Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Masser Brock - Bert Wagendorp

Van Uitgeverij Atlas Contact  mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Masser Brock is columnist van dagblad 'De Nieuwe Tijd'. Zijn zus is de spindoctor van de premier van Nederland. Masser volgt het nieuws, tot het nieuws de achtervolging op hem inzet. Wat is de waarheid achter de dood van vier Nederlandse soldaten op vredesmissie? Hoe nam de geheime dienst De Nieuwe Tijd in de tang? De nieuwe roman van Bert Wagendorp gaat over de vraag hoe nieuws nieuwe werkelijkheden schept, over de waarheid die wij dagelijks krijgen geserveerd en over de waarde daarvan. Het is een wervelend verhaal vol vrolijke, tragische en kleurrijke personages: een opmerkelijke krantenfamilie, een cynische journalist, een horlogemaker en een tycoon tegen wil en dank. Masser ruilt zijn oude zekerheden in voor twijfel en zijn cynisme voor stilte. Als lezer kun je niet anders dan hetzelfde doen - wie 'Masser Brock' gelezen heeft, zal de …

Yeeeeeaaaaaaaahhhhhhh.... ik heb gewonnenDit stukje schreef ik een paar jaar geleden op Plazilla en heb het nu op mijn blog geplaatst, want er zijn nog genoeg mensen die dat soort mailtjes krijgen en wil daar ook voor waarschuwen dat men niet op die links moet klikken omdat dat spam is. Sinds ik Gmail heb, zijn dat soort mailtjes een stuk minder, met mijn vorige e-mailadres was het echt schering en inslag.

Of zou het toch niet zo zijn en is het allemaal maar nep? En heb ik stiekem niets gewonnen? Mag ik dan toch even lekker dromen? Iedereen kent die mailtjes en brieven die je per post krijgt wel waarin staat dat je iets hebt gewonnen.

Geld gewonnen

Hé dat is een leuk e-mailbericht/brief in de bus, ik heb een miljoen gewonnen. Wat zou ik daar dan eens mee gaan doen? Hmmmmm........even denken hoor....... een boerderij kopen waar ik alle zielige honden, katten, vogels, schapen en kippen enz kan laten rondlopen en een leuke bijkomstigheid is dat ik elke dag een lekker vers eitje heb.

Een leuke cruise maken. Hoewel de cruise hoef ik niet betalen, want die heb ik al gewonnen, maar dat straks.

Verder met mijn droom. Alle kraaltjes voor mijn Tedora armband kopen, een abonnement op de sauna nemen, nieuwe kleding, schoenen en tassen kopen, want die kun je niet genoeg hebben. ;) Een mooie Ferrari voor manlief en ook hij krijgt nieuwe kleding en schoenen. Een mooi groot jacht. En uiteraard zou ik ook wat geven aan goede doelen als de Kankerstichtingen, het Rode Kruis enz. Maar hé....... wat lees ik nu? Moet ik eerst iets activeren? Die link ziet er nogal raar uit. Durf het risico niet te nemen om erop te klikken. Straks slaat mijn computer op tilt en slaat die uit en krijg ik hem nooit meer aan de praat omdat ik zo blont ben om erop te klikken. Je wordt er niet voor niets steeds voor gewaarschuwd om daar niet op te klikken en zo'n waarschuwing is niet voor niets. Daar komt nog bij dat ik die miljoen toch niet heb gewonnen, want er staat bij dat ik een van de vele uitverkorenen ben en alle vrienden van mij hebben die ook gehad. Jammer, was zo leuk om ervan te dromen.

Cruise gewonnen

Wat leuk, ik heb een cruise op de middellandse Zee gewonnen. Heerlijk om eens 2 weken geheel verwend te worden, niet te koken (heb er geen hekel aan hoor), niet te wassen en te strijken (is niet mijn hobby), niet te stofzuigen en te dweilen en te stoffen (ook niet mijn hobby). Alleen maar genieten, zonnen, zwemmen, lezen, plaatsen waar we aanmeren bezoeken, foto's maken, gezellig aan de bar hangen, 's avonds bij de kapitein aan tafel, af en toe een tweet op Twitter achterlaten. Het leven kan verschrikkelijker zijn. Ik zal alleen onze 2 harige monsters op 8 katerige pootjes missen. Misschien dat ik die dan wel mee smokkel. Niet verder vertellen he?

Helaas, ik lees de mail weer eens verder en goed en lees dat ik op een link moet klinken die er niet aanlokkelijk uitziet. Zoals in de vorige paragraaf geschreven, ik wil niet dat de rode alarmbellen gaan rinkelen omdat het een virus blijkt te zijn. Hier staat trouwens ook weer bij dat ik de winnaar ben, maar de buren en mijn familie en vrienden hebben precies dezelfde mail gehad. Snik....... het leek me heerlijk zo'n cruise.

Banken

Nu ik toch bezig ben met wat ik allemaal in mijn mailbox krijg, ga ik nog even door. Weten jullie wel dat ik allemaal bankrekeningen heb bij diverse banken? Ik wist het ook niet hoor. Ik dacht altijd dat ik maar bij één bank zat, maar ik krijg elke dag mailtjes van diverse banken waarbij ik het account moet activeren. Toch leuk om te lezen dat ik bij zoveel banken zit. Ben ook heel benieuwd naar hoeveel er op de bankrekeningen staat, maar klik toch maar niet op de links in de mails, want voor je het weet gaan alle alarmbellen af en heb ik hier de buren aan de deur van wat voor kabaal dat is en de politie, brandweer en ambulance omdat die door een bange buur uit voorzorg is gebeld. Dat wil ik niet hebben. Staat er morgen in de krant dat Surfing Ann zo dom is geweest om op de link in een spambericht van een bank te klikken en dat ze voor Jan Doedel de brandweer, politie en ambulance hebben laten uitrukken terwijl ze nog naar een ernstig ongeluk in Ens moesten. Ik wil best in de krant, maar dan op een positieve manier. ;) Bijvoorbeeld om een column of wat anders te schrijven.

En geen idee of er een ongeluk in Ens was, ik noemde maar wat. Dit voor degenen die het serieus nemen. ;)

Toch vind ik het wel jammer dat die prijzen nooit echt zijn, want ik had graag een miljoentje, een cruise of een andere reis gewonnen. En als die bankrekeningen echt waren, dan hoopte ik wel dat er een flink bedrag op staat. Helaas is dat niet het geval en valt het onder spam en klik ik nooit op de links die erin staan. Dat soort mailtjes worden aangevinkt als ongewenste mail.

Reacties

  1. Irritant hè, al die spamberichten! Hier verdwijnen ze ook zo in de prullenbak... hoewel het best leuk zou zijn om plots een geldbedrag te winnen ;)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

De Amarna-Papyrus - Rachel Reedijk

Van uitgeverij WalburgPers mocht ik dit boek lezen en een recensie over schrijven. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Tell el-Amarna is een dorp in midden-Egypte. Eens verrees hier een nieuwe stad voor de omstreden zonnecultus van farao Achnaton en zijn beeldschone echtgenote Nefertiti.

Het leven van de Amsterdamse psychiater Margalith Dreyfus-Levi neemt een ingrijpende wending als zij een davidster erft met daarop gegraveerd het Aton-zonneteken. Kort daarop ontmoet zij Fouad Khalifa, conservator in het Louvremuseum. Hij ontdekt dat het legaat terugvoert op de sterrenpapyrus van Parennefer, een opstandige priester uit de Amarna-periode.

Fouad vraagt Margalith om met hem mee te gaan naar Egypte. Terwijl zij samen stroomopwaarts trekken, op zoek naar de papyrusrol, is Egypte in de ban van de Arabische Lente en nemen elders de spanningen tussen Joden en Arabieren toe.

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de neus en lippen, dat echt is e…