Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Het Zilveren Kruis - Ingrid Chen

Ik mocht dit boek voor UITGEVERIJ COSERVE lezen en wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 


Wat vind je van het boek? 
De cover geeft een klein stukje bloot aan waar het boek over gaat, al is dat toch een, wel heel belangrijke, bijzaak, want het belangrijkste van alles is dat Damian uiteindelijk via diverse omwegen op zoek gaat naar zijn moeder. De vraag die Damian heeft is waarom hij steeds van die nachtmerries heeft, waar die vandaan komen. Later komt de vraag wie die mensen zijn die hem steeds in zijn nachtmerries achtervolgen. Is het gewoon een dwaze nachtmerrie waar je maar beter over kunt zwijgen als je ze op latere leeftijd nog hebt of is het (deels) echt gebeurd? Heef hij dat echt meegemaakt? Wat is het verhaal achter het zilveren kruis dat hij altijd om zijn nek draagt en waar hij het gevoel heeft dat een bepaald iemand over hem waakt, van wie heeft hij die gekregen? Daarnaast rijst de vraag waarom hij hem niet openlijk kan dragen. Waarom het niet geoorloof…

IJsbeelden Festival in Zwolle


Gister zijn manlief en ik naar het IJsbeelden Festival in Zwolle geweest. Ik wilde er al een paar jaar heen, maar steeds kwam er wat tussen. Dit jaar staat het IJsbeelden Festival in het teken van world in motion. Je ziet daar opzienbarende voertuigen, vliegtuigen en vaartuigen. Het was heel erg mooi en indrukwekkend. 
Ik vind het heel erg knap van de kunstenaars hoe ze dat hebben gemaakt. Niet zo grof weg, maar met oog voor detail. Ik doe het ze niet na. Sowieso niet, want het is mij veel te koud om met ijsblokken te werken. 
Vond het overigens met de kou wel meevallen, maar het kan ook zijn dat ik teveel was afgeleid en alleen maar oog had voor de beelden om het koud te hebben. Was wel goed ingepakt en was blij dat ik mijn haren los had gelaten zodat die over mijn oren vielen onder de muts. Toen we buiten kwamen vond ik het warm.
Als je me vraagt naar welk beeld ik het mooist vond, sorry, maar heb geen favoriet, vind ze allemaal even mooi. Vind het knap hoe ze de ondergang van de Titanic hebben gemaakt, de landing op de maan (foto hierboven), Star Wars en Star Wars Rebel, Disney's Frozen enz.
Vond het wel jammer dat je al snel weer buiten stond. Binnen een uur hadden we alles gezien en dan hadden we niet snel gelopen en gekeken, maar alles op onze dooie akkertje. Had in dat opzicht verwacht dat er meer beelden waren en dat het groter was.
Na afloop hebben we een heerlijke chocolademelk met slagroom gedronken en een apfelstrudel met vanillesaus gegeten die erg lekker was.
Mocht je er ook heen willen, dat kan nog tot 25 januari.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

Quote van de Week