Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Frankrijk In 50 Fragmenten - Caspar Visser 't Hooft

Van uitgeverij VanDorp Uitgevers mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Al meer dan 25 jaar woont Caspar Visser 't Hooft in Frankrijk, waar hij meerdere malen is verhuisd, van noord naar zuid, van oost naar west. Hij kent het land als weinig anderen. Hij weet wat de Fransen verbindt. Maar hij heeft ook gemerkt dat het land gevarieerder is dan je geneigd bent te denken na een paar zomervakanties in het zuiden of zo nu en dan een weekendje Parijs.

In 50 fragmenten geeft hij iets van deze verscheidenheid weer. Nu eens een grappige situatie in een restaurant, een sportschool of tijdens een groepsreis in de bergen. Dan de beschrijving van een verlaten streek, een oude ruïne, of een afgedankte kolenmijn. Of wat gedachten over Franse kunst, literatuur of politiek...

Deze prachtige bundel wordt ingeluid met een voorwoord van Nelleke Noordervliet, succesvol schrijfster en onder andere winnaar van de Multatuliprijs.

Bron: bol.c…

I love summer tag


Ik zag deze tag net op de blog van THE LIFE FACTORY en het leek me wel leuk om daar aan mee te doen. Uiteraard ben ik ook benieuwd naar jullie antwoorden.

1. Wat is je favoriete ijsjessmaak?
Magnum strawberry white.

2. Welke kledingstukken vind jij 's zomers onmisbaar?
Rokken, jurkjes en shirts.

3. Wat is je favoriete zomerse drankje?
Zoete cocktails met fruitsmaken.

4. Wat is je lievelingsactiviteit 's zomers?
Kastelen en tuinen bezoeken.

5. Hoe ziet jouw typische zomerse make-uplook eruit?
Een lichte kleur lipstick en een mooi kleurtje op de nagels, verder draag ik geen make-up.

6. Wat is je favoriete zomerse liedje?
Lambada van Kaoma, als je daar niet vrolijk van wordt en geen zomers gevoel bij krijgt, dan weet ik het ook niet meer.

7. Welk zomers gerecht eet je het liefst?
Salades.

8. Wat is jouw ultieme zomer do it yourself?
Heel simpel, maar dat is een vaas waarin ik elk seizoen andere kleur glazen steentjes inleg, in de zomer blauw en schelpjes, de kleur van de zee, met in het midden een waxinelichtje.

9. Wat voor geurtje draag je 's zomers?
Eigenlijk heb ik geen speciaal zomers geurtje. 

10. Welke plannen heb je voor de zomer?
Als het mooi weer is en manlief is vrij, dan gaan we gezellig een dagje weg. Verder geen bijzondere plannen.

Reacties

  1. Ik word er helemaal vrolijk van wanneer het langer licht blijft en de zon zich wat vaker laat zien, wanneer ik kleedjes en rokjes kan dragen in plaats van jeansbroeken, wanneer ik weer volop van smoothies en salades kan genieten,... Het is wel jammer dat ik niet tegen de warmte kan ik dus vandaag en morgen niet veel mag doen, het voordeel is dan weer dat ik mijn bloglovin-achterstand kan bijlezen en blogposts kan inplannen. :)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

Quote van de Week