Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Het Zilveren Kruis - Ingrid Chen

Ik mocht dit boek voor UITGEVERIJ COSERVE lezen en wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 


Wat vind je van het boek? 
De cover geeft een klein stukje bloot aan waar het boek over gaat, al is dat toch een, wel heel belangrijke, bijzaak, want het belangrijkste van alles is dat Damian uiteindelijk via diverse omwegen op zoek gaat naar zijn moeder. De vraag die Damian heeft is waarom hij steeds van die nachtmerries heeft, waar die vandaan komen. Later komt de vraag wie die mensen zijn die hem steeds in zijn nachtmerries achtervolgen. Is het gewoon een dwaze nachtmerrie waar je maar beter over kunt zwijgen als je ze op latere leeftijd nog hebt of is het (deels) echt gebeurd? Heef hij dat echt meegemaakt? Wat is het verhaal achter het zilveren kruis dat hij altijd om zijn nek draagt en waar hij het gevoel heeft dat een bepaald iemand over hem waakt, van wie heeft hij die gekregen? Daarnaast rijst de vraag waarom hij hem niet openlijk kan dragen. Waarom het niet geoorloof…

Duivennest


Yes, yes, yes, we hebben weer een duivennest naast ons badkamerraam. Als het meezit dan kunnen we over een paar weken de nieuwe generatie duiven zien. 
Gelukkig hebben onze nieuwe buren geen katten die ze via hun badkamerraam naar buiten kunnen laten gaan, zoals onze vorige buren. Die lieten namelijk expres hun badkamerraam helemaal open zodat hun kat naar de duiven kon om ze te pakken. Ze hebben dat altijd ontkend, maar ze hadden altijd hun badkamerraam schuin open en tegen de tijd dat de jonge duiven geboren waren, ging het raam helemaal open zodat hun kat zogenaamd per ongeluk naar de duiven kon om ze te pakken en op te eten. Vandaar dat ik zeker weet dat ze dat expres deden.
Maar nu kunnen we dus weer genieten en naar moeder duif kijken als ze op haar nest zit. Ze kijkt ons altijd nieuwsgierig aan en knikt dan begrijpelijk als we tegen haar praten. Pa duif houdt de boel ook goed in de gaten. Hopelijk gaan we de jonge duiven dan ook zien hoe ze hun eerste voorzichtige vluchten maken en komen ze later ook dagelijks in onze achtertuin op bezoek, net zoals de andere duiven dat doen.
Pa en ma duif moeten alleen nog wel leren om een mooie nest te maken, want tot nu toe wil dat niet echt. Ze laten de helft van de takken vallen. Hun ouders en grootouders waren daar beter in. Het lijkt er nu sterk op dat de handigheid en netheid van een nest bouwen een generatie over aan het slaan is.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

Quote van de Week