Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Frankrijk In 50 Fragmenten - Caspar Visser 't Hooft

Van uitgeverij VanDorp Uitgevers mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Al meer dan 25 jaar woont Caspar Visser 't Hooft in Frankrijk, waar hij meerdere malen is verhuisd, van noord naar zuid, van oost naar west. Hij kent het land als weinig anderen. Hij weet wat de Fransen verbindt. Maar hij heeft ook gemerkt dat het land gevarieerder is dan je geneigd bent te denken na een paar zomervakanties in het zuiden of zo nu en dan een weekendje Parijs.

In 50 fragmenten geeft hij iets van deze verscheidenheid weer. Nu eens een grappige situatie in een restaurant, een sportschool of tijdens een groepsreis in de bergen. Dan de beschrijving van een verlaten streek, een oude ruïne, of een afgedankte kolenmijn. Of wat gedachten over Franse kunst, literatuur of politiek...

Deze prachtige bundel wordt ingeluid met een voorwoord van Nelleke Noordervliet, succesvol schrijfster en onder andere winnaar van de Multatuliprijs.

Bron: bol.c…

Top 10 huishoudelijke ergernissen


Ik las net in de Libelle 100 vrouwen over huishoudelijke ergernissen en het leek mij wel leuk om mijn top 10 hier plaatsen. Ik heb ze op willekeurige volgorde geplaatst.

1 - Je hebt net gestoft en/of gezogen en je kan eigenlijk wel weer opnieuw beginnen omdat er alweer stof ligt. Waar dat vandaan komt..... Joost mag het weten. Joost; als je het weet vertel het me dan. ;)

2 - Je hebt net de ramen aan de buitenkant gezeemd en het begint te plenzen. Het weer doet het er volgens mij om, want als ik de ramen aan de buitenkant heb gezeemd, blijft het zelden minstens een dag droog.

3 - Dingen die zo goed zijn ingepakt, dat het lijkt of ze nooit meer uit de verpakking mogen om het te gebruiken.

4 - Je hebt net de was gedaan en in de wasmand zit alweer was. Net of er geen eind aan komt. Je kan het uiteraard positief bekijken van dat het fijn is dat de bewoners schoon zijn, maar toch.

5 - Als de winkels gesloten zijn en je dus of tot de volgende dag of tot maandag (als het op zaterdagavond of zondag gebeurt) moet wachten om de batterij van dat ene apparaat waar je eigenlijk niet zonder kan of de lamp waar je net geen voorraad meer van hebt te vervangen. Waarom wachten die apparaten en lampen niet met begeven tot je naar de winkel kan? Waarom begeven ze het op onmogelijke momenten of op momenten dat je net in de stad bent geweest?

6 - Heb je alles schoongemaakt, kom je erachter dat je stiekem nog wat vergeten bent. Net of die lamp of iets anders zich op het moment dat je aan het schoonmaken bent zich stiekem verstopt.

7 - Sokken die zich scheiden in de wasmachine. Echt, van de 10 paar, is er wekelijks minstens 1 paar dat dan niet meer bij elkaar is. Waar die andere sok is, mag Joost weten. Yep, Joost mag veel weten. ;)

8 - Spinnenwebben die ineens zichtbaar worden nadat je gezogen hebt. Hoe doen ze dat. Ja, ik weet het, ik had er onlangs een gedicht over geschreven en sta er nog steeds 100% achter, maar dat wil niet zeggen dat ik ze in huis wil. 

9 - Ben je aan het strijken, willen de kreukels er niet uit, hoe nat je het kledingstuk ook maakt. Net of ze je geduld testen en de strijkbout op een hogere stand zetten kan niet omdat anders het kledingstuk smelt of dat er gaten in komen.

10 - Heb je de was gedaan en wil je het ophangen, blijkt dat het waspoeder nog op de kleding zit. Kan je het weer laten spoelen in de wasmachine waardoor je dus weer een kwartier later klaar bent met de was.

Wat zijn jullie huishoudelijke ergernissen?

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

Quote van de Week