Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Frankrijk In 50 Fragmenten - Caspar Visser 't Hooft

Van uitgeverij VanDorp Uitgevers mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Al meer dan 25 jaar woont Caspar Visser 't Hooft in Frankrijk, waar hij meerdere malen is verhuisd, van noord naar zuid, van oost naar west. Hij kent het land als weinig anderen. Hij weet wat de Fransen verbindt. Maar hij heeft ook gemerkt dat het land gevarieerder is dan je geneigd bent te denken na een paar zomervakanties in het zuiden of zo nu en dan een weekendje Parijs.

In 50 fragmenten geeft hij iets van deze verscheidenheid weer. Nu eens een grappige situatie in een restaurant, een sportschool of tijdens een groepsreis in de bergen. Dan de beschrijving van een verlaten streek, een oude ruïne, of een afgedankte kolenmijn. Of wat gedachten over Franse kunst, literatuur of politiek...

Deze prachtige bundel wordt ingeluid met een voorwoord van Nelleke Noordervliet, succesvol schrijfster en onder andere winnaar van de Multatuliprijs.

Bron: bol.c…

Tanked


Onlangs ontdekte ik een nieuw programma op tv: Tanked.  Nou ja nieuw? Het programma schijnt al wat jaren te bestaan, maar ik ontdekte het pas onlangs in Videoland Unlimited. Dus voor mij was het een nieuw programma. 
Nu ben ik zelf gek op vissen en aquariums. Als ik een aquarium met vissen zie, dan kan ik uren naar de vissen kijken. Het werkt heel rustgevend voor mij.
Dat programma vind ik dan ook heel erg leuk om naar te kijken. Het is leuk om te zien hoe ze de vreemdste aquariums maken en hoe die gemaakt worden. Hun motto is, als je erover kan dromen, dan kunnen zij die maken. Mensen verzinnen dus ook de meest waanzinnige aquariums, zoals je in de afbeeldingen van Google kan zien als je zoekt op Tanked. 

Inmiddels heb ik al diverse favorieten w.o. de schatkist, de kauwgumbal-machine en een aquarium muur, maar ook de schoppen aquarium en de wijnfles. Ik zal stoppen met wat ik allemaal mooi vind, want eigenlijk zijn de aquariums die ze maken allemaal heel mooi.

Aangestoken door Tanked zat ik mij dus te bedenken dat ik eigenlijk ook wel een aquarium wilde hebben met mooie tropische vissen. Helemaal toen er een aflevering voorbij kwam met een aquarium boven het bed zoals op bovenstaande foto. Ik zag al helemaal voor me hoe we voor het slapen gaan naar de vissen zouden kijken en dan rustig in slaap zouden vallen. Je kan op een slechtere manier in slaap vallen, niet waar?
Helaas..... mijn man denkt er een ietsiepietsie anders over. Hij zag al voor zich hoe die aquarium zou gaan lekken boven ons bed. Geloof me, als je die aquarium laat maken door de heren van Tanked, dan weet ik zeker dat die hem zo zullen maken dat die niet gaat lekken.
Hij voorzag nachtmerries. Zolang je er geen haaien in doet (ze zijn leuk, maar niet voor in de slaapkamer), maar gezellige, kleurige tropische vissen, dan kan je alleen maar fijn dromen en krijg je geen nachtmerries.
Onze monsters van katten zouden kunnen gaan vissen. Neen, want de aquarium wordt goed afgesloten zodat de heren er niet bij kunnen. 
Toen kwam zijn volgende bezwaar en daar kon ik hem niets anders dan gelijk geven: hij zou voor het onderhoud van de aquarium opdraaien. Eeeeeeehhh.... ja, dat klopt. Maar ze schijnen ook redelijk zelf onderhoudend te zijn geloof ik en vissen voeren kan ik wel. Dat laatste is een piece of cake.
Toen het laatste bezwaar, de kosten. Eeeeehhhh..... geen idee en misschien wil ik dat stiekem ook wel niet weten. 
Oke, ik ben om en zal maar blijven dromen dat we ooit de loterij winnen, maar dan komt die aquarium er echt en dan huren we wel iemand in om die te onderhouden. Ik wist wel dat ik met George Clooney had moeten trouwen. ;)

Reacties

  1. Wij hebben een tijdje een vrij grote aquarium met cycliden gehad. Net toen ik een keertje alleen thuis was viel de steunbalk in het midden onderuit en duikelde hij samen met de motor het water in. Gelukkig bleef het bij ons bij dat ene ongelukje maar ik heb wel van anderen die een nog groter exemplaar hadden gehoord dat hun woonkamer twee keer blank heeft gestaan. Ondertussen hebben we al enkele jaren geen vissen meer maar wel een schattige cavia.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

Quote van de Week