Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Het Zilveren Kruis - Ingrid Chen

Ik mocht dit boek voor UITGEVERIJ COSERVE lezen en wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 


Wat vind je van het boek? 
De cover geeft een klein stukje bloot aan waar het boek over gaat, al is dat toch een, wel heel belangrijke, bijzaak, want het belangrijkste van alles is dat Damian uiteindelijk via diverse omwegen op zoek gaat naar zijn moeder. De vraag die Damian heeft is waarom hij steeds van die nachtmerries heeft, waar die vandaan komen. Later komt de vraag wie die mensen zijn die hem steeds in zijn nachtmerries achtervolgen. Is het gewoon een dwaze nachtmerrie waar je maar beter over kunt zwijgen als je ze op latere leeftijd nog hebt of is het (deels) echt gebeurd? Heef hij dat echt meegemaakt? Wat is het verhaal achter het zilveren kruis dat hij altijd om zijn nek draagt en waar hij het gevoel heeft dat een bepaald iemand over hem waakt, van wie heeft hij die gekregen? Daarnaast rijst de vraag waarom hij hem niet openlijk kan dragen. Waarom het niet geoorloof…

Vreemdgegaan


Nee, schrik niet, noch mijn man noch ik zijn vreemdgegaan. Wij zijn gelukkig met elkaar en kunnen niet zonder elkaar. Sorry, voor de sensatie-lezers die wel zin hadden in een half jaartje blogs met moddergooien en ander scheidingsperikelen. Dat feest gaat niet door, jullie mogen op zoek naar een ander blog om daarover te lezen.
Dit is een fictief verhaal en dus niet waar. 
Ik was vanmorgen om kwart over 9 onderweg naar de supermarkt toen ik langs een flat liep waar ik een stel ruzie hoorde maken. Nee, ik heb niet aan de deur staan luisteren, ze scholden zo hard op elkaar dat de hele flat en buurt mee kon genieten waardoor ik mij dus ging voorstellen waar de ruzie over zou gaan. 

Die man was loodgieter en hij was de waterpomptang vergeten. Bij thuiskomst trof hij zijn vrouw in bed met een knappe rijke man. Trouwfoto en foto's van hun kinderen lagen met de foto's naar beneden op het nachtkastje. Daarop volgde een scheldkanonnade (woorden zal ik niet plaatsen) van de man die zijn vrouw en die minnaar uitschold en ook wat klappen uitdeelde.
Ondertussen begon die vrouw te janken en spijt te betuigen, maar het was al te laat. Die man wilde nog maar één ding en dat was scheiden. Zij kon haar koffers pakken en bij die rijke minnaar gaan wonen.

Ondertussen vielen bij hem de puzzelstukjes op zijn plaats. Die dure parelketting, echte leren jas, Manolo Blahniks en nog veel meer dure spullen waren dus geen erfenis van haar verre tante uit Amerika, maar die had die minnaar haar cadeau gedaan. Zij leidde dus een tijdlang een dubbelleven. 
Ook ging ze het laatste jaar vaak met vriendinnen een weekendje weg onder de noemer dat een vriendin een vakantiehuisje had in de Ardennen. Hij mocht nooit mee en wilde dat ook niet. Hij gunde zijn vrouw die weekendjes weg omdat ze het zwaar had na haar ontslag en nergens aan de bak leek te komen. Nooit had hij wat achter die weekendjes weg gezocht. Hij vond het ook wel lekker om die weekendjes alleen te zijn zonder gezeur dat hij van alles moest doen ook al werkte hij keihard. Hij kon dan lekker onbeperkt voetbal kijken met zijn vrienden en bier drinken en lekker veel patat en snacks eten zonder dat er gezeurd werd dat dat allemaal niet kon en dat hij niet gezond leefde. Die groene thee en quinoa kwam zijn neus uit.
Zij was dus niet met haar vriendinnen weg, maar met die vent (zal het netjes houden).

Hij gaat het haar heel moeilijk maken, ze krijgt geen cent alimentatie. Ze heeft nu toch een rijke stinkerd als vriend, dus ze heeft geen geld nodig. Als de kinderen wat willen dan kunnen ze het van hem krijgen, hij zet het geld wel rechtstreeks op hun rekening en als de school of ander clubje wat wil dan betaalt hij het rechtstreeks zonder het eerst aan haar te geven. 
De schilderijen van Van Gogh en Rembrandt houdt hijzelf, misschien kan hij die later aan een kunsthandelaar verkopen voor als hij eens krap bij kas komt te zitten.
Hun kinderen zijn hem nu alles en zijn vrouw is niets meer dan lucht voor hem. Hoe had hij het in zijn bolle hoofd gehaald om ooit met haar te trouwen, maar ja, dan hij die schatten van kinderen ook niet gehad, zijn oogappeltjes.

Reacties

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

Quote van de Week