Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Onweerstaanbaar Lekker - Nora Roberts

Waar gaat het boek over? 
In Een pikant dessert wil hotelmagnaat Blake Cocharan alleen maar het allerbeste voor zijn hotels. En omdat Summer Lyndon de allerlekkerste desserts van de wereld creëert, zal hij niet rusten voordat ze voor hem komt werken. Maar waar hij niet op gerekend had, is dat zij net zo verleidelijk is als de desserts die ze maakt!
In Kruidje-roer-me-niet is Carlo Franconi niet alleen een van de topkoks van Italië, hij is ook nog eens de aantrekkelijkste kok ooit! Dat komt publiciteitsagent Juliet Trent goed uit: zij moet een bestseller maken van zijn boek, dus wat haar betreft kan hij niet onweerstaanbaar genoeg zijn! Maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat ze zélf begint te watertanden...
Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Voorspelbaar en mierzoet zoals de cover al laat zien, maar dat is met dit soort boeken niet erg. Wel vond ik het erg dat beide verhalen voor mijn gevoel werden afgekapt op het eind. Dat had voor mij wel verder mogen gaan op de manier va…

Pickwick vraag: Wat is je favoriete snoep?


Pickwick wil vandaag van mij weten wat mijn favoriete snoep is. Ik ben een echte snoeper. Vind heel veel soorten snoep lekker. Daarom hier mijn, in willekeurige volgorde, top 10.

1. Zoute drop
Zo te zouter, zo te liever.

2. Kersen
Een zak met kersensnoepjes is zo op. Vroeger, als kind, hing ik ze wel eens aan mijn oren als oorbellen. Niet dat ze lang bleven hangen, want binnen een paar minuten had ik ze op.

3. Kikkers
Die zijn ook zo op. 

4. Zeevruchten
Kan daar geen genoeg van krijgen.

5. Autodrop Cadillacs
Ja, ja, ik weet het, er zitten geen echte frambozen en bosvruchten in, maar dat maakt ze nog niet minder lekker. Die doos is altijd veel te snel leeg.

6. Banaantjes
Klein, zeg maar gerust heel groot, beetje jeugdsentiment. Mijn oma had deze snoepjes bijna altijd in huis en dan kregen wij, de kleinkinderen, vaak wel een paar banaantjes. Ik koop ze te weinig, maar als ik ze heb gekocht, dan brengt me dat altijd even terug in de tijd.

7. Napoleon bolletjes
Ik vind ze allemaal lekker, maar de zwart-wit variant vind ik toch wel het lekkerst. 

8. Zure matten
Je mond knijpt ervan samen, maar oh, wat zijn ze lekker.

9. Tic tac
Ook dit is voor mij pure jeugdsentiment dat me terug brengt naar de tijd dat ik kind was. Als kind kreeg ik die vaak van mijn oma. De ene keer de oranje variant, dan weer de groene en dan weer de witte. Het feit dat er een heleboel in zitten, maakte het nog leuker.

10. Pure chocolade
En uiteraard mag de pure chocolade niet ontbreken in dit rijtje. Altijd weer genieten zo'n reep pure chocolade die uiteraard in één keer op moet. ;)


Wat is jouw favoriete snoep?

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

Quote van de Week