Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Onweerstaanbaar Lekker - Nora Roberts

Waar gaat het boek over? 
In Een pikant dessert wil hotelmagnaat Blake Cocharan alleen maar het allerbeste voor zijn hotels. En omdat Summer Lyndon de allerlekkerste desserts van de wereld creëert, zal hij niet rusten voordat ze voor hem komt werken. Maar waar hij niet op gerekend had, is dat zij net zo verleidelijk is als de desserts die ze maakt!
In Kruidje-roer-me-niet is Carlo Franconi niet alleen een van de topkoks van Italië, hij is ook nog eens de aantrekkelijkste kok ooit! Dat komt publiciteitsagent Juliet Trent goed uit: zij moet een bestseller maken van zijn boek, dus wat haar betreft kan hij niet onweerstaanbaar genoeg zijn! Maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat ze zélf begint te watertanden...
Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Voorspelbaar en mierzoet zoals de cover al laat zien, maar dat is met dit soort boeken niet erg. Wel vond ik het erg dat beide verhalen voor mijn gevoel werden afgekapt op het eind. Dat had voor mij wel verder mogen gaan op de manier va…

Spelen met woordenAls kind mocht ik graag spelen met woorden. Vooral in de auto was dat een leuk tijdverdrijf. In mijn jeugd (oma vertelt;)) had je nog geen ipad, tablets, spelcomputers, speciale dvd-spelers enz. voor in de auto. Dan nam je als kind een paar boeken of kleurboeken mee en verder moest je maar zelf spelletjes verzinnen die je zittend kon doen. We deden vaak 'ik zie, ik zie, wat jij niet ziet en de kleur is of het voorwerp is.....' Was het natuurlijk wel zaak om dingen te bedenken die in de auto zaten en niet wat je onderweg tegenkwam, want dan raadde de ander het nooit omdat je daar al lang en breed voorbij was. Of je ging meezingen met de radio of verzon zelf liedjes. Dat klonk altijd vals. Soms maakten we daar overigens ook een spel van, wie het valste kon zingen.
Lezen was in ieder geval voor mij geen optie, want ik had vaak last van wagenziekte en kon het beste maar niet met mijn hoofd gebogen gaan lezen, maar naar buiten kijken of een dutje doen.  Dat laatste kan ik niet meer sinds mijn babytijd of ik moet heel erg moe zijn, dan kan ik wel slapen in de auto, maar anders niet.
Een ander leuk spelletje wat we deden was zoveel mogelijk woorden maken van de letters van de nummerplaat van de auto die voor of achter ons reed. Ook maakten we woorden met de letters van plaatsen die we zagen op de verkeersborden. Met de laatste was het eigenlijk de bedoeling dat je andere woorden maakte met de letters van de plaatsnamen en dan minimaal 2 letters gebruiken. Voorbeeldje uit Eindhoven kun je een paar mooie woorden maken; eind, hoven, hoen, in, vin enz. Ik kon dat wel een paar uur volhouden. Mijn broertje was daar meestal snel klaar mee en wilde dan weer wat anders doen. Ook probeerde ik wel eens woorden achterstevoren te lezen, maar daar brak ik vaak mijn tong over.
Ook voor de tv mocht ik graag spelen met woorden. Scrabble was naast Mens erger je niet en Ganzenbord een favoriet spel van mij. Heerlijk woorden bedenken en soms vals spelen door te roepen dat een woord dat niet bestond wel bestond. Mijn broertje was daar een tikje erger in dan ik, maar het was meestal wel leuk en gezellig.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

Quote van de Week