Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

De Nieuwe Mode Van Oranje - Els Smit

Ik mocht dit boek voor mijn leespagina op de leespagina van bol.com lezen. Je kan mijn recensie daarom daar lezen.Tanked


Onlangs ontdekte ik een nieuw programma op tv: Tanked.  Nou ja nieuw? Het programma schijnt al wat jaren te bestaan, maar ik ontdekte het pas onlangs in Videoland Unlimited. Dus voor mij was het een nieuw programma. 
Nu ben ik zelf gek op vissen en aquariums. Als ik een aquarium met vissen zie, dan kan ik uren naar de vissen kijken. Het werkt heel rustgevend voor mij.
Dat programma vind ik dan ook heel erg leuk om naar te kijken. Het is leuk om te zien hoe ze de vreemdste aquariums maken en hoe die gemaakt worden. Hun motto is, als je erover kan dromen, dan kunnen zij die maken. Mensen verzinnen dus ook de meest waanzinnige aquariums, zoals je in de afbeeldingen van Google kan zien als je zoekt op Tanked. 

Inmiddels heb ik al diverse favorieten w.o. de schatkist, de kauwgumbal-machine en een aquarium muur, maar ook de schoppen aquarium en de wijnfles. Ik zal stoppen met wat ik allemaal mooi vind, want eigenlijk zijn de aquariums die ze maken allemaal heel mooi.

Aangestoken door Tanked zat ik mij dus te bedenken dat ik eigenlijk ook wel een aquarium wilde hebben met mooie tropische vissen. Helemaal toen er een aflevering voorbij kwam met een aquarium boven het bed zoals op bovenstaande foto. Ik zag al helemaal voor me hoe we voor het slapen gaan naar de vissen zouden kijken en dan rustig in slaap zouden vallen. Je kan op een slechtere manier in slaap vallen, niet waar?
Helaas..... mijn man denkt er een ietsiepietsie anders over. Hij zag al voor zich hoe die aquarium zou gaan lekken boven ons bed. Geloof me, als je die aquarium laat maken door de heren van Tanked, dan weet ik zeker dat die hem zo zullen maken dat die niet gaat lekken.
Hij voorzag nachtmerries. Zolang je er geen haaien in doet (ze zijn leuk, maar niet voor in de slaapkamer), maar gezellige, kleurige tropische vissen, dan kan je alleen maar fijn dromen en krijg je geen nachtmerries.
Onze monsters van katten zouden kunnen gaan vissen. Neen, want de aquarium wordt goed afgesloten zodat de heren er niet bij kunnen. 
Toen kwam zijn volgende bezwaar en daar kon ik hem niets anders dan gelijk geven: hij zou voor het onderhoud van de aquarium opdraaien. Eeeeeeehhh.... ja, dat klopt. Maar ze schijnen ook redelijk zelf onderhoudend te zijn geloof ik en vissen voeren kan ik wel. Dat laatste is een piece of cake.
Toen het laatste bezwaar, de kosten. Eeeeehhhh..... geen idee en misschien wil ik dat stiekem ook wel niet weten. 
Oke, ik ben om en zal maar blijven dromen dat we ooit de loterij winnen, maar dan komt die aquarium er echt en dan huren we wel iemand in om die te onderhouden. Ik wist wel dat ik met George Clooney had moeten trouwen. ;)

Reacties

  1. Wij hebben een tijdje een vrij grote aquarium met cycliden gehad. Net toen ik een keertje alleen thuis was viel de steunbalk in het midden onderuit en duikelde hij samen met de motor het water in. Gelukkig bleef het bij ons bij dat ene ongelukje maar ik heb wel van anderen die een nog groter exemplaar hadden gehoord dat hun woonkamer twee keer blank heeft gestaan. Ondertussen hebben we al enkele jaren geen vissen meer maar wel een schattige cavia.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Quote van de Week

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg

Van uitgeverij Conserve mocht ik dit boek lezen en recenseren. ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
De tweeling Clara en Tony spreekt met elkaar in onafgemaakte zinnen. Zo delen ze hun geheimen, dromen en blijdschap. Ze kunnen elkaars gedachten lezen zonder woorden te gebruiken. Hun leven neemt op slag een drastische wending wanneer hun boerderij in 1900 tijdens de Boerenoorlog wordt afgebrand en ze met hun moeder in een kamp vlakbij Pretoria terechtkomen.
Honderd jaar later is de wetenschapper Iris geïntrigeerd door epigenetica: hoe patronen uit het verleden zich in het heden herhalen. Iris stuit op een familiegeheim en ontdekt dat haar onderzoek in Holland over de continenten heen tot in Zuid-Afrika echoot. Ze ontrafelt een verhaal van ondenkbare ontberingen en onvoorstelbare veerkracht dat haar leven voorgoed zal veranderen.
In deze hartverwarmende historische roman schetst Vijverberg een indringend beeld over Zuid-Afrika en onderzoekt de invloed van aangr…

Ja, Ik Geloof In Sprookjes - Jessie Van Kuijck

Van uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Gebasseerd op een waargebeurd verhaal

Waar gaat het boek over? 
Tijdens haar vakantie in de populaire Turkse badplaats Alanya, wordt de Nederlandse Izannah verliefd op de Turkse Rohat. De vonk slaat over en de twee krijgen een lange afstandsrelatie. Ze zijn stapelgek op elkaar en Izannah reist telkens opnieuw naar Turkije om haar grote liefde te zien. Toch komt Izannah er al snel achter dat een relatie met een moslimjongen in het buitenland niet bepaald van een leien dakje gaat. Iedereen om haar heen lijkt negatieve vooroordelen te hebben en ook de Turkse dienstplicht zorgt voor de nodige obstakels en kopzorgen in de relatie. Naarmate de tijd vordert, komt Izannah ook steeds meer over het donkere verleden van Rohat te weten waar de burgeroorlog in Koerdistan een grote rol in speelt. De twee raken door allerlei omstandigheden verwikkeld in een lastige situatie waarin drugssmokkel,…