Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

De Nieuwe Mode Van Oranje - Els Smit

Ik mocht dit boek voor mijn leespagina op de leespagina van bol.com lezen. Je kan mijn recensie daarom daar lezen.I love sleep tag


Deze tag zag ik op Leesdame.nl en vond het wel leuk om mijn antwoorden hier te plaatsen.

Hoe laat ga je meestal naar bed?
Doordat mijn man meestal laat thuis komt van zijn werk, lig ik er meestal pas om een uur of 2  in. Het gebeurt maar zelden dat we voor 12 uur op bed liggen.

Wat is jouw vaste ritueel voor het slapen?
Nog even gezellig met mijn man in bed tv kijken en ondertussen Paddy Bleu kroelen. Hij heeft zijn kwartiertje dat hij tussen ons in rond loopt en geknuffeld wil worden. Daarna gaat hij naar beneden en draai ik me om nadat ik mijn man een nachtzoen heb gegeven, doe mijn bril af en ga slapen.

Wat doe je als je niet kan slapen?
Dan ga ik tv kijken, 24 Kitchen kan slaapverwekkend werken. ;)

Wat is je favoriete slaaphouding?
Opgekruld op mijn linkerzij.

Waarvoor mag je jou altijd wakker maken?
Voor heel weinig, eigenlijk alleen als er vrienden of familie in nood zijn dan mag je me wakker maken, maar verder liever niet. Dan kan ik een katje zijn waar je handschoenen bij nodig hebt.

Hoe laat gaat de wekker 's morgens?
Die gaat maar zelden af omdat we die zelden hoeven te zetten. Wel heb ik schijnbaar een ingebouwde wekker, ik word meestal rond half 9, kwart voor 9 wakker.

Snoozen of direct opstaan?
Als ik de wekker heb gezet, dan is dat direct opstaan en niet blijven liggen.

Slaap je uit in het weekend?
Neen, ik word 7 dagen in de week op hetzelfde tijdstip wakker.

Welke rare dingen doe je in je slaap?
Geen idee, heb mijn man ook nooit horen zeggen dat ik rare dingen doe.

Hoeveel kussens liggen er in je bed?
Vier, twee voor mijn man en twee voor mij. Soms heb ik er ook maar één omdat de andere kussen dan is ingepikt door Paddy Bleu of Diesel Polo.

Wat heb je aan in bed?
In de zomermaanden een shirt en in de wintermaanden een nachtjapon met lange mouwen.

Slaap je met sokken aan in bed?
Neen.

Hoe groot is jouw bed?
1.80 x 2.20 m.

Als ik 's ochtends wakker word, is het eerste dat ik doe...
Mijn bril opzetten.

Droom jij elke nacht?
Niet elke nacht, maar wel vaak.

Wat is jouw grootste droom?
Net zo gelukkig blijven als ik nu al ben met mijn man en katten.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Quote van de Week

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg

Van uitgeverij Conserve mocht ik dit boek lezen en recenseren. ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
De tweeling Clara en Tony spreekt met elkaar in onafgemaakte zinnen. Zo delen ze hun geheimen, dromen en blijdschap. Ze kunnen elkaars gedachten lezen zonder woorden te gebruiken. Hun leven neemt op slag een drastische wending wanneer hun boerderij in 1900 tijdens de Boerenoorlog wordt afgebrand en ze met hun moeder in een kamp vlakbij Pretoria terechtkomen.
Honderd jaar later is de wetenschapper Iris geïntrigeerd door epigenetica: hoe patronen uit het verleden zich in het heden herhalen. Iris stuit op een familiegeheim en ontdekt dat haar onderzoek in Holland over de continenten heen tot in Zuid-Afrika echoot. Ze ontrafelt een verhaal van ondenkbare ontberingen en onvoorstelbare veerkracht dat haar leven voorgoed zal veranderen.
In deze hartverwarmende historische roman schetst Vijverberg een indringend beeld over Zuid-Afrika en onderzoekt de invloed van aangr…

Ja, Ik Geloof In Sprookjes - Jessie Van Kuijck

Van uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Gebasseerd op een waargebeurd verhaal

Waar gaat het boek over? 
Tijdens haar vakantie in de populaire Turkse badplaats Alanya, wordt de Nederlandse Izannah verliefd op de Turkse Rohat. De vonk slaat over en de twee krijgen een lange afstandsrelatie. Ze zijn stapelgek op elkaar en Izannah reist telkens opnieuw naar Turkije om haar grote liefde te zien. Toch komt Izannah er al snel achter dat een relatie met een moslimjongen in het buitenland niet bepaald van een leien dakje gaat. Iedereen om haar heen lijkt negatieve vooroordelen te hebben en ook de Turkse dienstplicht zorgt voor de nodige obstakels en kopzorgen in de relatie. Naarmate de tijd vordert, komt Izannah ook steeds meer over het donkere verleden van Rohat te weten waar de burgeroorlog in Koerdistan een grote rol in speelt. De twee raken door allerlei omstandigheden verwikkeld in een lastige situatie waarin drugssmokkel,…