Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Masser Brock - Bert Wagendorp

Van Uitgeverij Atlas Contact  mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Masser Brock is columnist van dagblad 'De Nieuwe Tijd'. Zijn zus is de spindoctor van de premier van Nederland. Masser volgt het nieuws, tot het nieuws de achtervolging op hem inzet. Wat is de waarheid achter de dood van vier Nederlandse soldaten op vredesmissie? Hoe nam de geheime dienst De Nieuwe Tijd in de tang? De nieuwe roman van Bert Wagendorp gaat over de vraag hoe nieuws nieuwe werkelijkheden schept, over de waarheid die wij dagelijks krijgen geserveerd en over de waarde daarvan. Het is een wervelend verhaal vol vrolijke, tragische en kleurrijke personages: een opmerkelijke krantenfamilie, een cynische journalist, een horlogemaker en een tycoon tegen wil en dank. Masser ruilt zijn oude zekerheden in voor twijfel en zijn cynisme voor stilte. Als lezer kun je niet anders dan hetzelfde doen - wie 'Masser Brock' gelezen heeft, zal de …

If in doubt drink tea tag


Tja, en dan lees je op de blog van Zwartraafje dat je genomineerd bent om de tag in te vullen. Moet zeggen dat ik dat super erg vind. Nu fronsen de vaste lezers van dit blog hun ogen van 'hoezo vindt je dat erg, jij bent toch gek op tags?' en dat klopt ook, want het was ook maar een flauw grapje van mij. Ben inderdaad gek op tags. Je hebt gelijk weer een mooi onderwerp voor je blog en de lezer leert de persoon achter die blogs een beetje meer kennen. Daarnaast vind ik het ook heerlijk om thee te drinken. Goede combi dus.

Pickwick, wie kent die niet, iedereen heeft wel eens een kop Pickwick thee op, hebben al een tijdje bedrukte labels met een vraag aan de theezakjes hangen. Zwartraafje heeft ze op foto's gezet, op haar blog geplaatst en in een tag verwerkt. De foto's kan je op haar blog vinden, die plaats ik hier niet. Ik doe wel mee met de vragen en zal eerdaags ook eens een pakje Pickwick thee meenemen zodat dan weer nieuwe onderwerpen voor mijn blog heb. Niet dat ik nooit iets weet te schrijven, maar het is een mooi extraatje. ;) Shame on me, maar meestal koop ik het huismerk thee omdat die wat goedkoper is en ik vind die net zo lekker.

Ben je ooit naar de eerste hulp geweest?
Ja, daar ben ik wel eens geweest en niet één keer, maar meerdere keren. Een keer omdat ik was gebeten door de hond van een oom en tante nadat ik met mijn nicht weer bij haar thuis kwam. Toen was ik een jaar of 12. Tot die tijd aaide ik elke hond en zag ik geen kwaad in honden, maar sinds ik gebeten ben, ben ik voorzichtiger geworden en aai ik niet meer iedere hond. Je zou dat als een voordeel kunnen noemen, want ik werd uiteraard als kind vaak genoeg gewaarschuwd dat ik niet zomaar elke hond moest aaien, maar wilde niet luisteren. Tot ik dus werd gebeten door een hond. 

Heb je liever een jaar geen tv of een jaar geen snacks?
Een moeilijke, maar als ik echt moet kiezen, dan kan ik toch echt geen jaar zonder tv. Snacken doe ik niet meer zo veel, er zijn dagen dat ik helemaal niet snack, maar tv kijken doe ik toch wel iedere dag. En dan met name als ik 's avonds mijn Chromebook afsluit. Dan mag ik graag nog even op de bank naar een comedyserie of een kookprogramma op 24 Kitchen kijken.

Wat doe je het liefst op een regenachtige dag?
Lezen, kleuren, breien en/of haken.

Wat is je meest favoriete kledingstuk?
Op het moment een aubergine kleurige lange vest met col. Die is zo heerlijk warm als ik het koud heb en zit niet te strak.

Heb je een stopwoord?
Ik heb er geregeld een, maar voor zover ik weet heb er nu geen.

Wat is je favoriete snoep?
Chocola, negerzoenen (ja, ja, ik weet dat je ze zo niet meer mag noemen, maar ik ben en blijf koppig, ik blijf ze zo noemen) en chocolade noga. 

Hoeveel paar schoenen heb je?
Dat zijn er behoorlijk wat, een stuk of 20.

Waar stoor jij je snel aan?
Aan het afval en hondenpoep op straat. Jammer dat veel mensen te lui zijn om hun rotzooi weg te gooien in een afvalbak.

Wat heb je het laatst gekocht?
Het boek Wat ik nog weet van Annie M.G. Schmidt.

Hoe lang ben je ooit achterelkaar wakker geweest?
Toen ik een twintiger was, was ik eens bijna 24 uur achterelkaar wakker geweest. Ik had gewerkt, daarna wezen stappen, daarna weer werken en daarna nog naar familie. Ik was toen heel erg moe en zou dat nu niet meer kunnen.

In welk tijdperk zou je willen leven?
In de 18e eeuw, de pruikentijd. Alleen al vanwege de kleding en pruiken.

Als je deze tag ook wilt invullen, doe dat en laat het me weten met een link.


Reacties

Populaire berichten van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

De Amarna-Papyrus - Rachel Reedijk

Van uitgeverij WalburgPers mocht ik dit boek lezen en een recensie over schrijven. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Tell el-Amarna is een dorp in midden-Egypte. Eens verrees hier een nieuwe stad voor de omstreden zonnecultus van farao Achnaton en zijn beeldschone echtgenote Nefertiti.

Het leven van de Amsterdamse psychiater Margalith Dreyfus-Levi neemt een ingrijpende wending als zij een davidster erft met daarop gegraveerd het Aton-zonneteken. Kort daarop ontmoet zij Fouad Khalifa, conservator in het Louvremuseum. Hij ontdekt dat het legaat terugvoert op de sterrenpapyrus van Parennefer, een opstandige priester uit de Amarna-periode.

Fouad vraagt Margalith om met hem mee te gaan naar Egypte. Terwijl zij samen stroomopwaarts trekken, op zoek naar de papyrusrol, is Egypte in de ban van de Arabische Lente en nemen elders de spanningen tussen Joden en Arabieren toe.

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de neus en lippen, dat echt is e…