Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Onweerstaanbaar Lekker - Nora Roberts

Waar gaat het boek over? 
In Een pikant dessert wil hotelmagnaat Blake Cocharan alleen maar het allerbeste voor zijn hotels. En omdat Summer Lyndon de allerlekkerste desserts van de wereld creëert, zal hij niet rusten voordat ze voor hem komt werken. Maar waar hij niet op gerekend had, is dat zij net zo verleidelijk is als de desserts die ze maakt!
In Kruidje-roer-me-niet is Carlo Franconi niet alleen een van de topkoks van Italië, hij is ook nog eens de aantrekkelijkste kok ooit! Dat komt publiciteitsagent Juliet Trent goed uit: zij moet een bestseller maken van zijn boek, dus wat haar betreft kan hij niet onweerstaanbaar genoeg zijn! Maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat ze zélf begint te watertanden...
Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Voorspelbaar en mierzoet zoals de cover al laat zien, maar dat is met dit soort boeken niet erg. Wel vond ik het erg dat beide verhalen voor mijn gevoel werden afgekapt op het eind. Dat had voor mij wel verder mogen gaan op de manier va…

Portemonnee weg


Nee, niet schrikken, ik heb mijn portemonnee nog. 
Ik stond daarstraks in de supermarkt in de verkeerde rij. Of in de goede rij omdat ik weer een onderwerp voor mijn blog heb. Het is maar net hoe je het bekijkt. ;)

Maar ik stond dus in de rij toen er voor mij een vrouw na het inpakken van haar boodschappen erachter kwam dat haar portemonnee weg was. Ze had die even aan de kant gelegd tijdens het betalen en de boodschappen inpakken. In die tijd heeft ze ook met de caissière gesproken. Toen ze haar portemonnee wilde pakken was die weg. Ze had hem niet in een van de tassen gedaan, maar ging toch kijken toen ze de tip kreeg om in de tassen te kijken. Helaas, hij was weg. Hij lag ook niet op de grond. 

Ze keek heel verbaasd dat de caissière zei dat iemand die misschien wel mee genomen heeft. Dat kon niet volgens haar, want iedereen in de supermarkt was eerlijk, daar liepen geen dieven. Sowieso was Emmeloord geen plaats voor dieven.
Helaas voor die mevrouw, maar in die supermarkt is in de afgelopen jaren geregeld gestolen en nog steeds wordt daar geregeld gestolen en in Emmeloord wonen helaas niet alleen maar eerlijke mensen, ook hier wonen dieven. Die wonen overal, ook in het kleinste gehucht heb je dieven, maar dat heb ik maar wijselijk niet tegen haar gezegd, want dat wilde ze waarschijnlijk toch niet geloven. 

Het verbaasd mij geregeld dat mensen zo naïef zijn. Dat ze geloven dat iedereen eerlijk is, dat ze geloven dat er alleen in andere plaatsen wordt gejat. 
Ik vraag me dan echt af onder welke steen ze hebben geleefd. Ook al ben je niet dagelijks op de hoogte van het nieuws, je hoort het toch wel eens van o.a. buren, vrienden en familie wat er in de wereld gebeurt? Of zouden ze dan doen alsof ze het niet horen, dat niet willen geloven? Zouden ze denken dat anderen maar sprookjes vertellen? Ik weet het niet. Ik weet wel dat ik altijd goed op mijn portemonnee, smartphone en sleutels let, dat ik die niet onbeheerd achterlaat. Ik zou gek worden als die gestolen zouden worden.

Gelukkig voor die mevrouw bleek haar portemonnee bij de infobalie van de supermarkt te liggen. Die was door iemand naar toe gebracht nadat die persoon de portemonnee op de grond had zien liggen. Kan alleen maar zeggen dat ze mazzel had en ook blij voor haar ben dat ze haar portemonnee met alles erin terug heeft.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

Quote van de Week