Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Frankrijk In 50 Fragmenten - Caspar Visser 't Hooft

Van uitgeverij VanDorp Uitgevers mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Al meer dan 25 jaar woont Caspar Visser 't Hooft in Frankrijk, waar hij meerdere malen is verhuisd, van noord naar zuid, van oost naar west. Hij kent het land als weinig anderen. Hij weet wat de Fransen verbindt. Maar hij heeft ook gemerkt dat het land gevarieerder is dan je geneigd bent te denken na een paar zomervakanties in het zuiden of zo nu en dan een weekendje Parijs.

In 50 fragmenten geeft hij iets van deze verscheidenheid weer. Nu eens een grappige situatie in een restaurant, een sportschool of tijdens een groepsreis in de bergen. Dan de beschrijving van een verlaten streek, een oude ruïne, of een afgedankte kolenmijn. Of wat gedachten over Franse kunst, literatuur of politiek...

Deze prachtige bundel wordt ingeluid met een voorwoord van Nelleke Noordervliet, succesvol schrijfster en onder andere winnaar van de Multatuliprijs.

Bron: bol.c…

Sint tag


Deze tag zag ik op de blog van Gewoon Marieke en doe hier graag aan mee.

1. Wat is jouw eerste herinnering aan Sinterklaas?
Ik was een jaar of 3 of 4, toen we op een avond voor Sinterklaas, of op pakjesavond, bij mijn oma weg gingen en op weg naar de auto Sinterklaas op zijn schimmel met naast hem zwarte Piet zagen lopen. Kan me niet herinneren wat ik toen heb gedaan, maar ik zal vast tegen mijn ouders hebben gezegd dat dat Sinterklaas en zwarte Piet waren en naar ze hebben gezwaaid.

2. Wat is jouw favoriete sinterklaasliedje?
Dat wisselt. Op dit moment Hoor de wind waait door de bomen, maar dat komt ook door de storm die al een paar dagen over het land raast. Morgen kan ik zomaar weer een ander favoriet sinterklaasliedje hebben.

3. Welk snoepgoed is jouw favoriete snoepgoed?
Pepernoten en chocoladeletters.

4. Welke tradities heb jij met betrekking tot Sinterklaas?
Elk jaar kijken we naar de Sinterklaasintocht op tv en kopen we chocoladeletters en pepernoten.

5. Wat staat er bovenaan jouw verlanglijstje voor Sinterklaas?
Kleding en schoenen.

6. Hoe ga jij Sinterklaas dit jaar vieren?
Dat weet ik nog niet.

7. Schuilt er in jou een dichtpiet?
Als je me dat twee jaar geleden had gevraagd, dan had ik nee gezegd, maar sinds een jaar of twee heb ik gemerkt dat ik ook gedichten kan schrijven. Dus ja, in mij zit een dichtpiet.

8. Een gewetensvraag, nooit meer Sinterklaas of nooit meer Kerst?
Dat is echt een gewetensvraag en ik ga daar ook niet uit kiezen, want ik heb zulke fijne herinneringen aan Sinterklaas, dat ik die alle kinderen en volwassenen ook gun. Ook Kerst is erg leuk en gezellig. Het spijt me, maar ik kan daar echt niet uit kiezen en gelukkig hoeft dat ook niet.

Voor een ieder die deze tag wil invullen, dat mag. Ik zou het uiteraard leuk vinden als jullie hier dan een linkje naar jullie antwoorden plaatsen en die ook aan Marieke doorgeven, want zij is de bedenkster van die vragen.


Reacties

Populaire berichten van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

Quote van de Week