Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Verboden Liefde - Lizzie Van Den Ham

Waar gaat het boek over? 
Als Yvonne Brandsma aan haar laatste jaar VWO begint, kan ze nog niet vermoeden dat ze op het Thorbecke College haar grote liefde tegen het lijf zal lopen... en dat die grote liefde haar docent zal blijken te zijn.

Bron: Kobo.

Wat vind je van het boek? 
Lekker vlot geschreven. Het boek heb je zo uit en is dan ook een lekker tussendoortje of een mooi boek voor als je een reading challenge wilt halen. Ook is het een heerlijk boek als je in de put zit en je je weer goed wilt voelen. Het verhaal is ontzettend voorspelbaar, maar dat is in dit geval niet erg. Dit is het soort boek waarbij het niet erg is dat er niet zoveel gebeurt, niet zoveel spanning in zit.
Wel hoop ik dat de volgende delen meer bladzijdes hebben, anders is het jammer dat het niet één dik boek is geworden. Anderzijds, nu heb je wat om naar uit te kijken als je wilt weten hoe het verder gaat. 😉

Wat vind je van de cover? 
Ik had eerlijk gezegd voor een andere cover gekozen. Ik zou voor de scene op …

Ei komt uit kont kip


Als je zo gaat eten, net hebt gegeten of gaat koken, dan zou ik even wachten met het lezen van dit artikel tot het eten enigszins gezakt is.

That 70's show

Van de week lag ik, voor ik ging slapen, een aflevering van That 70's Show te kijken. Op een gegeven moment vraagt Jackie raad aan Eric's moeder over hoe zij haar relatie met Hyde kon redden. Eric's moeder zei dat ze koekjes moet gaan bakken. Uiteraard ziet verwende Jackie dat niet zitten en vraagt aan Eric's moeder of zij dat niet wil doen, maar Eric's moeder wilde dat niet, want dan zouden de koekjes één héél belangrijk ingrediënt missen: liefde. Ze wil Jackie wel helpen en uitleggen hoe ze koekjes moet bakken, maar ze moet het geheel zelf doen.

Ei komt uit kont kip

Eén van de ingrediënten om koekjes te maken zijn eieren. Eric's moeder had alle ingrediënten, behalve liefde, want dat moet Jackie er zelf in doen, klaar gelegd op het keukenblad en Jackie moest alles volgens haar aanwijzingen doen. Een van de eerste dingen die ze moest doen was een ei breken, maar dat wilde Jackie niet. Na wat heen en weer gemopper komt het hoge woord bij Jackie eruit: het ei komt uit een kont. Toen werd het even stil en zaten de dames depressief naar dat ei te kijken. Ook ik was er stil van en moest er over nadenken. Manlief vond mij schijnbaar ook stil, want hij begon gelijk van dat ik er stil van werd en dat het iets was om over na te denken. Inderdaad het was iets om over na te denken. Je staat er eigenlijk nooit bij stil. Wat maar goed is ook, maar als je er goed over nadenkt, heeft Jackie wel gelijk. Een ei komt inderdaad uit de kont van een kip. Als je daar dan weer over na gaat denken, dan is dat eigenlijk best vies. Tuurlijk worden de eieren wel gewassen voor ze in de dozen gaan voor de winkels, maar het is het idee. Het komt wel uit een kont. Waar je dus mee kakt en scheten laat. En dat is toch best vies, ook al is het heel natuurlijk. Ik ken niemand waar de scheten en de ontlasting lekker van ruiken. Bij de een stinkt het erger dan de ander en het is ook maar net wat je gegeten hebt. Heeft iemand uien op of spruitjes dan wil je niet bij die persoon in de buurt zijn als zijn kont afgaat. Nu ik het daar toch over heb; als Paddy Bleu heel blij is, dan laat hij scheetjes. Je hoort eerst een klein pufje en dan ren je snel weg, want die geur is echt niet om te harden. Die ruikt echt naar rotte eieren. Voor de rest is hij wel lief hoor. ;)

Kippenkont

Terug naar de kip en het ei. Hoewel de kippen een mooi kontje hebben, moet je er, als je er goed over nadenkt, niet aan denken dat daar ook een ei uit komt. Als de kip bij slager hangt/ligt, geplukt en alle ingewanden eruit en je koopt die, dan stop je thuis er weer van alles via de kont in als je de kip aan het spit braadt in de oven. Of niet, maar dan gaat het spit wel via de kont erin. Toch een raar idee als je er goed over nadenkt.
Kortom je kan soms maar beter niet nadenken over waar iets vandaan komt, want dan zou je 't niet meer eten. Gelukkig heb ik er geen last van en eet ik evengoed een gebakken eitje, een lekker gebraden kippetje, koekjes enz. Het zou trouwens ook heel lastig worden om alles te laten staan waar een ei in zit, want in heel veel producten zit ei.
En hoe 't met de koekjes van Jackie afgelopen is? Ze waren kei en keihard, maar toch vond Hyde het lief van Jackie dat ze koekjes had gebakken.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

De Amarna-Papyrus - Rachel Reedijk

Van uitgeverij WalburgPers mocht ik dit boek lezen en een recensie over schrijven. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Tell el-Amarna is een dorp in midden-Egypte. Eens verrees hier een nieuwe stad voor de omstreden zonnecultus van farao Achnaton en zijn beeldschone echtgenote Nefertiti.

Het leven van de Amsterdamse psychiater Margalith Dreyfus-Levi neemt een ingrijpende wending als zij een davidster erft met daarop gegraveerd het Aton-zonneteken. Kort daarop ontmoet zij Fouad Khalifa, conservator in het Louvremuseum. Hij ontdekt dat het legaat terugvoert op de sterrenpapyrus van Parennefer, een opstandige priester uit de Amarna-periode.

Fouad vraagt Margalith om met hem mee te gaan naar Egypte. Terwijl zij samen stroomopwaarts trekken, op zoek naar de papyrusrol, is Egypte in de ban van de Arabische Lente en nemen elders de spanningen tussen Joden en Arabieren toe.

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de neus en lippen, dat echt is e…