Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

LEEF! - Laura Maaskant

Waar gaat het boek over? 
In LEEF! vertelt Laura Maaskant hoe haar leven is veranderd na de diagnose 'kanker'.

Die diagnose kreeg ze op haar vijftiende, en vier jaar later opnieuw. Laura wordt na een lang en zwaar behandeltraject genezen verklaard. Ze pakt haar leven weer op waar ze gebleven was: na haar vwo gaat ze studeren in Amsterdam. Maar dan keert de ziekte terug. De prognose is ongewis, haar levensverwachting beperkt. Nogmaals loodzware behandelingen ondergaan wijst Laura af. Ze gaat voor kwaliteit van leven. Niet met een bucket list, maar 'gewoon', met haar vrienden en haar familie, en in haar werk. Zoals ze zelf zegt, ervaart ze haar leven nu juist heel intens. Laura's ziekte brengt niet alleen rampspoed, maar ook de mogelijkheid om te genieten van de tijd die haar nog rest. Haar leven is 'in goud veranderd'.

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Het is een heel aangrijpend, eerlijk en tegelijkertijd positief verhaal. Ze heeft eerlijk over die r…

IJsbeelden Festival in Zwolle


Gister zijn manlief en ik naar het IJsbeelden Festival in Zwolle geweest. Ik wilde er al een paar jaar heen, maar steeds kwam er wat tussen. Dit jaar staat het IJsbeelden Festival in het teken van world in motion. Je ziet daar opzienbarende voertuigen, vliegtuigen en vaartuigen. Het was heel erg mooi en indrukwekkend. 
Ik vind het heel erg knap van de kunstenaars hoe ze dat hebben gemaakt. Niet zo grof weg, maar met oog voor detail. Ik doe het ze niet na. Sowieso niet, want het is mij veel te koud om met ijsblokken te werken. 
Vond het overigens met de kou wel meevallen, maar het kan ook zijn dat ik teveel was afgeleid en alleen maar oog had voor de beelden om het koud te hebben. Was wel goed ingepakt en was blij dat ik mijn haren los had gelaten zodat die over mijn oren vielen onder de muts. Toen we buiten kwamen vond ik het warm.
Als je me vraagt naar welk beeld ik het mooist vond, sorry, maar heb geen favoriet, vind ze allemaal even mooi. Vind het knap hoe ze de ondergang van de Titanic hebben gemaakt, de landing op de maan (foto hierboven), Star Wars en Star Wars Rebel, Disney's Frozen enz.
Vond het wel jammer dat je al snel weer buiten stond. Binnen een uur hadden we alles gezien en dan hadden we niet snel gelopen en gekeken, maar alles op onze dooie akkertje. Had in dat opzicht verwacht dat er meer beelden waren en dat het groter was.
Na afloop hebben we een heerlijke chocolademelk met slagroom gedronken en een apfelstrudel met vanillesaus gegeten die erg lekker was.
Mocht je er ook heen willen, dat kan nog tot 25 januari.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

De Amarna-Papyrus - Rachel Reedijk

Van uitgeverij WalburgPers mocht ik dit boek lezen en een recensie over schrijven. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Tell el-Amarna is een dorp in midden-Egypte. Eens verrees hier een nieuwe stad voor de omstreden zonnecultus van farao Achnaton en zijn beeldschone echtgenote Nefertiti.

Het leven van de Amsterdamse psychiater Margalith Dreyfus-Levi neemt een ingrijpende wending als zij een davidster erft met daarop gegraveerd het Aton-zonneteken. Kort daarop ontmoet zij Fouad Khalifa, conservator in het Louvremuseum. Hij ontdekt dat het legaat terugvoert op de sterrenpapyrus van Parennefer, een opstandige priester uit de Amarna-periode.

Fouad vraagt Margalith om met hem mee te gaan naar Egypte. Terwijl zij samen stroomopwaarts trekken, op zoek naar de papyrusrol, is Egypte in de ban van de Arabische Lente en nemen elders de spanningen tussen Joden en Arabieren toe.

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de neus en lippen, dat echt is e…