Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Masser Brock - Bert Wagendorp

Van Uitgeverij Atlas Contact  mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Masser Brock is columnist van dagblad 'De Nieuwe Tijd'. Zijn zus is de spindoctor van de premier van Nederland. Masser volgt het nieuws, tot het nieuws de achtervolging op hem inzet. Wat is de waarheid achter de dood van vier Nederlandse soldaten op vredesmissie? Hoe nam de geheime dienst De Nieuwe Tijd in de tang? De nieuwe roman van Bert Wagendorp gaat over de vraag hoe nieuws nieuwe werkelijkheden schept, over de waarheid die wij dagelijks krijgen geserveerd en over de waarde daarvan. Het is een wervelend verhaal vol vrolijke, tragische en kleurrijke personages: een opmerkelijke krantenfamilie, een cynische journalist, een horlogemaker en een tycoon tegen wil en dank. Masser ruilt zijn oude zekerheden in voor twijfel en zijn cynisme voor stilte. Als lezer kun je niet anders dan hetzelfde doen - wie 'Masser Brock' gelezen heeft, zal de …

Kleuren


En weer een hobby erbij, of beter gezegd weer een hobby opgepakt. Had er nog niet genoeg. ;)
Voor vervelen heb ik echt geen tijd, maar zo ben ik ook opgevoed. Als mijn broertje en ik ons verveelden of dat zeiden, dan kregen we te horen dat we maar wat moesten verzinnen en anders hadden onze ouders wel een klusje voor ons. Jullie begrijpen, dan verzonnen we wel wat. Mijn broertje ging dan meestal met zijn autootjes, meccano of Lego spelen en ik ging kleuren, lezen of borduren of we gingen een spelletje spelen. Wij zijn in een computerloze tijdperk opgegroeid, dat was in de jaren '70, '80 en '90 van de vorige eeuw. Oma verteld. :P Hoe dan ook, dat deden we liever dan een vervelend klusje opgedragen door onze ouders.

Vroeger mocht ik graag kleuren, maar helaas kwam daar rond mijn 13e een einde aan omdat ik kreeg te horen dat dat kinderachtig was. Heb daarna nog maar heel zelden gekleurd, alleen samen even met een klein kind van kennissen en vrienden.

De laatste weken zag ik op het internet steeds meer kleurplaten gekleurd door volwassenen voorbij komen en het begon weer te jeuken. Ik kreeg ook weer zin om te kleuren. Op Volwassenen kleuren ook had ik een kleurplaat uitgeprint en had die ingekleurd. Dat smaakte naar meer, ook omdat ik er heel rustig van werd.
Bij bol.com bestelde ik kleurpotloden van Bruynzeel, want de kleurpotloden die ik was ik niet helemaal tevreden over wat kleurafgifte betreft. Het waren echte kinder kleurpotloden. 
Ook bestelde ik gelijk 2 kleurboeken zodat ik vooruit kon; Kleur Holland Kleur en Kleur de lage landen. De eerste had ik gekocht omdat er een kleurplaat van Schokland in staat en was daar heel benieuwd naar. Ik heb iets met Schokland, daar mag ik graag wandelen en ik maak daar bijna altijd wel wat mee als ik daar ben. We hebben daar vaak ook bijzondere ontmoetingen met mensen die daar wandelen zoals jaren geleden. We liepen daar en op een gegeven moment komen we aan de praat met een ouder echtpaar waarvan de vrouw ziek was en niet meer lang te leven had. Ze hielden zoveel van elkaar dat ze samen wilden sterven. Voor die man had het leven geen zin meer als zijn vrouw kwam te overlijden. Dat was zo triest, maar tegelijkertijd indrukwekkend. Na die ontmoeting liepen we zwijgend verder. En zo zijn er meer ontmoetingen en gebeurtenissen daar.

Verder staan er nog een boel andere mooie kleurplaten in. Op de foto hierboven zie je een kleurplaat uit Kleur Holland Kleur die ik gister heb gekleurd.
Ook heb ik op Denksport, Tijd voor kleur en Mandala besteld. Ik had beiden al geregeld in diverse winkels in mijn handen gehad, maar steeds hield iets me tegen om die te kopen. Afgelopen week zag ik ze weer en heb toen maar besteld. Ben er heel blij mee, want er staan hele mooie kleurplaten en mandala's in.

Ben blij dat kleuren tegenwoordig niet meer wordt gezien als iets alleen voor kinderen, maar dat je nu als volwassene ook mag kleuren zonder dat je raar wordt aangekeken.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

De Amarna-Papyrus - Rachel Reedijk

Van uitgeverij WalburgPers mocht ik dit boek lezen en een recensie over schrijven. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Tell el-Amarna is een dorp in midden-Egypte. Eens verrees hier een nieuwe stad voor de omstreden zonnecultus van farao Achnaton en zijn beeldschone echtgenote Nefertiti.

Het leven van de Amsterdamse psychiater Margalith Dreyfus-Levi neemt een ingrijpende wending als zij een davidster erft met daarop gegraveerd het Aton-zonneteken. Kort daarop ontmoet zij Fouad Khalifa, conservator in het Louvremuseum. Hij ontdekt dat het legaat terugvoert op de sterrenpapyrus van Parennefer, een opstandige priester uit de Amarna-periode.

Fouad vraagt Margalith om met hem mee te gaan naar Egypte. Terwijl zij samen stroomopwaarts trekken, op zoek naar de papyrusrol, is Egypte in de ban van de Arabische Lente en nemen elders de spanningen tussen Joden en Arabieren toe.

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de neus en lippen, dat echt is e…