Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Masser Brock - Bert Wagendorp

Van Uitgeverij Atlas Contact  mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Masser Brock is columnist van dagblad 'De Nieuwe Tijd'. Zijn zus is de spindoctor van de premier van Nederland. Masser volgt het nieuws, tot het nieuws de achtervolging op hem inzet. Wat is de waarheid achter de dood van vier Nederlandse soldaten op vredesmissie? Hoe nam de geheime dienst De Nieuwe Tijd in de tang? De nieuwe roman van Bert Wagendorp gaat over de vraag hoe nieuws nieuwe werkelijkheden schept, over de waarheid die wij dagelijks krijgen geserveerd en over de waarde daarvan. Het is een wervelend verhaal vol vrolijke, tragische en kleurrijke personages: een opmerkelijke krantenfamilie, een cynische journalist, een horlogemaker en een tycoon tegen wil en dank. Masser ruilt zijn oude zekerheden in voor twijfel en zijn cynisme voor stilte. Als lezer kun je niet anders dan hetzelfde doen - wie 'Masser Brock' gelezen heeft, zal de …

Dagdromen


Ik las vanmorgen in een oude Margriet de vraag of er mensen zijn die dagdromen. Ik moet bekennen dat ik dat best vaak en graag doe. Zeker als ik een saai klusje doe als was vouwen of stofzuigen.

Ik droom dan over hoe mijn leven geweest zou zijn als ik een ander pad had gekozen. Dat ik in mijn geboorteplaats was blijven wonen, hoe dat eruit gezien zou hebben. Even voor de duidelijkheid; ik ben blij met het leven zoals ik het nu leid en zou niet zonder mijn man en onze twee je-weet-wel-katers kunnen.

Ook mag ik graag dromen over een cruise die we hopelijk ooit nog gaan maken. Ons heerlijk laten verwennen, lekker eten, mooie shows zien en mooie plaatsen bezoeken. Even geen zorgen aan ons hoofd, geen huishouden.

Ook kan ik dromen van een boerderij ergens in Friesland. Waar we dan veel dieren hebben. Denk aan honden, katten, geitjes, koeien, paarden en kippen. Waar ik eigen groenten kweek, waar ik een wildernis-tuin heb en allerlei fruitbomen, rozenperkjes met heel veel verschillende rozen. Waar ik aan een kraampje aan de weg eigen gemaakte fruittaarten en brood verkoop en bloemen en groente en eieren.

Over een huisje in een warm land waar de zon altijd schijnt. Waar geen kou is en het alleen 's nachts regent voor de plantjes. Waar je altijd in je zomerkleren kunt lopen en op zomerschoentjes. Waar je altijd buiten kunt eten, waar de bloemen altijd volop bloeien. Je 's nachts hooguit een laken nodig hebt om over je heen te leggen in bed.

Over dat het overal vrede is, dat er geen oorlog meer is. Dat iedereen, ongeacht geloof en andersdenkend, elkaar respecteert. Dat mensen niet meer overlijden aan enge ziektes. Dat elk dier een heerlijk leven kan leiden. Dat er geen armoede meer is.

Reacties

 1. dagdromen is iets wat ik ook heerlijk vindt om te doen ;) even lekker wegsukkelen in mijn eigen gedachten ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb je al een oudejaarslot gekocht dan zouden die dromen zomaar uit kunnen komen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die gaan we waarschijnlijk wel kopen. Blijft een traditie. ;)

   Verwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

De Amarna-Papyrus - Rachel Reedijk

Van uitgeverij WalburgPers mocht ik dit boek lezen en een recensie over schrijven. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Tell el-Amarna is een dorp in midden-Egypte. Eens verrees hier een nieuwe stad voor de omstreden zonnecultus van farao Achnaton en zijn beeldschone echtgenote Nefertiti.

Het leven van de Amsterdamse psychiater Margalith Dreyfus-Levi neemt een ingrijpende wending als zij een davidster erft met daarop gegraveerd het Aton-zonneteken. Kort daarop ontmoet zij Fouad Khalifa, conservator in het Louvremuseum. Hij ontdekt dat het legaat terugvoert op de sterrenpapyrus van Parennefer, een opstandige priester uit de Amarna-periode.

Fouad vraagt Margalith om met hem mee te gaan naar Egypte. Terwijl zij samen stroomopwaarts trekken, op zoek naar de papyrusrol, is Egypte in de ban van de Arabische Lente en nemen elders de spanningen tussen Joden en Arabieren toe.

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de neus en lippen, dat echt is e…