Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Masser Brock - Bert Wagendorp

Van Uitgeverij Atlas Contact  mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Masser Brock is columnist van dagblad 'De Nieuwe Tijd'. Zijn zus is de spindoctor van de premier van Nederland. Masser volgt het nieuws, tot het nieuws de achtervolging op hem inzet. Wat is de waarheid achter de dood van vier Nederlandse soldaten op vredesmissie? Hoe nam de geheime dienst De Nieuwe Tijd in de tang? De nieuwe roman van Bert Wagendorp gaat over de vraag hoe nieuws nieuwe werkelijkheden schept, over de waarheid die wij dagelijks krijgen geserveerd en over de waarde daarvan. Het is een wervelend verhaal vol vrolijke, tragische en kleurrijke personages: een opmerkelijke krantenfamilie, een cynische journalist, een horlogemaker en een tycoon tegen wil en dank. Masser ruilt zijn oude zekerheden in voor twijfel en zijn cynisme voor stilte. Als lezer kun je niet anders dan hetzelfde doen - wie 'Masser Brock' gelezen heeft, zal de …

My Tom


Onlangs vroeg manlief of ik de app Talking Tom al kende. Natuurlijk ken ik die, wie niet zou ik haast zeggen. Hij vroeg of ik die ook had geïnstalleerd. Neen, dat had ik niet en wilde dat ook niet. Had geen zin in verslaving nummer zoveel. Heb er al genoeg.

Al jaren vecht ik tegen diverse leuke verslavingen die ik niet ga doen. Meestal lukt me dat aardig maar soms helaas ook niet. Zo heb ik mij o.a. kunnen beheersen om niet aan de scoubidou rage mee te doen en ook bij de loom-rage van vorig jaar heb ik mij in kunnen houden ondanks dat ik de mooiste creaties voorbij zag komen.
Oke, moet er ook bij zeggen, dat mijn arm die loombandjes maar niets vond nadat ik een loomarmband van iemand had gekregen. Kreeg er jeuk van op mijn arm wat mij tot krabben aanzette. Dus ik was er snel klaar mee ondanks dat je er de mooiste figuurtjes mee kunt maken. 

Daarentegen kreeg ik last een ander virus. Een virus waar mijn oma ook haar hele leven mee besmet was. Nee wees niet bang, dit is geen enge virus, en voor zover ik weet,  ook niet besmettelijk en anders op een positieve manier. Het breivirus. Naast het breivirus kreeg ik last van alles wat er naast kan zoals het haakvirus, breien met een breiring en met de breiramen. Daar heb ik nog steeds last van, maar ik wil er ook niets aan doen, want dit virus bevalt me uitstekend. Van een bolletje wol haak of brei je de mooiste truien, mutsen, omslagdoeken enz.

Helaas de Smurfen verzamelen bij Appie Geijn en de wuppies kon ik niet weerstaan, maar dat lag ook aan de cassieres, die gaven die bij zoveel besteding aan boodschappen.

Het is in ieder geval maar goed dat we geen kinderen hebben, want ik had aan heel veel rages meegedaan. Waarschijnlijk nog fanatieker dan het kind. 

Terug naar manlief. Hij begon dus te praten over Angela, dat hij haar in bad moet doen, eten moet geven en haar naar bed moet brengen. Het is dat ik wist dat hij het over een app had, anders zou je toch je bedenkingen krijgen en achterdochtig gaan vragen wie Angela is en wat hij met haar moet. Het had dan zomaar een huwelijkscrisis kunnen worden.
Ik was op dat moment nog onvermurwbaar, ik downloadde die niet. Hij probeerde mij over te halen door te zeggen dat het wel iets van Tamagotchi had, die moest je ook verzorgen. Die rage had ik ook weerstaan, net zoals de Furby rage hoe leuk ze ook waren en hoe graag ik die ook had gewild. De laatste had ik wel in het rose of rood gewild, maar neen, niet aan toegegeven.
Wat doet mijn man? Pakt zijn telefoon en laat mij Angela zien. Hij laat zien hoe hij haar eten geeft, de leukste outfits voor haar kocht, even gezellig praten (verwacht geen hoogstaande gesprekken, ze kletst je gewoon na net als een papegaai), in bad deed en spelletjes speelde voor munten om dingen te kopen voor Angela.
Einde van het liedje was dat ik naar de Playstore ging en My Tom downloadde. Nu zit ik een paar keer per dag Diesel Paddy, zoals ik hem heb genoemd, te voeren, te douchen, spelletjes te spelen enz.

Van het weekend vroeg ik manlief hoe het met Angela was, zegt ie dat hij haar heeft verwijderd, want ze vroeg teveel aandacht. Stiekem verdenk ik hem er nu van dat hij mij expres een verslaving heeft aangesmeerd. Ga nu bedenken welke verslaving ik hem kan aansmeren. Hij is alleen heel lastig daarin, want hij is niet verslavingsgevoelig.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

De Amarna-Papyrus - Rachel Reedijk

Van uitgeverij WalburgPers mocht ik dit boek lezen en een recensie over schrijven. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Tell el-Amarna is een dorp in midden-Egypte. Eens verrees hier een nieuwe stad voor de omstreden zonnecultus van farao Achnaton en zijn beeldschone echtgenote Nefertiti.

Het leven van de Amsterdamse psychiater Margalith Dreyfus-Levi neemt een ingrijpende wending als zij een davidster erft met daarop gegraveerd het Aton-zonneteken. Kort daarop ontmoet zij Fouad Khalifa, conservator in het Louvremuseum. Hij ontdekt dat het legaat terugvoert op de sterrenpapyrus van Parennefer, een opstandige priester uit de Amarna-periode.

Fouad vraagt Margalith om met hem mee te gaan naar Egypte. Terwijl zij samen stroomopwaarts trekken, op zoek naar de papyrusrol, is Egypte in de ban van de Arabische Lente en nemen elders de spanningen tussen Joden en Arabieren toe.

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de neus en lippen, dat echt is e…