Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

LEEF! - Laura Maaskant

Waar gaat het boek over? 
In LEEF! vertelt Laura Maaskant hoe haar leven is veranderd na de diagnose 'kanker'.

Die diagnose kreeg ze op haar vijftiende, en vier jaar later opnieuw. Laura wordt na een lang en zwaar behandeltraject genezen verklaard. Ze pakt haar leven weer op waar ze gebleven was: na haar vwo gaat ze studeren in Amsterdam. Maar dan keert de ziekte terug. De prognose is ongewis, haar levensverwachting beperkt. Nogmaals loodzware behandelingen ondergaan wijst Laura af. Ze gaat voor kwaliteit van leven. Niet met een bucket list, maar 'gewoon', met haar vrienden en haar familie, en in haar werk. Zoals ze zelf zegt, ervaart ze haar leven nu juist heel intens. Laura's ziekte brengt niet alleen rampspoed, maar ook de mogelijkheid om te genieten van de tijd die haar nog rest. Haar leven is 'in goud veranderd'.

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Het is een heel aangrijpend, eerlijk en tegelijkertijd positief verhaal. Ze heeft eerlijk over die r…

Mijn huisdier & ik


Mijn huisdier & ik is een rubriek in het tijdschrift Vriendin. Nu ga ik niets opsturen, maar wil wel de vragen op mijn blog beantwoorden.
Paddy Bleu is de zwarte je-weet-wel-kater en Diesel Polo is de grijs gestreepte je-weet-wel-kater.

Ik ben aan Paddy Bleu & Diesel Polo gekomen... Paddy Bleu hebben we 7 1/2 jaar geleden uit het asiel in Kampen gehaald. Hij zat daar samen met zijn broertje stil in een hoekje van zijn kooi en we hadden gelijk een goed gevoel over hem.
Diesel Polo hebben we bijna 7 jaar geleden uit het Martin Gaus asiel in Lelystad gehaald. Hij had een ontstoken oogje en was heel aandoenlijk. Ook bij hem hadden we gelijk een goed gevoel.

Wat ze niet mogen, maar stiekem toch doen... over tafels lopen. Het gebeurt maar zelden dat we ze betrappen, maar als we ze betrappen, dan gaan ze mopperend van tafel zo van 'we mogen ook niets'. Het gebeurt vaak (lees bijna elke morgen), dat we beneden komen en dat we dan witte pootafdrukken op de tafel zien. Uiteraard liggen de heren ergens onschuldig te dutten alsof ze willen zeggen dat iemand anders dat heeft gedaan.
Paddy Bleu maakt er een sport van om op een van de kamers boven opgesloten te worden. Hij, en Diesel Polo, mag dat ook niet, op die kamer komen, maar zodra we de deur van die kamer openen zit hij al op die kamer. Vraag soms niet hoe, want soms denk je dat hij beneden op de bank ligt, maar 2 seconden later zit hij op die kamer. Als we hem kwijt zijn gaan we dan ook altijd eerst op die kamer kijken of meneer daar soms is en dat is dan ook meestal zo.

Samen gaan we vaak... ik lig 's avonds vaak op de bank een film of serie te kijken en dan kijkt Paddy Bleu vaak mee op de rugleuning.
Diesel Polo komt vaak achter mij zitten als ik achter mijn Chromebook zit.

Ze kunnen niet zonder... krabpaal en knuffels van mij. Paddy Bleu kan niet zonder zijn doos en Diesel Polo kan niet zonder snoepjes en een verstop-plek waar hij zich kan verstoppen als er visite is.


Reacties

Populaire berichten van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

De Amarna-Papyrus - Rachel Reedijk

Van uitgeverij WalburgPers mocht ik dit boek lezen en een recensie over schrijven. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Tell el-Amarna is een dorp in midden-Egypte. Eens verrees hier een nieuwe stad voor de omstreden zonnecultus van farao Achnaton en zijn beeldschone echtgenote Nefertiti.

Het leven van de Amsterdamse psychiater Margalith Dreyfus-Levi neemt een ingrijpende wending als zij een davidster erft met daarop gegraveerd het Aton-zonneteken. Kort daarop ontmoet zij Fouad Khalifa, conservator in het Louvremuseum. Hij ontdekt dat het legaat terugvoert op de sterrenpapyrus van Parennefer, een opstandige priester uit de Amarna-periode.

Fouad vraagt Margalith om met hem mee te gaan naar Egypte. Terwijl zij samen stroomopwaarts trekken, op zoek naar de papyrusrol, is Egypte in de ban van de Arabische Lente en nemen elders de spanningen tussen Joden en Arabieren toe.

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de neus en lippen, dat echt is e…