Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Frankrijk In 50 Fragmenten - Caspar Visser 't Hooft

Van uitgeverij VanDorp Uitgevers mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Al meer dan 25 jaar woont Caspar Visser 't Hooft in Frankrijk, waar hij meerdere malen is verhuisd, van noord naar zuid, van oost naar west. Hij kent het land als weinig anderen. Hij weet wat de Fransen verbindt. Maar hij heeft ook gemerkt dat het land gevarieerder is dan je geneigd bent te denken na een paar zomervakanties in het zuiden of zo nu en dan een weekendje Parijs.

In 50 fragmenten geeft hij iets van deze verscheidenheid weer. Nu eens een grappige situatie in een restaurant, een sportschool of tijdens een groepsreis in de bergen. Dan de beschrijving van een verlaten streek, een oude ruïne, of een afgedankte kolenmijn. Of wat gedachten over Franse kunst, literatuur of politiek...

Deze prachtige bundel wordt ingeluid met een voorwoord van Nelleke Noordervliet, succesvol schrijfster en onder andere winnaar van de Multatuliprijs.

Bron: bol.c…

Andrélon Care & Repair


Foto komt van Verzorgmarket.

De laatste paar jaar had ik het gevoel dat mijn haren steeds meer begonnen uit te vallen en dat het ook dunner werd. Daardoor droeg ik mijn haar het liefst in een staart of knotje.
Anderhalf jaar geleden ben ik gestopt met mijn haar te laten kleuren omdat manlief een programma op Discovery Channel had gezien over haarverf en haarspoelingen en daar werd hij niet vrolijker van. Hij vroeg mij toen direct te stoppen met de kleurspoelingen en de natuur zijn gang te laten gaan. 
Ik ben toen ook op zoek gegaan naar een shampoo die mij zou kunnen helpen om mijn haar voller te laten lijken. Uiteindelijk zag ik bij een drogist Andrélon Care & Repair staan en besloot het te proberen.
Na dik een jaar gebruik kan ik zeggen dat ik het gevoel heb dat mijn haar er beter en voller uitziet. Het glanst ook veel meer. Sinds ongeveer een maand draag ik mijn haar zelfs los.
Om de dag was ik mijn haar en gebruik dan maar een heel klein beetje shampoo, ter grootte van een euro-munt. Meer is niet nodig. Heb dat vroeger van een groepsleidster op het schippersinternaat, waar ik toen op zat, geleerd. Die zei dat je maar heel weinig shampoo hoeft te gebruiken, ter grootte van een gulden of rijksdaalder omdat het toch wel schuimt. Sofie, mocht je dit lezen, die tip was een gouden tip. Bedankt daarvoor.
Na het douchen knijp ik mijn haren zo droog mogelijk en laat het verder drogen zonder de hulp van een föhn.
Eens in de zoveel weken knipt mijn man de dode punten eruit en meer doe ik naast goed borstelen niet.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

Quote van de Week