Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Onweerstaanbaar Lekker - Nora Roberts

Waar gaat het boek over? 
In Een pikant dessert wil hotelmagnaat Blake Cocharan alleen maar het allerbeste voor zijn hotels. En omdat Summer Lyndon de allerlekkerste desserts van de wereld creëert, zal hij niet rusten voordat ze voor hem komt werken. Maar waar hij niet op gerekend had, is dat zij net zo verleidelijk is als de desserts die ze maakt!
In Kruidje-roer-me-niet is Carlo Franconi niet alleen een van de topkoks van Italië, hij is ook nog eens de aantrekkelijkste kok ooit! Dat komt publiciteitsagent Juliet Trent goed uit: zij moet een bestseller maken van zijn boek, dus wat haar betreft kan hij niet onweerstaanbaar genoeg zijn! Maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat ze zélf begint te watertanden...
Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Voorspelbaar en mierzoet zoals de cover al laat zien, maar dat is met dit soort boeken niet erg. Wel vond ik het erg dat beide verhalen voor mijn gevoel werden afgekapt op het eind. Dat had voor mij wel verder mogen gaan op de manier va…

Gewoon Nederlands tag


Deze geweldige tag kwam ik tegen op TEDDLICIOUS en als echte Nederlandse moet ik die uiteraard ook invullen. ;)

1. Eén koekje bij de thee of meerdere?
Het is heel Nederlands om maar één koekje bij de thee te doen, maar wij zijn dwarsliggers en nemen gewoon nog een koekje en daarna nog wel eentje als het erg lekker is. Met een beetje pech gaat het pak koekjes op, want wie kan die bokkenpootje, mergpijpjes en bitterkoekjes nou niet weerstaan? Die moeten dan op. Daarom is het maar goed dat we ze niet zo vaak kopen. ;)

2. Wat is je favoriete stamppot?
Boerenkool met worst, maar hutspot en andijviestamppot zijn ook heel erg lekker.

3. Wat is je favoriete Nederlandse feestdag?
Sinterklaas. Ik heb daar mooie herinneringen aan, zoals ik al eens eerder heb geschreven in een blog.

4. Wat is je favoriete accent?
Amsterdams en Rotterdams. Ja, ja, ik weet het, nu vraag ik om moeilijkheden, maar kan niet kiezen omdat ik ze allebei heel mooi vind. Ik ga nu dekking zoeken. ;)

5. Welk woord vind jij typisch Nederlands?
Gezellig. Dat is niet te vertalen en niet uit te leggen aan buitenlanders.

6. Welk Nederlands gebruik vind je het leukst?
Heel stom, maar stiekem ook wel weer leuk: klagen over het weer. Dan is het weer te koud, dan weer te warm, dan weer te droog, dan weer te nat. 

7. Wat is je favoriete Nederlandse gezegde?
De kat uit de boom kijken. 

8. Welke winkel van Nederlandse bodem vind je het leukst?
C&A. Ik slaag daar bijna altijd voor leuke kleding. 

9. Wie vind je de leukste BN'er?
Andre van Duin. Lig altijd in een deuk om hem.

10. Wat is je favoriete Nederlandstalige liedje?
Pfffffff.... ik heb er zovele, de nummers van o.a. Nick & Simon vind ik leuk om naar te luisteren, maar ook Blof, Jan Smit, Trijntje Oosterhuis, Gerard Joling & de 3JS. Maar ik geloof dat ik er nu maar eentje mocht noemen, dan is dat van een bij deze tag passend duo, Helemaal Hollands - De Ober.

11. Haring, ja of nee?
Ja, met uitjes, maar zonder klef broodje. Sowieso zonder welk ander broodje dan ook.


Reacties

Populaire berichten van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

Quote van de Week