Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Het Zilveren Kruis - Ingrid Chen

Ik mocht dit boek voor UITGEVERIJ COSERVE lezen en wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 


Wat vind je van het boek? 
De cover geeft een klein stukje bloot aan waar het boek over gaat, al is dat toch een, wel heel belangrijke, bijzaak, want het belangrijkste van alles is dat Damian uiteindelijk via diverse omwegen op zoek gaat naar zijn moeder. De vraag die Damian heeft is waarom hij steeds van die nachtmerries heeft, waar die vandaan komen. Later komt de vraag wie die mensen zijn die hem steeds in zijn nachtmerries achtervolgen. Is het gewoon een dwaze nachtmerrie waar je maar beter over kunt zwijgen als je ze op latere leeftijd nog hebt of is het (deels) echt gebeurd? Heef hij dat echt meegemaakt? Wat is het verhaal achter het zilveren kruis dat hij altijd om zijn nek draagt en waar hij het gevoel heeft dat een bepaald iemand over hem waakt, van wie heeft hij die gekregen? Daarnaast rijst de vraag waarom hij hem niet openlijk kan dragen. Waarom het niet geoorloof…

My Tom


Onlangs vroeg manlief of ik de app Talking Tom al kende. Natuurlijk ken ik die, wie niet zou ik haast zeggen. Hij vroeg of ik die ook had geïnstalleerd. Neen, dat had ik niet en wilde dat ook niet. Had geen zin in verslaving nummer zoveel. Heb er al genoeg.

Al jaren vecht ik tegen diverse leuke verslavingen die ik niet ga doen. Meestal lukt me dat aardig maar soms helaas ook niet. Zo heb ik mij o.a. kunnen beheersen om niet aan de scoubidou rage mee te doen en ook bij de loom-rage van vorig jaar heb ik mij in kunnen houden ondanks dat ik de mooiste creaties voorbij zag komen.
Oke, moet er ook bij zeggen, dat mijn arm die loombandjes maar niets vond nadat ik een loomarmband van iemand had gekregen. Kreeg er jeuk van op mijn arm wat mij tot krabben aanzette. Dus ik was er snel klaar mee ondanks dat je er de mooiste figuurtjes mee kunt maken. 

Daarentegen kreeg ik last een ander virus. Een virus waar mijn oma ook haar hele leven mee besmet was. Nee wees niet bang, dit is geen enge virus, en voor zover ik weet,  ook niet besmettelijk en anders op een positieve manier. Het breivirus. Naast het breivirus kreeg ik last van alles wat er naast kan zoals het haakvirus, breien met een breiring en met de breiramen. Daar heb ik nog steeds last van, maar ik wil er ook niets aan doen, want dit virus bevalt me uitstekend. Van een bolletje wol haak of brei je de mooiste truien, mutsen, omslagdoeken enz.

Helaas de Smurfen verzamelen bij Appie Geijn en de wuppies kon ik niet weerstaan, maar dat lag ook aan de cassieres, die gaven die bij zoveel besteding aan boodschappen.

Het is in ieder geval maar goed dat we geen kinderen hebben, want ik had aan heel veel rages meegedaan. Waarschijnlijk nog fanatieker dan het kind. 

Terug naar manlief. Hij begon dus te praten over Angela, dat hij haar in bad moet doen, eten moet geven en haar naar bed moet brengen. Het is dat ik wist dat hij het over een app had, anders zou je toch je bedenkingen krijgen en achterdochtig gaan vragen wie Angela is en wat hij met haar moet. Het had dan zomaar een huwelijkscrisis kunnen worden.
Ik was op dat moment nog onvermurwbaar, ik downloadde die niet. Hij probeerde mij over te halen door te zeggen dat het wel iets van Tamagotchi had, die moest je ook verzorgen. Die rage had ik ook weerstaan, net zoals de Furby rage hoe leuk ze ook waren en hoe graag ik die ook had gewild. De laatste had ik wel in het rose of rood gewild, maar neen, niet aan toegegeven.
Wat doet mijn man? Pakt zijn telefoon en laat mij Angela zien. Hij laat zien hoe hij haar eten geeft, de leukste outfits voor haar kocht, even gezellig praten (verwacht geen hoogstaande gesprekken, ze kletst je gewoon na net als een papegaai), in bad deed en spelletjes speelde voor munten om dingen te kopen voor Angela.
Einde van het liedje was dat ik naar de Playstore ging en My Tom downloadde. Nu zit ik een paar keer per dag Diesel Paddy, zoals ik hem heb genoemd, te voeren, te douchen, spelletjes te spelen enz.

Van het weekend vroeg ik manlief hoe het met Angela was, zegt ie dat hij haar heeft verwijderd, want ze vroeg teveel aandacht. Stiekem verdenk ik hem er nu van dat hij mij expres een verslaving heeft aangesmeerd. Ga nu bedenken welke verslaving ik hem kan aansmeren. Hij is alleen heel lastig daarin, want hij is niet verslavingsgevoelig.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

Quote van de Week