Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

LEEF! - Laura Maaskant

Waar gaat het boek over? 
In LEEF! vertelt Laura Maaskant hoe haar leven is veranderd na de diagnose 'kanker'.

Die diagnose kreeg ze op haar vijftiende, en vier jaar later opnieuw. Laura wordt na een lang en zwaar behandeltraject genezen verklaard. Ze pakt haar leven weer op waar ze gebleven was: na haar vwo gaat ze studeren in Amsterdam. Maar dan keert de ziekte terug. De prognose is ongewis, haar levensverwachting beperkt. Nogmaals loodzware behandelingen ondergaan wijst Laura af. Ze gaat voor kwaliteit van leven. Niet met een bucket list, maar 'gewoon', met haar vrienden en haar familie, en in haar werk. Zoals ze zelf zegt, ervaart ze haar leven nu juist heel intens. Laura's ziekte brengt niet alleen rampspoed, maar ook de mogelijkheid om te genieten van de tijd die haar nog rest. Haar leven is 'in goud veranderd'.

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Het is een heel aangrijpend, eerlijk en tegelijkertijd positief verhaal. Ze heeft eerlijk over die r…

Nee, ik heet geen Piet


Ik kreeg net van manlief te horen dat ik een zeurpiet ben. Dat kwam nadat ik wat zei en dat vond hij kennelijk als 'zeuren' klinken. Ondertussen zeurde Diesel Polo om een snoepje. Die zeurde wel. Nu had ik vanavond chocolademelk (je weet wel, die waar niemand van af kan blijven) met bijdevoetjes gedronken en ik zei tegen manlief dat ik geen Piet heet en Diesel Polo ook niet zo heet. Hier in huis zijn geen blanke en zwarte Pieten. 
Toen viel het even stil hier. Geloof me, dat gebeurt niet vaak, want meestal heeft hij zijn woordje wel klaar.

Ik krijg overigens wel vaker de mannen die meestal het hoogste woord hebben stil. Zo kreeg ik jaren geleden een chef bij een van de laatste bedrijven waar ik werkte ook stil.
Hij was al de hele dag aan het mopperen en op een gegeven moment was ik daar zo klaar mee dat ik tegen hem zei dat het niet erg was dat hij ongesteld was, dat ik daar ook wel eens last van had. Ik heb hem die dag niet meer gehoord. Toen een collega vroeg hoe ik hem zo stil had gekregen en vertelde wat ik had gezegd, lag ze in een deuk. 

Toch moet ik de credits aan mijn man geven, want ik zei ooit tegen hem dat hij een smeerkees was en kreeg als antwoord dat hij geen Kees heet. Sindsdien zeg ik soms plagend tegen hem smeer en dan zijn voornaam. Vanwege privacy noem ik zijn naam niet, dat hebben we zo afgesproken, maar jullie snappen hem vast wel. 


Reacties

Populaire berichten van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

De Amarna-Papyrus - Rachel Reedijk

Van uitgeverij WalburgPers mocht ik dit boek lezen en een recensie over schrijven. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Tell el-Amarna is een dorp in midden-Egypte. Eens verrees hier een nieuwe stad voor de omstreden zonnecultus van farao Achnaton en zijn beeldschone echtgenote Nefertiti.

Het leven van de Amsterdamse psychiater Margalith Dreyfus-Levi neemt een ingrijpende wending als zij een davidster erft met daarop gegraveerd het Aton-zonneteken. Kort daarop ontmoet zij Fouad Khalifa, conservator in het Louvremuseum. Hij ontdekt dat het legaat terugvoert op de sterrenpapyrus van Parennefer, een opstandige priester uit de Amarna-periode.

Fouad vraagt Margalith om met hem mee te gaan naar Egypte. Terwijl zij samen stroomopwaarts trekken, op zoek naar de papyrusrol, is Egypte in de ban van de Arabische Lente en nemen elders de spanningen tussen Joden en Arabieren toe.

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de neus en lippen, dat echt is e…