Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Masser Brock - Bert Wagendorp

Van Uitgeverij Atlas Contact  mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Masser Brock is columnist van dagblad 'De Nieuwe Tijd'. Zijn zus is de spindoctor van de premier van Nederland. Masser volgt het nieuws, tot het nieuws de achtervolging op hem inzet. Wat is de waarheid achter de dood van vier Nederlandse soldaten op vredesmissie? Hoe nam de geheime dienst De Nieuwe Tijd in de tang? De nieuwe roman van Bert Wagendorp gaat over de vraag hoe nieuws nieuwe werkelijkheden schept, over de waarheid die wij dagelijks krijgen geserveerd en over de waarde daarvan. Het is een wervelend verhaal vol vrolijke, tragische en kleurrijke personages: een opmerkelijke krantenfamilie, een cynische journalist, een horlogemaker en een tycoon tegen wil en dank. Masser ruilt zijn oude zekerheden in voor twijfel en zijn cynisme voor stilte. Als lezer kun je niet anders dan hetzelfde doen - wie 'Masser Brock' gelezen heeft, zal de …

Sint tag


Deze tag zag ik op de blog van Gewoon Marieke en doe hier graag aan mee.

1. Wat is jouw eerste herinnering aan Sinterklaas?
Ik was een jaar of 3 of 4, toen we op een avond voor Sinterklaas, of op pakjesavond, bij mijn oma weg gingen en op weg naar de auto Sinterklaas op zijn schimmel met naast hem zwarte Piet zagen lopen. Kan me niet herinneren wat ik toen heb gedaan, maar ik zal vast tegen mijn ouders hebben gezegd dat dat Sinterklaas en zwarte Piet waren en naar ze hebben gezwaaid.

2. Wat is jouw favoriete sinterklaasliedje?
Dat wisselt. Op dit moment Hoor de wind waait door de bomen, maar dat komt ook door de storm die al een paar dagen over het land raast. Morgen kan ik zomaar weer een ander favoriet sinterklaasliedje hebben.

3. Welk snoepgoed is jouw favoriete snoepgoed?
Pepernoten en chocoladeletters.

4. Welke tradities heb jij met betrekking tot Sinterklaas?
Elk jaar kijken we naar de Sinterklaasintocht op tv en kopen we chocoladeletters en pepernoten.

5. Wat staat er bovenaan jouw verlanglijstje voor Sinterklaas?
Kleding en schoenen.

6. Hoe ga jij Sinterklaas dit jaar vieren?
Dat weet ik nog niet.

7. Schuilt er in jou een dichtpiet?
Als je me dat twee jaar geleden had gevraagd, dan had ik nee gezegd, maar sinds een jaar of twee heb ik gemerkt dat ik ook gedichten kan schrijven. Dus ja, in mij zit een dichtpiet.

8. Een gewetensvraag, nooit meer Sinterklaas of nooit meer Kerst?
Dat is echt een gewetensvraag en ik ga daar ook niet uit kiezen, want ik heb zulke fijne herinneringen aan Sinterklaas, dat ik die alle kinderen en volwassenen ook gun. Ook Kerst is erg leuk en gezellig. Het spijt me, maar ik kan daar echt niet uit kiezen en gelukkig hoeft dat ook niet.

Voor een ieder die deze tag wil invullen, dat mag. Ik zou het uiteraard leuk vinden als jullie hier dan een linkje naar jullie antwoorden plaatsen en die ook aan Marieke doorgeven, want zij is de bedenkster van die vragen.


Reacties

Populaire berichten van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

De Amarna-Papyrus - Rachel Reedijk

Van uitgeverij WalburgPers mocht ik dit boek lezen en een recensie over schrijven. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Tell el-Amarna is een dorp in midden-Egypte. Eens verrees hier een nieuwe stad voor de omstreden zonnecultus van farao Achnaton en zijn beeldschone echtgenote Nefertiti.

Het leven van de Amsterdamse psychiater Margalith Dreyfus-Levi neemt een ingrijpende wending als zij een davidster erft met daarop gegraveerd het Aton-zonneteken. Kort daarop ontmoet zij Fouad Khalifa, conservator in het Louvremuseum. Hij ontdekt dat het legaat terugvoert op de sterrenpapyrus van Parennefer, een opstandige priester uit de Amarna-periode.

Fouad vraagt Margalith om met hem mee te gaan naar Egypte. Terwijl zij samen stroomopwaarts trekken, op zoek naar de papyrusrol, is Egypte in de ban van de Arabische Lente en nemen elders de spanningen tussen Joden en Arabieren toe.

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de neus en lippen, dat echt is e…