Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Het Zilveren Kruis - Ingrid Chen

Ik mocht dit boek voor UITGEVERIJ COSERVE lezen en wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 


Wat vind je van het boek? 
De cover geeft een klein stukje bloot aan waar het boek over gaat, al is dat toch een, wel heel belangrijke, bijzaak, want het belangrijkste van alles is dat Damian uiteindelijk via diverse omwegen op zoek gaat naar zijn moeder. De vraag die Damian heeft is waarom hij steeds van die nachtmerries heeft, waar die vandaan komen. Later komt de vraag wie die mensen zijn die hem steeds in zijn nachtmerries achtervolgen. Is het gewoon een dwaze nachtmerrie waar je maar beter over kunt zwijgen als je ze op latere leeftijd nog hebt of is het (deels) echt gebeurd? Heef hij dat echt meegemaakt? Wat is het verhaal achter het zilveren kruis dat hij altijd om zijn nek draagt en waar hij het gevoel heeft dat een bepaald iemand over hem waakt, van wie heeft hij die gekregen? Daarnaast rijst de vraag waarom hij hem niet openlijk kan dragen. Waarom het niet geoorloof…

Pickwick vraag: Wat doe je het liefst op een regenachtige dag?


Ik begin dan mijn dag met een beker drinkontbijt en een kop thee. Ondertussen lees ik een hoofdstuk in een boek. 
Daarna ga ik lekker een paar uurtjes kleuren. Dat werkt heel erg ontspannend en doet me de regen vergeten. In de tussentijd geniet ik ook nog van een mok cappuccino.

Rond een uur of één ga ik een lekker broodje met ham, kaas, champignons, lente-uitje en paprika uit de oven eten en drink daar een heerlijke beker karnemelk bij. Ondertussen lees ik nog een hoofdstuk in een boek. 
Daarna ga ik breien of haken, net waar ik zin in heb en welk project ik belangrijker vind om af te maken met op de achtergrond de radio aan.
Had je me een jaar geleden gezegd dat ik meerdere haak- en brei-projecten zou hebben, dan had ik je uitgelachen, maar inmiddels is de praktijk anders (begin echt op mijn oma te lijken, want die had ook altijd meerdere brei-projecten liggen). Ik heb nu een trui op de pennen, een kussenhoes op mijn breiraam en in mijn hoofd ben ik al stiekem begonnen aan de 4800 lapjes van 10 x 10 cm die ik wil haken voor een deken. Die wordt namelijk 200 x 4800 cm. Gekkenwerk, I know, maar stiekem verheug ik me er op. Maar terug naar die regenachtige dag, ik ga dus die middag breien of haken en geniet van een kopje aardbeienthee en bitterkoekjes.

Rond een uur 6 ga ik dan patat en een kroket bakken (I know, het is ongezond, maar ik bak ze in de air-fryer, dus dan is het iets gezonder ;)) en neem een glas cola (tja, als je dan toch aan het zondigen bent, dan maar gelijk goed ;)). En breng de avond verder lezend door, want het boek moet uit. Later op de avond neem ik een glaasje wijn en een schaaltje borrelnootjes. Morgen letten we wel weer op de lijn. ;)
Misschien dat ik voor het slapen gaan nog een serie op tv kijk en dan is de dag weer voorbij.

Was het een regenachtige dag? Niets van gemerkt. ;)

Wat doe jij het liefst op een regenachtige dag?

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

Quote van de Week