Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Verboden Liefde - Lizzie Van Den Ham

Waar gaat het boek over? 
Als Yvonne Brandsma aan haar laatste jaar VWO begint, kan ze nog niet vermoeden dat ze op het Thorbecke College haar grote liefde tegen het lijf zal lopen... en dat die grote liefde haar docent zal blijken te zijn.

Bron: Kobo.

Wat vind je van het boek? 
Lekker vlot geschreven. Het boek heb je zo uit en is dan ook een lekker tussendoortje of een mooi boek voor als je een reading challenge wilt halen. Ook is het een heerlijk boek als je in de put zit en je je weer goed wilt voelen. Het verhaal is ontzettend voorspelbaar, maar dat is in dit geval niet erg. Dit is het soort boek waarbij het niet erg is dat er niet zoveel gebeurt, niet zoveel spanning in zit.
Wel hoop ik dat de volgende delen meer bladzijdes hebben, anders is het jammer dat het niet één dik boek is geworden. Anderzijds, nu heb je wat om naar uit te kijken als je wilt weten hoe het verder gaat. 😉

Wat vind je van de cover? 
Ik had eerlijk gezegd voor een andere cover gekozen. Ik zou voor de scene op …

Andrélon Care & Repair


Foto komt van Verzorgmarket.

De laatste paar jaar had ik het gevoel dat mijn haren steeds meer begonnen uit te vallen en dat het ook dunner werd. Daardoor droeg ik mijn haar het liefst in een staart of knotje.
Anderhalf jaar geleden ben ik gestopt met mijn haar te laten kleuren omdat manlief een programma op Discovery Channel had gezien over haarverf en haarspoelingen en daar werd hij niet vrolijker van. Hij vroeg mij toen direct te stoppen met de kleurspoelingen en de natuur zijn gang te laten gaan. 
Ik ben toen ook op zoek gegaan naar een shampoo die mij zou kunnen helpen om mijn haar voller te laten lijken. Uiteindelijk zag ik bij een drogist Andrélon Care & Repair staan en besloot het te proberen.
Na dik een jaar gebruik kan ik zeggen dat ik het gevoel heb dat mijn haar er beter en voller uitziet. Het glanst ook veel meer. Sinds ongeveer een maand draag ik mijn haar zelfs los.
Om de dag was ik mijn haar en gebruik dan maar een heel klein beetje shampoo, ter grootte van een euro-munt. Meer is niet nodig. Heb dat vroeger van een groepsleidster op het schippersinternaat, waar ik toen op zat, geleerd. Die zei dat je maar heel weinig shampoo hoeft te gebruiken, ter grootte van een gulden of rijksdaalder omdat het toch wel schuimt. Sofie, mocht je dit lezen, die tip was een gouden tip. Bedankt daarvoor.
Na het douchen knijp ik mijn haren zo droog mogelijk en laat het verder drogen zonder de hulp van een föhn.
Eens in de zoveel weken knipt mijn man de dode punten eruit en meer doe ik naast goed borstelen niet.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

De Amarna-Papyrus - Rachel Reedijk

Van uitgeverij WalburgPers mocht ik dit boek lezen en een recensie over schrijven. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Tell el-Amarna is een dorp in midden-Egypte. Eens verrees hier een nieuwe stad voor de omstreden zonnecultus van farao Achnaton en zijn beeldschone echtgenote Nefertiti.

Het leven van de Amsterdamse psychiater Margalith Dreyfus-Levi neemt een ingrijpende wending als zij een davidster erft met daarop gegraveerd het Aton-zonneteken. Kort daarop ontmoet zij Fouad Khalifa, conservator in het Louvremuseum. Hij ontdekt dat het legaat terugvoert op de sterrenpapyrus van Parennefer, een opstandige priester uit de Amarna-periode.

Fouad vraagt Margalith om met hem mee te gaan naar Egypte. Terwijl zij samen stroomopwaarts trekken, op zoek naar de papyrusrol, is Egypte in de ban van de Arabische Lente en nemen elders de spanningen tussen Joden en Arabieren toe.

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de neus en lippen, dat echt is e…