Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Frankrijk In 50 Fragmenten - Caspar Visser 't Hooft

Van uitgeverij VanDorp Uitgevers mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Al meer dan 25 jaar woont Caspar Visser 't Hooft in Frankrijk, waar hij meerdere malen is verhuisd, van noord naar zuid, van oost naar west. Hij kent het land als weinig anderen. Hij weet wat de Fransen verbindt. Maar hij heeft ook gemerkt dat het land gevarieerder is dan je geneigd bent te denken na een paar zomervakanties in het zuiden of zo nu en dan een weekendje Parijs.

In 50 fragmenten geeft hij iets van deze verscheidenheid weer. Nu eens een grappige situatie in een restaurant, een sportschool of tijdens een groepsreis in de bergen. Dan de beschrijving van een verlaten streek, een oude ruïne, of een afgedankte kolenmijn. Of wat gedachten over Franse kunst, literatuur of politiek...

Deze prachtige bundel wordt ingeluid met een voorwoord van Nelleke Noordervliet, succesvol schrijfster en onder andere winnaar van de Multatuliprijs.

Bron: bol.c…

Oude tv


Ik kwam deze tv tegen op pixabay en moest gelijk aan vroeger denken. Zo'n tv hebben mijn ouders namelijk ook nog gehad. We keken inmiddels wel in kleur tv, maar er waren er die in de jaren '70/'80 nog zwart/wit keken. Bij die tv zat nog geen afstandsbediening. Je moest dus steeds naar de tv lopen om de tv op een andere zender te zetten. 
Ook moest de antenne steeds goed gedraaid worden. En nee, dat ging in de jaren '70/'80 niet via een knop binnen, maar je moest naar buiten om aan de antenne te draaien. Daar mijn ouders voeren en we geregeld elders lagen, moest iemand van ons, meestal mijn vader, naar buiten om de antenne goed te draaien. Met mooi weer geen probleem, maar in de wintermaanden hoopte je maar dat de antenne snel goed stond zodat je snel weer naar binnen kon en dat je niet teveel van de film of show had gemist dat je wilde zien. 
Als je het beeld vergelijkt met nu, dan was toen toch wel slecht, maar toen was het heel mooi en was je ook blij dat je je favoriete programma kon kijken zonder sneeuw en storingen.

Nee, dan hebben we het nu wel beter. Het beeld is haarscherp, je hoeft niet meer steeds naar de tv te lopen om die op een andere zender te zetten dankzij de afstandsbediening en je hebt de wereld aan keus wat zenders aangaat.

Toch.... stiekem heeft zo'n tv wel iets, maar toch wil ik niet terug. ;)

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

Quote van de Week