Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

LEEF! - Laura Maaskant

Waar gaat het boek over? 
In LEEF! vertelt Laura Maaskant hoe haar leven is veranderd na de diagnose 'kanker'.

Die diagnose kreeg ze op haar vijftiende, en vier jaar later opnieuw. Laura wordt na een lang en zwaar behandeltraject genezen verklaard. Ze pakt haar leven weer op waar ze gebleven was: na haar vwo gaat ze studeren in Amsterdam. Maar dan keert de ziekte terug. De prognose is ongewis, haar levensverwachting beperkt. Nogmaals loodzware behandelingen ondergaan wijst Laura af. Ze gaat voor kwaliteit van leven. Niet met een bucket list, maar 'gewoon', met haar vrienden en haar familie, en in haar werk. Zoals ze zelf zegt, ervaart ze haar leven nu juist heel intens. Laura's ziekte brengt niet alleen rampspoed, maar ook de mogelijkheid om te genieten van de tijd die haar nog rest. Haar leven is 'in goud veranderd'.

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Het is een heel aangrijpend, eerlijk en tegelijkertijd positief verhaal. Ze heeft eerlijk over die r…

I love sleep tag


Deze tag zag ik op Leesdame.nl en vond het wel leuk om mijn antwoorden hier te plaatsen.

Hoe laat ga je meestal naar bed?
Doordat mijn man meestal laat thuis komt van zijn werk, lig ik er meestal pas om een uur of 2  in. Het gebeurt maar zelden dat we voor 12 uur op bed liggen.

Wat is jouw vaste ritueel voor het slapen?
Nog even gezellig met mijn man in bed tv kijken en ondertussen Paddy Bleu kroelen. Hij heeft zijn kwartiertje dat hij tussen ons in rond loopt en geknuffeld wil worden. Daarna gaat hij naar beneden en draai ik me om nadat ik mijn man een nachtzoen heb gegeven, doe mijn bril af en ga slapen.

Wat doe je als je niet kan slapen?
Dan ga ik tv kijken, 24 Kitchen kan slaapverwekkend werken. ;)

Wat is je favoriete slaaphouding?
Opgekruld op mijn linkerzij.

Waarvoor mag je jou altijd wakker maken?
Voor heel weinig, eigenlijk alleen als er vrienden of familie in nood zijn dan mag je me wakker maken, maar verder liever niet. Dan kan ik een katje zijn waar je handschoenen bij nodig hebt.

Hoe laat gaat de wekker 's morgens?
Die gaat maar zelden af omdat we die zelden hoeven te zetten. Wel heb ik schijnbaar een ingebouwde wekker, ik word meestal rond half 9, kwart voor 9 wakker.

Snoozen of direct opstaan?
Als ik de wekker heb gezet, dan is dat direct opstaan en niet blijven liggen.

Slaap je uit in het weekend?
Neen, ik word 7 dagen in de week op hetzelfde tijdstip wakker.

Welke rare dingen doe je in je slaap?
Geen idee, heb mijn man ook nooit horen zeggen dat ik rare dingen doe.

Hoeveel kussens liggen er in je bed?
Vier, twee voor mijn man en twee voor mij. Soms heb ik er ook maar één omdat de andere kussen dan is ingepikt door Paddy Bleu of Diesel Polo.

Wat heb je aan in bed?
In de zomermaanden een shirt en in de wintermaanden een nachtjapon met lange mouwen.

Slaap je met sokken aan in bed?
Neen.

Hoe groot is jouw bed?
1.80 x 2.20 m.

Als ik 's ochtends wakker word, is het eerste dat ik doe...
Mijn bril opzetten.

Droom jij elke nacht?
Niet elke nacht, maar wel vaak.

Wat is jouw grootste droom?
Net zo gelukkig blijven als ik nu al ben met mijn man en katten.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

De Amarna-Papyrus - Rachel Reedijk

Van uitgeverij WalburgPers mocht ik dit boek lezen en een recensie over schrijven. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Tell el-Amarna is een dorp in midden-Egypte. Eens verrees hier een nieuwe stad voor de omstreden zonnecultus van farao Achnaton en zijn beeldschone echtgenote Nefertiti.

Het leven van de Amsterdamse psychiater Margalith Dreyfus-Levi neemt een ingrijpende wending als zij een davidster erft met daarop gegraveerd het Aton-zonneteken. Kort daarop ontmoet zij Fouad Khalifa, conservator in het Louvremuseum. Hij ontdekt dat het legaat terugvoert op de sterrenpapyrus van Parennefer, een opstandige priester uit de Amarna-periode.

Fouad vraagt Margalith om met hem mee te gaan naar Egypte. Terwijl zij samen stroomopwaarts trekken, op zoek naar de papyrusrol, is Egypte in de ban van de Arabische Lente en nemen elders de spanningen tussen Joden en Arabieren toe.

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de neus en lippen, dat echt is e…