Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Masser Brock - Bert Wagendorp

Van Uitgeverij Atlas Contact  mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Masser Brock is columnist van dagblad 'De Nieuwe Tijd'. Zijn zus is de spindoctor van de premier van Nederland. Masser volgt het nieuws, tot het nieuws de achtervolging op hem inzet. Wat is de waarheid achter de dood van vier Nederlandse soldaten op vredesmissie? Hoe nam de geheime dienst De Nieuwe Tijd in de tang? De nieuwe roman van Bert Wagendorp gaat over de vraag hoe nieuws nieuwe werkelijkheden schept, over de waarheid die wij dagelijks krijgen geserveerd en over de waarde daarvan. Het is een wervelend verhaal vol vrolijke, tragische en kleurrijke personages: een opmerkelijke krantenfamilie, een cynische journalist, een horlogemaker en een tycoon tegen wil en dank. Masser ruilt zijn oude zekerheden in voor twijfel en zijn cynisme voor stilte. Als lezer kun je niet anders dan hetzelfde doen - wie 'Masser Brock' gelezen heeft, zal de …

I love summer tag


Ik zag deze tag net op de blog van THE LIFE FACTORY en het leek me wel leuk om daar aan mee te doen. Uiteraard ben ik ook benieuwd naar jullie antwoorden.

1. Wat is je favoriete ijsjessmaak?
Magnum strawberry white.

2. Welke kledingstukken vind jij 's zomers onmisbaar?
Rokken, jurkjes en shirts.

3. Wat is je favoriete zomerse drankje?
Zoete cocktails met fruitsmaken.

4. Wat is je lievelingsactiviteit 's zomers?
Kastelen en tuinen bezoeken.

5. Hoe ziet jouw typische zomerse make-uplook eruit?
Een lichte kleur lipstick en een mooi kleurtje op de nagels, verder draag ik geen make-up.

6. Wat is je favoriete zomerse liedje?
Lambada van Kaoma, als je daar niet vrolijk van wordt en geen zomers gevoel bij krijgt, dan weet ik het ook niet meer.

7. Welk zomers gerecht eet je het liefst?
Salades.

8. Wat is jouw ultieme zomer do it yourself?
Heel simpel, maar dat is een vaas waarin ik elk seizoen andere kleur glazen steentjes inleg, in de zomer blauw en schelpjes, de kleur van de zee, met in het midden een waxinelichtje.

9. Wat voor geurtje draag je 's zomers?
Eigenlijk heb ik geen speciaal zomers geurtje. 

10. Welke plannen heb je voor de zomer?
Als het mooi weer is en manlief is vrij, dan gaan we gezellig een dagje weg. Verder geen bijzondere plannen.

Reacties

  1. Ik word er helemaal vrolijk van wanneer het langer licht blijft en de zon zich wat vaker laat zien, wanneer ik kleedjes en rokjes kan dragen in plaats van jeansbroeken, wanneer ik weer volop van smoothies en salades kan genieten,... Het is wel jammer dat ik niet tegen de warmte kan ik dus vandaag en morgen niet veel mag doen, het voordeel is dan weer dat ik mijn bloglovin-achterstand kan bijlezen en blogposts kan inplannen. :)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

De Amarna-Papyrus - Rachel Reedijk

Van uitgeverij WalburgPers mocht ik dit boek lezen en een recensie over schrijven. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Tell el-Amarna is een dorp in midden-Egypte. Eens verrees hier een nieuwe stad voor de omstreden zonnecultus van farao Achnaton en zijn beeldschone echtgenote Nefertiti.

Het leven van de Amsterdamse psychiater Margalith Dreyfus-Levi neemt een ingrijpende wending als zij een davidster erft met daarop gegraveerd het Aton-zonneteken. Kort daarop ontmoet zij Fouad Khalifa, conservator in het Louvremuseum. Hij ontdekt dat het legaat terugvoert op de sterrenpapyrus van Parennefer, een opstandige priester uit de Amarna-periode.

Fouad vraagt Margalith om met hem mee te gaan naar Egypte. Terwijl zij samen stroomopwaarts trekken, op zoek naar de papyrusrol, is Egypte in de ban van de Arabische Lente en nemen elders de spanningen tussen Joden en Arabieren toe.

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de neus en lippen, dat echt is e…