Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Frankrijk In 50 Fragmenten - Caspar Visser 't Hooft

Van uitgeverij VanDorp Uitgevers mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Al meer dan 25 jaar woont Caspar Visser 't Hooft in Frankrijk, waar hij meerdere malen is verhuisd, van noord naar zuid, van oost naar west. Hij kent het land als weinig anderen. Hij weet wat de Fransen verbindt. Maar hij heeft ook gemerkt dat het land gevarieerder is dan je geneigd bent te denken na een paar zomervakanties in het zuiden of zo nu en dan een weekendje Parijs.

In 50 fragmenten geeft hij iets van deze verscheidenheid weer. Nu eens een grappige situatie in een restaurant, een sportschool of tijdens een groepsreis in de bergen. Dan de beschrijving van een verlaten streek, een oude ruïne, of een afgedankte kolenmijn. Of wat gedachten over Franse kunst, literatuur of politiek...

Deze prachtige bundel wordt ingeluid met een voorwoord van Nelleke Noordervliet, succesvol schrijfster en onder andere winnaar van de Multatuliprijs.

Bron: bol.c…

Is het al bijna Kerst? tag


Deze tag kwam ik tegen op de blog van Vanessa blogt.be.

Hoelang nog tot het Kerst is?
Nog 10 dagen.

Op een schaal van 1 t/m 10, hoe erg kijk jij uit naar de Kerst?
10, heel erg dus. ;)

Wanneer zet jij de kerstboom op?
Dat verschilt van jaar tot jaar, maar meestal rond Sinterklaas. Dit jaar had ik hem na het weekend van de aanslagen in Parijs al gezet omdat ik al die ellende even zat was en het in huis extra gezellig wilde maken.

Hoe ziet jouw ideale boom eruit?
Zo groot mogelijk, met veel gekleurde ballen en heel veel lichtjes erin.

Wat is je favoriete kerstliedje?
Ik heb er verschillende, maar het eerste waar ik, op het moment van het typen van dit blog, aan denk is Santa's party van Nick & Simon.

Wat vind je echt niet kunnen met Kerst?
Heibel maken, maar dat vind ik ook niet op andere dagen kunnen.

Naar welk kerstgerecht kijk jij uit?
Wij hebben niet echt een kerstdiner, mijn man maak ik daar niet echt blij mee. Ik maak hem veel gelukkiger als ik het bij een wokgerecht, stamppot of soep (zelfgemaakt uiteraard) hou. Ik weet ook nog niet wat we eten met Kerst.

Wat voor outfit draag je meestal met Kerst?
Een leuke rok, met een blouse of trui en een legging met laarsjes.

Hoe ziet Kerst er bij jou over 25 jaar uit?
Hopelijk hetzelfde zoals we dat al jaren vieren met als enige verschil dat mijn man dan met pensioen is zodat we zeker weten dat hij met Kerst vrij is.

En tot slot: Wat geeft jou echt HET kerstgevoel? Heb je een traditie?
Als je door de versierde winkelstraten loopt met kerstmuziek op de achtergrond, dan voel je dat de Kerst eraan komt.
Zo rond Kerst kijken we altijd kerstfilms. Sommige kerstfilms hebben we al heel vaak gezien, maar we blijven ze leuk vinden. Dat geeft voor mij toch wel het echte kerstgevoel.

Reacties

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

Quote van de Week