Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

De Nieuwe Mode Van Oranje - Els Smit

Ik mocht dit boek voor mijn leespagina op de leespagina van bol.com lezen. Je kan mijn recensie daarom daar lezen.Vreemdgegaan


Nee, schrik niet, noch mijn man noch ik zijn vreemdgegaan. Wij zijn gelukkig met elkaar en kunnen niet zonder elkaar. Sorry, voor de sensatie-lezers die wel zin hadden in een half jaartje blogs met moddergooien en ander scheidingsperikelen. Dat feest gaat niet door, jullie mogen op zoek naar een ander blog om daarover te lezen.
Dit is een fictief verhaal en dus niet waar. 
Ik was vanmorgen om kwart over 9 onderweg naar de supermarkt toen ik langs een flat liep waar ik een stel ruzie hoorde maken. Nee, ik heb niet aan de deur staan luisteren, ze scholden zo hard op elkaar dat de hele flat en buurt mee kon genieten waardoor ik mij dus ging voorstellen waar de ruzie over zou gaan. 

Die man was loodgieter en hij was de waterpomptang vergeten. Bij thuiskomst trof hij zijn vrouw in bed met een knappe rijke man. Trouwfoto en foto's van hun kinderen lagen met de foto's naar beneden op het nachtkastje. Daarop volgde een scheldkanonnade (woorden zal ik niet plaatsen) van de man die zijn vrouw en die minnaar uitschold en ook wat klappen uitdeelde.
Ondertussen begon die vrouw te janken en spijt te betuigen, maar het was al te laat. Die man wilde nog maar één ding en dat was scheiden. Zij kon haar koffers pakken en bij die rijke minnaar gaan wonen.

Ondertussen vielen bij hem de puzzelstukjes op zijn plaats. Die dure parelketting, echte leren jas, Manolo Blahniks en nog veel meer dure spullen waren dus geen erfenis van haar verre tante uit Amerika, maar die had die minnaar haar cadeau gedaan. Zij leidde dus een tijdlang een dubbelleven. 
Ook ging ze het laatste jaar vaak met vriendinnen een weekendje weg onder de noemer dat een vriendin een vakantiehuisje had in de Ardennen. Hij mocht nooit mee en wilde dat ook niet. Hij gunde zijn vrouw die weekendjes weg omdat ze het zwaar had na haar ontslag en nergens aan de bak leek te komen. Nooit had hij wat achter die weekendjes weg gezocht. Hij vond het ook wel lekker om die weekendjes alleen te zijn zonder gezeur dat hij van alles moest doen ook al werkte hij keihard. Hij kon dan lekker onbeperkt voetbal kijken met zijn vrienden en bier drinken en lekker veel patat en snacks eten zonder dat er gezeurd werd dat dat allemaal niet kon en dat hij niet gezond leefde. Die groene thee en quinoa kwam zijn neus uit.
Zij was dus niet met haar vriendinnen weg, maar met die vent (zal het netjes houden).

Hij gaat het haar heel moeilijk maken, ze krijgt geen cent alimentatie. Ze heeft nu toch een rijke stinkerd als vriend, dus ze heeft geen geld nodig. Als de kinderen wat willen dan kunnen ze het van hem krijgen, hij zet het geld wel rechtstreeks op hun rekening en als de school of ander clubje wat wil dan betaalt hij het rechtstreeks zonder het eerst aan haar te geven. 
De schilderijen van Van Gogh en Rembrandt houdt hijzelf, misschien kan hij die later aan een kunsthandelaar verkopen voor als hij eens krap bij kas komt te zitten.
Hun kinderen zijn hem nu alles en zijn vrouw is niets meer dan lucht voor hem. Hoe had hij het in zijn bolle hoofd gehaald om ooit met haar te trouwen, maar ja, dan hij die schatten van kinderen ook niet gehad, zijn oogappeltjes.

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Quote van de Week

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg

Van uitgeverij Conserve mocht ik dit boek lezen en recenseren. ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
De tweeling Clara en Tony spreekt met elkaar in onafgemaakte zinnen. Zo delen ze hun geheimen, dromen en blijdschap. Ze kunnen elkaars gedachten lezen zonder woorden te gebruiken. Hun leven neemt op slag een drastische wending wanneer hun boerderij in 1900 tijdens de Boerenoorlog wordt afgebrand en ze met hun moeder in een kamp vlakbij Pretoria terechtkomen.
Honderd jaar later is de wetenschapper Iris geïntrigeerd door epigenetica: hoe patronen uit het verleden zich in het heden herhalen. Iris stuit op een familiegeheim en ontdekt dat haar onderzoek in Holland over de continenten heen tot in Zuid-Afrika echoot. Ze ontrafelt een verhaal van ondenkbare ontberingen en onvoorstelbare veerkracht dat haar leven voorgoed zal veranderen.
In deze hartverwarmende historische roman schetst Vijverberg een indringend beeld over Zuid-Afrika en onderzoekt de invloed van aangr…

Ja, Ik Geloof In Sprookjes - Jessie Van Kuijck

Van uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Gebasseerd op een waargebeurd verhaal

Waar gaat het boek over? 
Tijdens haar vakantie in de populaire Turkse badplaats Alanya, wordt de Nederlandse Izannah verliefd op de Turkse Rohat. De vonk slaat over en de twee krijgen een lange afstandsrelatie. Ze zijn stapelgek op elkaar en Izannah reist telkens opnieuw naar Turkije om haar grote liefde te zien. Toch komt Izannah er al snel achter dat een relatie met een moslimjongen in het buitenland niet bepaald van een leien dakje gaat. Iedereen om haar heen lijkt negatieve vooroordelen te hebben en ook de Turkse dienstplicht zorgt voor de nodige obstakels en kopzorgen in de relatie. Naarmate de tijd vordert, komt Izannah ook steeds meer over het donkere verleden van Rohat te weten waar de burgeroorlog in Koerdistan een grote rol in speelt. De twee raken door allerlei omstandigheden verwikkeld in een lastige situatie waarin drugssmokkel,…