Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

LEEF! - Laura Maaskant

Waar gaat het boek over? 
In LEEF! vertelt Laura Maaskant hoe haar leven is veranderd na de diagnose 'kanker'.

Die diagnose kreeg ze op haar vijftiende, en vier jaar later opnieuw. Laura wordt na een lang en zwaar behandeltraject genezen verklaard. Ze pakt haar leven weer op waar ze gebleven was: na haar vwo gaat ze studeren in Amsterdam. Maar dan keert de ziekte terug. De prognose is ongewis, haar levensverwachting beperkt. Nogmaals loodzware behandelingen ondergaan wijst Laura af. Ze gaat voor kwaliteit van leven. Niet met een bucket list, maar 'gewoon', met haar vrienden en haar familie, en in haar werk. Zoals ze zelf zegt, ervaart ze haar leven nu juist heel intens. Laura's ziekte brengt niet alleen rampspoed, maar ook de mogelijkheid om te genieten van de tijd die haar nog rest. Haar leven is 'in goud veranderd'.

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Het is een heel aangrijpend, eerlijk en tegelijkertijd positief verhaal. Ze heeft eerlijk over die r…

Het bloginspiratie stokje


Ik las op Verbeelding over het bloginspiratiestokje en neem die graag aan omdat de vragen leuk zijn.

Waar haal je de tijd vandaan?
Waarschijnlijk een heel erg afgezaagd antwoord, maar ik probeer een paar keer per week tijd te maken om een gedicht of persoonlijk blog te typen. De ene week lukt me dat makkelijker dan de andere week, maar dat vind ik persoonlijk niet erg. 

Waar haal je de inspiratie vandaan?
Overal. Soms zie ik ergens een vraag voor een ander die ik dan ook aan mezelf stel. Vaak zie ik een leuk plaatje (met meestal een dier) waar ik dan een gedicht bij bedenk. Of ik maak wat mee waar ik een blog inzie. 

Volop inspiratie of loop je vaak tegen het zogenoemde schrijvers-bloggers block aan?
Ik loop meestal over van de inspiratie. Schrijvers-bloggers block ken ik eigenlijk niet. Het is eerder dat ik mij soms te weinig tijd gun om een blog te schrijven omdat ik ook nog zoveel andere leuke dingen doe.

Als de woorden even niet uit je vingers komen, hoe voel jij je dan?
Ik maak me daar niet druk om, dan ga ik wat anders doen, lezen, haken, breien, huishouden. Ik weet uit ervaring dat de woorden vanzelf wel weer komen. Ik kan wel gaan zitten mokken, maar daar schiet je niets mee op.

Hoe blijf je gefocust tijdens het uitwerken van een bericht?
Ik zorg dat ik een glas water binnen handbereik heb zodat ik tussendoor wat kan drinken en verder laat ik mij zelden afleiden. Als manlief wat vraagt, dan vraag ik of het even kan wachten zodat ik mijn blog af kan typen. Sowieso typ ik een blog als ik weet dat ik het eerste uur niet gestoord wordt of dat de kans heel klein is. Als ik weet dat er nog wat moet gebeuren of visite verwacht, dan wacht ik met het typen van een blog tot ik wat meer tijd heb.

Welke brainstormtechniek zorgt gegarandeerd voor inspiratie?
Kort maar krachtig: die gebruik ik niet.

Helpt muziek je ook als je bloginspiratie zoekt?
Niet speciaal. Wel vind ik het fijn om een muziekje op de achtergrond aan te hebben als ik een blog typ.

Waar ontstaan de beste ideeën?
Eerlijk gezegd heb ik geen speciale plek.

In welke inspirerende omgeving werk je graag?
Aan de keukentafel waar ik zicht heb op de woonkamer en de achtertuin. 

Heb jij ook een ware 'blogbijbel' op je bureau liggen voor als je het even niet weet?
Nee, die heb ik niet.

Welke bloggers inspireren jou?
Dat zijn er heel veel, zal er een paar willekeurige bloggers opnoemen: Dichterbijmij, Miss Moneypenny en Sophie Dijkgraaff, maar er zijn er, zoals gezegd nog veel meer.

Hoe zit het met andere bijzondere inspiratiebronnen?
Zoals eerder gezegd, die vind ik overal. Soms dicht bij huis (onze katten, vogeltjes in de tuin), soms wat verder weg (uitstapjes naar een museum, park of ergens anders).

Ik geef het stokje door aan?
Iedereen die hem hebben wil.

Reacties

 1. Wat leuk dat ik een kleine bijdrage aan jouw inspiratie kan leveren Anneke ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt voor de tag en voor de eer om een inspiratiebron voor jou te mogen zijn. :) Ik zal binnenkort de vragen even invullen en op FB publiceren. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geef je mij dan een seintje, kan ik 'm ook in mijn overzicht meenemen. Ik zet ieder op een rijtje die de vragen hebben beantwoord.

   Verwijderen
 3. Wat leuk om jouw invulling van mijn tag te lezen. Natuurlijk je ook aan het rijtje van bloggers toegevoegd.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

De Amarna-Papyrus - Rachel Reedijk

Van uitgeverij WalburgPers mocht ik dit boek lezen en een recensie over schrijven. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Tell el-Amarna is een dorp in midden-Egypte. Eens verrees hier een nieuwe stad voor de omstreden zonnecultus van farao Achnaton en zijn beeldschone echtgenote Nefertiti.

Het leven van de Amsterdamse psychiater Margalith Dreyfus-Levi neemt een ingrijpende wending als zij een davidster erft met daarop gegraveerd het Aton-zonneteken. Kort daarop ontmoet zij Fouad Khalifa, conservator in het Louvremuseum. Hij ontdekt dat het legaat terugvoert op de sterrenpapyrus van Parennefer, een opstandige priester uit de Amarna-periode.

Fouad vraagt Margalith om met hem mee te gaan naar Egypte. Terwijl zij samen stroomopwaarts trekken, op zoek naar de papyrusrol, is Egypte in de ban van de Arabische Lente en nemen elders de spanningen tussen Joden en Arabieren toe.

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de neus en lippen, dat echt is e…