Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Onweerstaanbaar Lekker - Nora Roberts

Waar gaat het boek over? 
In Een pikant dessert wil hotelmagnaat Blake Cocharan alleen maar het allerbeste voor zijn hotels. En omdat Summer Lyndon de allerlekkerste desserts van de wereld creëert, zal hij niet rusten voordat ze voor hem komt werken. Maar waar hij niet op gerekend had, is dat zij net zo verleidelijk is als de desserts die ze maakt!
In Kruidje-roer-me-niet is Carlo Franconi niet alleen een van de topkoks van Italië, hij is ook nog eens de aantrekkelijkste kok ooit! Dat komt publiciteitsagent Juliet Trent goed uit: zij moet een bestseller maken van zijn boek, dus wat haar betreft kan hij niet onweerstaanbaar genoeg zijn! Maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat ze zélf begint te watertanden...
Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Voorspelbaar en mierzoet zoals de cover al laat zien, maar dat is met dit soort boeken niet erg. Wel vond ik het erg dat beide verhalen voor mijn gevoel werden afgekapt op het eind. Dat had voor mij wel verder mogen gaan op de manier va…

Nee, ik heet geen Piet


Ik kreeg net van manlief te horen dat ik een zeurpiet ben. Dat kwam nadat ik wat zei en dat vond hij kennelijk als 'zeuren' klinken. Ondertussen zeurde Diesel Polo om een snoepje. Die zeurde wel. Nu had ik vanavond chocolademelk (je weet wel, die waar niemand van af kan blijven) met bijdevoetjes gedronken en ik zei tegen manlief dat ik geen Piet heet en Diesel Polo ook niet zo heet. Hier in huis zijn geen blanke en zwarte Pieten. 
Toen viel het even stil hier. Geloof me, dat gebeurt niet vaak, want meestal heeft hij zijn woordje wel klaar.

Ik krijg overigens wel vaker de mannen die meestal het hoogste woord hebben stil. Zo kreeg ik jaren geleden een chef bij een van de laatste bedrijven waar ik werkte ook stil.
Hij was al de hele dag aan het mopperen en op een gegeven moment was ik daar zo klaar mee dat ik tegen hem zei dat het niet erg was dat hij ongesteld was, dat ik daar ook wel eens last van had. Ik heb hem die dag niet meer gehoord. Toen een collega vroeg hoe ik hem zo stil had gekregen en vertelde wat ik had gezegd, lag ze in een deuk. 

Toch moet ik de credits aan mijn man geven, want ik zei ooit tegen hem dat hij een smeerkees was en kreeg als antwoord dat hij geen Kees heet. Sindsdien zeg ik soms plagend tegen hem smeer en dan zijn voornaam. Vanwege privacy noem ik zijn naam niet, dat hebben we zo afgesproken, maar jullie snappen hem vast wel. 


Reacties

Populaire berichten van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

Quote van de Week