Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Onweerstaanbaar Lekker - Nora Roberts

Waar gaat het boek over? 
In Een pikant dessert wil hotelmagnaat Blake Cocharan alleen maar het allerbeste voor zijn hotels. En omdat Summer Lyndon de allerlekkerste desserts van de wereld creëert, zal hij niet rusten voordat ze voor hem komt werken. Maar waar hij niet op gerekend had, is dat zij net zo verleidelijk is als de desserts die ze maakt!
In Kruidje-roer-me-niet is Carlo Franconi niet alleen een van de topkoks van Italië, hij is ook nog eens de aantrekkelijkste kok ooit! Dat komt publiciteitsagent Juliet Trent goed uit: zij moet een bestseller maken van zijn boek, dus wat haar betreft kan hij niet onweerstaanbaar genoeg zijn! Maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat ze zélf begint te watertanden...
Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Voorspelbaar en mierzoet zoals de cover al laat zien, maar dat is met dit soort boeken niet erg. Wel vond ik het erg dat beide verhalen voor mijn gevoel werden afgekapt op het eind. Dat had voor mij wel verder mogen gaan op de manier va…

Dagdromen


Ik las vanmorgen in een oude Margriet de vraag of er mensen zijn die dagdromen. Ik moet bekennen dat ik dat best vaak en graag doe. Zeker als ik een saai klusje doe als was vouwen of stofzuigen.

Ik droom dan over hoe mijn leven geweest zou zijn als ik een ander pad had gekozen. Dat ik in mijn geboorteplaats was blijven wonen, hoe dat eruit gezien zou hebben. Even voor de duidelijkheid; ik ben blij met het leven zoals ik het nu leid en zou niet zonder mijn man en onze twee je-weet-wel-katers kunnen.

Ook mag ik graag dromen over een cruise die we hopelijk ooit nog gaan maken. Ons heerlijk laten verwennen, lekker eten, mooie shows zien en mooie plaatsen bezoeken. Even geen zorgen aan ons hoofd, geen huishouden.

Ook kan ik dromen van een boerderij ergens in Friesland. Waar we dan veel dieren hebben. Denk aan honden, katten, geitjes, koeien, paarden en kippen. Waar ik eigen groenten kweek, waar ik een wildernis-tuin heb en allerlei fruitbomen, rozenperkjes met heel veel verschillende rozen. Waar ik aan een kraampje aan de weg eigen gemaakte fruittaarten en brood verkoop en bloemen en groente en eieren.

Over een huisje in een warm land waar de zon altijd schijnt. Waar geen kou is en het alleen 's nachts regent voor de plantjes. Waar je altijd in je zomerkleren kunt lopen en op zomerschoentjes. Waar je altijd buiten kunt eten, waar de bloemen altijd volop bloeien. Je 's nachts hooguit een laken nodig hebt om over je heen te leggen in bed.

Over dat het overal vrede is, dat er geen oorlog meer is. Dat iedereen, ongeacht geloof en andersdenkend, elkaar respecteert. Dat mensen niet meer overlijden aan enge ziektes. Dat elk dier een heerlijk leven kan leiden. Dat er geen armoede meer is.

Reacties

 1. dagdromen is iets wat ik ook heerlijk vindt om te doen ;) even lekker wegsukkelen in mijn eigen gedachten ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb je al een oudejaarslot gekocht dan zouden die dromen zomaar uit kunnen komen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die gaan we waarschijnlijk wel kopen. Blijft een traditie. ;)

   Verwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

Quote van de Week