Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

LEEF! - Laura Maaskant

Waar gaat het boek over? 
In LEEF! vertelt Laura Maaskant hoe haar leven is veranderd na de diagnose 'kanker'.

Die diagnose kreeg ze op haar vijftiende, en vier jaar later opnieuw. Laura wordt na een lang en zwaar behandeltraject genezen verklaard. Ze pakt haar leven weer op waar ze gebleven was: na haar vwo gaat ze studeren in Amsterdam. Maar dan keert de ziekte terug. De prognose is ongewis, haar levensverwachting beperkt. Nogmaals loodzware behandelingen ondergaan wijst Laura af. Ze gaat voor kwaliteit van leven. Niet met een bucket list, maar 'gewoon', met haar vrienden en haar familie, en in haar werk. Zoals ze zelf zegt, ervaart ze haar leven nu juist heel intens. Laura's ziekte brengt niet alleen rampspoed, maar ook de mogelijkheid om te genieten van de tijd die haar nog rest. Haar leven is 'in goud veranderd'.

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Het is een heel aangrijpend, eerlijk en tegelijkertijd positief verhaal. Ze heeft eerlijk over die r…

Is het al bijna Kerst? tag


Deze tag kwam ik tegen op de blog van Vanessa blogt.be.

Hoelang nog tot het Kerst is?
Nog 10 dagen.

Op een schaal van 1 t/m 10, hoe erg kijk jij uit naar de Kerst?
10, heel erg dus. ;)

Wanneer zet jij de kerstboom op?
Dat verschilt van jaar tot jaar, maar meestal rond Sinterklaas. Dit jaar had ik hem na het weekend van de aanslagen in Parijs al gezet omdat ik al die ellende even zat was en het in huis extra gezellig wilde maken.

Hoe ziet jouw ideale boom eruit?
Zo groot mogelijk, met veel gekleurde ballen en heel veel lichtjes erin.

Wat is je favoriete kerstliedje?
Ik heb er verschillende, maar het eerste waar ik, op het moment van het typen van dit blog, aan denk is Santa's party van Nick & Simon.

Wat vind je echt niet kunnen met Kerst?
Heibel maken, maar dat vind ik ook niet op andere dagen kunnen.

Naar welk kerstgerecht kijk jij uit?
Wij hebben niet echt een kerstdiner, mijn man maak ik daar niet echt blij mee. Ik maak hem veel gelukkiger als ik het bij een wokgerecht, stamppot of soep (zelfgemaakt uiteraard) hou. Ik weet ook nog niet wat we eten met Kerst.

Wat voor outfit draag je meestal met Kerst?
Een leuke rok, met een blouse of trui en een legging met laarsjes.

Hoe ziet Kerst er bij jou over 25 jaar uit?
Hopelijk hetzelfde zoals we dat al jaren vieren met als enige verschil dat mijn man dan met pensioen is zodat we zeker weten dat hij met Kerst vrij is.

En tot slot: Wat geeft jou echt HET kerstgevoel? Heb je een traditie?
Als je door de versierde winkelstraten loopt met kerstmuziek op de achtergrond, dan voel je dat de Kerst eraan komt.
Zo rond Kerst kijken we altijd kerstfilms. Sommige kerstfilms hebben we al heel vaak gezien, maar we blijven ze leuk vinden. Dat geeft voor mij toch wel het echte kerstgevoel.

Reacties

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

De Amarna-Papyrus - Rachel Reedijk

Van uitgeverij WalburgPers mocht ik dit boek lezen en een recensie over schrijven. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Tell el-Amarna is een dorp in midden-Egypte. Eens verrees hier een nieuwe stad voor de omstreden zonnecultus van farao Achnaton en zijn beeldschone echtgenote Nefertiti.

Het leven van de Amsterdamse psychiater Margalith Dreyfus-Levi neemt een ingrijpende wending als zij een davidster erft met daarop gegraveerd het Aton-zonneteken. Kort daarop ontmoet zij Fouad Khalifa, conservator in het Louvremuseum. Hij ontdekt dat het legaat terugvoert op de sterrenpapyrus van Parennefer, een opstandige priester uit de Amarna-periode.

Fouad vraagt Margalith om met hem mee te gaan naar Egypte. Terwijl zij samen stroomopwaarts trekken, op zoek naar de papyrusrol, is Egypte in de ban van de Arabische Lente en nemen elders de spanningen tussen Joden en Arabieren toe.

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de neus en lippen, dat echt is e…