voor de rest heb ik geen last meer.
Ben toch stiekem wel blij dat de dokter dit keer ongelijk had.

Reacties

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

De Amarna-Papyrus - Rachel Reedijk

Van uitgeverij WalburgPers mocht ik dit boek lezen en een recensie over schrijven. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Tell el-Amarna is een dorp in midden-Egypte. Eens verrees hier een nieuwe stad voor de omstreden zonnecultus van farao Achnaton en zijn beeldschone echtgenote Nefertiti.

Het leven van de Amsterdamse psychiater Margalith Dreyfus-Levi neemt een ingrijpende wending als zij een davidster erft met daarop gegraveerd het Aton-zonneteken. Kort daarop ontmoet zij Fouad Khalifa, conservator in het Louvremuseum. Hij ontdekt dat het legaat terugvoert op de sterrenpapyrus van Parennefer, een opstandige priester uit de Amarna-periode.

Fouad vraagt Margalith om met hem mee te gaan naar Egypte. Terwijl zij samen stroomopwaarts trekken, op zoek naar de papyrusrol, is Egypte in de ban van de Arabische Lente en nemen elders de spanningen tussen Joden en Arabieren toe.

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de neus en lippen, dat echt is e…