Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Frankrijk In 50 Fragmenten - Caspar Visser 't Hooft

Van uitgeverij VanDorp Uitgevers mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Al meer dan 25 jaar woont Caspar Visser 't Hooft in Frankrijk, waar hij meerdere malen is verhuisd, van noord naar zuid, van oost naar west. Hij kent het land als weinig anderen. Hij weet wat de Fransen verbindt. Maar hij heeft ook gemerkt dat het land gevarieerder is dan je geneigd bent te denken na een paar zomervakanties in het zuiden of zo nu en dan een weekendje Parijs.

In 50 fragmenten geeft hij iets van deze verscheidenheid weer. Nu eens een grappige situatie in een restaurant, een sportschool of tijdens een groepsreis in de bergen. Dan de beschrijving van een verlaten streek, een oude ruïne, of een afgedankte kolenmijn. Of wat gedachten over Franse kunst, literatuur of politiek...

Deze prachtige bundel wordt ingeluid met een voorwoord van Nelleke Noordervliet, succesvol schrijfster en onder andere winnaar van de Multatuliprijs.

Bron: bol.c…

Testbeeld


Van mij zouden sommige zenders na een uur of 12 of 1 's nachts wel op testbeeld mogen gaan.
Vroeger was dat ook zo. Dan zette je overdag of 's avonds laat de tv aan dan was er een testbeeld tot er weer werd uitgezonden.

Ik zit 's avonds laat, als de meesten van jullie al op één oor liggen, vaak tv te kijken. Meestal heb ik dan eerst een film via Videoland Unlimited gekeken. Ben daar nog steeds heel blij mee. Heerlijk een film of serie kijken zonder reclame.
Daarna ga ik zappen en wat kom ik dan, meestal op de commerciële zenders, tegen? Vrouwen die of half naakt of helemaal naakt zijn en proberen de mannen, soms ook vrouwen, over te halen om hen te bellen of via de webcam op te zoeken en geld uit de zakken te kloppen. 
Nu ben ik niet preuts, maar ik heb er echt geen behoefte aan om dat tegen te komen als ik zap. Dan wil ik een leuke serie tegen komen of een film, liefst niet onderbroken door reclames. Dan heb ik liever dat ze het beeld op het testbeeld zetten. 

Over reclames gesproken; soms (lees vaak) past het ook niet in de sfeer.
Gisteravond bijvoorbeeld. Ik zat naar de herhaling (neem aan dat het de herhaling was om een uur of 1 's nachts) van de herdenking van de MH17 te kijken. Het programma is afgelopen en de eerste reclame die je daarna ziet, gaat over vaginale schimmel. 
Sowieso vind ik persoonlijk dat er geen enkel geschikt tijdstip voor die reclame is. Om 6 0f 7 uur 's avonds wil je daar niet, ik tenminste niet, mee geconfronteerd worden als je zit te eten. Geef mij dan maar een bier-reclame of een Honig reclame als het dan toch moet. Ook op andere tijdstippen wil ik dat niet, net zoals met de maandverbandreclames. Ik heb daar echt nog nooit een leuke reclame van gezien en ze zijn ook altijd ongeloofwaardig. Maar dat allemaal terzijde.
Weer even terug naar die vaginale schimmel reclame. Dat vond ik zo ongepast en zei dat ook tegen mijn man. Ik snap dat er geld verdiend moet worden, maar misschien kan er beter na zulke programma's wat gepaster reclame komen. Kan zo niets verzinnen, maar de reclame meneren en mevrouwen zouden daar vast wel wat mee kunnen. 

Ik weet het, Doe Maar zong er in 1982 al over, er zit een knop op je tv, en dat is nu nog steeds zo en anders kun je de tv uitzetten via de afstandbediening, maar soms wil je toch tv kijken. Gelukkig kun je dan zappen naar een ander kanaal wat ik ook deed. Ik kwam uit bij, ik geloof dat het Discovery was, Storage wars. Vind dat persoonlijk een heel mooi programma. Mooi om te zien hoe mensen vaak waardevolle spullen vinden in garages waarvan de eigenaren schijnbaar zijn vergeten dat ze die nog hadden. Wat ik overigens onvoorstelbaar vind, maar dat is mijn persoonlijke mening. Ik zou dat soort dingen juist niet vergeten. 

Reacties

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

Quote van de Week