Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

LEEF! - Laura Maaskant

Waar gaat het boek over? 
In LEEF! vertelt Laura Maaskant hoe haar leven is veranderd na de diagnose 'kanker'.

Die diagnose kreeg ze op haar vijftiende, en vier jaar later opnieuw. Laura wordt na een lang en zwaar behandeltraject genezen verklaard. Ze pakt haar leven weer op waar ze gebleven was: na haar vwo gaat ze studeren in Amsterdam. Maar dan keert de ziekte terug. De prognose is ongewis, haar levensverwachting beperkt. Nogmaals loodzware behandelingen ondergaan wijst Laura af. Ze gaat voor kwaliteit van leven. Niet met een bucket list, maar 'gewoon', met haar vrienden en haar familie, en in haar werk. Zoals ze zelf zegt, ervaart ze haar leven nu juist heel intens. Laura's ziekte brengt niet alleen rampspoed, maar ook de mogelijkheid om te genieten van de tijd die haar nog rest. Haar leven is 'in goud veranderd'.

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Het is een heel aangrijpend, eerlijk en tegelijkertijd positief verhaal. Ze heeft eerlijk over die r…

Spelen met woordenAls kind mocht ik graag spelen met woorden. Vooral in de auto was dat een leuk tijdverdrijf. In mijn jeugd (oma vertelt;)) had je nog geen ipad, tablets, spelcomputers, speciale dvd-spelers enz. voor in de auto. Dan nam je als kind een paar boeken of kleurboeken mee en verder moest je maar zelf spelletjes verzinnen die je zittend kon doen. We deden vaak 'ik zie, ik zie, wat jij niet ziet en de kleur is of het voorwerp is.....' Was het natuurlijk wel zaak om dingen te bedenken die in de auto zaten en niet wat je onderweg tegenkwam, want dan raadde de ander het nooit omdat je daar al lang en breed voorbij was. Of je ging meezingen met de radio of verzon zelf liedjes. Dat klonk altijd vals. Soms maakten we daar overigens ook een spel van, wie het valste kon zingen.
Lezen was in ieder geval voor mij geen optie, want ik had vaak last van wagenziekte en kon het beste maar niet met mijn hoofd gebogen gaan lezen, maar naar buiten kijken of een dutje doen.  Dat laatste kan ik niet meer sinds mijn babytijd of ik moet heel erg moe zijn, dan kan ik wel slapen in de auto, maar anders niet.
Een ander leuk spelletje wat we deden was zoveel mogelijk woorden maken van de letters van de nummerplaat van de auto die voor of achter ons reed. Ook maakten we woorden met de letters van plaatsen die we zagen op de verkeersborden. Met de laatste was het eigenlijk de bedoeling dat je andere woorden maakte met de letters van de plaatsnamen en dan minimaal 2 letters gebruiken. Voorbeeldje uit Eindhoven kun je een paar mooie woorden maken; eind, hoven, hoen, in, vin enz. Ik kon dat wel een paar uur volhouden. Mijn broertje was daar meestal snel klaar mee en wilde dan weer wat anders doen. Ook probeerde ik wel eens woorden achterstevoren te lezen, maar daar brak ik vaak mijn tong over.
Ook voor de tv mocht ik graag spelen met woorden. Scrabble was naast Mens erger je niet en Ganzenbord een favoriet spel van mij. Heerlijk woorden bedenken en soms vals spelen door te roepen dat een woord dat niet bestond wel bestond. Mijn broertje was daar een tikje erger in dan ik, maar het was meestal wel leuk en gezellig.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

De Amarna-Papyrus - Rachel Reedijk

Van uitgeverij WalburgPers mocht ik dit boek lezen en een recensie over schrijven. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Tell el-Amarna is een dorp in midden-Egypte. Eens verrees hier een nieuwe stad voor de omstreden zonnecultus van farao Achnaton en zijn beeldschone echtgenote Nefertiti.

Het leven van de Amsterdamse psychiater Margalith Dreyfus-Levi neemt een ingrijpende wending als zij een davidster erft met daarop gegraveerd het Aton-zonneteken. Kort daarop ontmoet zij Fouad Khalifa, conservator in het Louvremuseum. Hij ontdekt dat het legaat terugvoert op de sterrenpapyrus van Parennefer, een opstandige priester uit de Amarna-periode.

Fouad vraagt Margalith om met hem mee te gaan naar Egypte. Terwijl zij samen stroomopwaarts trekken, op zoek naar de papyrusrol, is Egypte in de ban van de Arabische Lente en nemen elders de spanningen tussen Joden en Arabieren toe.

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de neus en lippen, dat echt is e…