Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Het Zilveren Kruis - Ingrid Chen

Ik mocht dit boek voor UITGEVERIJ COSERVE lezen en wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 


Wat vind je van het boek? 
De cover geeft een klein stukje bloot aan waar het boek over gaat, al is dat toch een, wel heel belangrijke, bijzaak, want het belangrijkste van alles is dat Damian uiteindelijk via diverse omwegen op zoek gaat naar zijn moeder. De vraag die Damian heeft is waarom hij steeds van die nachtmerries heeft, waar die vandaan komen. Later komt de vraag wie die mensen zijn die hem steeds in zijn nachtmerries achtervolgen. Is het gewoon een dwaze nachtmerrie waar je maar beter over kunt zwijgen als je ze op latere leeftijd nog hebt of is het (deels) echt gebeurd? Heef hij dat echt meegemaakt? Wat is het verhaal achter het zilveren kruis dat hij altijd om zijn nek draagt en waar hij het gevoel heeft dat een bepaald iemand over hem waakt, van wie heeft hij die gekregen? Daarnaast rijst de vraag waarom hij hem niet openlijk kan dragen. Waarom het niet geoorloof…

Genieten van de sneeuw


Vanmorgen moest ik om kwart over zeven naar het toilet en ik zag door het badkamerraam een vreemd licht. Toen ik ging kijken zag ik dat het vannacht gesneeuwd had. Even later liep ik naar de slaapkamer en heb een kwartiertje voor het raam staan genieten van het mooie uitzicht. Alles zag er zo mooi en wit uit. Zo sereen, zo sprookjesachtig. Niemand had er nog door de sneeuw gelopen.
Iedereen die mij kent weet dat ik geen wintermens ben, maar vanmorgen genoot ik er stiekem toch van.
Daarna ben ik nog anderhalf uur terug mijn bed in gegaan, want half 8 was wel erg vroeg. 
Toen ik om negen uur op stond begon het al te smelten. 
Ik zag aan de voorkant allemaal kattenpootjes in onze voortuin en de overburen hadden hun straatje al geveegd. Vond ik best wel jammer, het sprookjesachtige was ineens weg. 
Het zonnetje schijnt nu lekker en geeft toch een winterse sfeer.

Ben in ieder geval blij dat ik mijn ouders gister heb afgebeld dat we vandaag niet komen, want het lijkt me nu geen pretje op de weg naar Limburg. 

Straks maar eens kijken of ik een psp-lesje ga schrijven voor mijn psp-blog.

Reacties

  1. Hier was het dit weekend ook een witte wereld. Inderdaad een prachtig gezicht, maar ben blij dat de wegen nu weer sneeuwvrij zijn ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

Quote van de Week