Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Onweerstaanbaar Lekker - Nora Roberts

Waar gaat het boek over? 
In Een pikant dessert wil hotelmagnaat Blake Cocharan alleen maar het allerbeste voor zijn hotels. En omdat Summer Lyndon de allerlekkerste desserts van de wereld creëert, zal hij niet rusten voordat ze voor hem komt werken. Maar waar hij niet op gerekend had, is dat zij net zo verleidelijk is als de desserts die ze maakt!
In Kruidje-roer-me-niet is Carlo Franconi niet alleen een van de topkoks van Italië, hij is ook nog eens de aantrekkelijkste kok ooit! Dat komt publiciteitsagent Juliet Trent goed uit: zij moet een bestseller maken van zijn boek, dus wat haar betreft kan hij niet onweerstaanbaar genoeg zijn! Maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat ze zélf begint te watertanden...
Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Voorspelbaar en mierzoet zoals de cover al laat zien, maar dat is met dit soort boeken niet erg. Wel vond ik het erg dat beide verhalen voor mijn gevoel werden afgekapt op het eind. Dat had voor mij wel verder mogen gaan op de manier va…

Duivennest


Yes, yes, yes, we hebben weer een duivennest naast ons badkamerraam. Als het meezit dan kunnen we over een paar weken de nieuwe generatie duiven zien. 
Gelukkig hebben onze nieuwe buren geen katten die ze via hun badkamerraam naar buiten kunnen laten gaan, zoals onze vorige buren. Die lieten namelijk expres hun badkamerraam helemaal open zodat hun kat naar de duiven kon om ze te pakken. Ze hebben dat altijd ontkend, maar ze hadden altijd hun badkamerraam schuin open en tegen de tijd dat de jonge duiven geboren waren, ging het raam helemaal open zodat hun kat zogenaamd per ongeluk naar de duiven kon om ze te pakken en op te eten. Vandaar dat ik zeker weet dat ze dat expres deden.
Maar nu kunnen we dus weer genieten en naar moeder duif kijken als ze op haar nest zit. Ze kijkt ons altijd nieuwsgierig aan en knikt dan begrijpelijk als we tegen haar praten. Pa duif houdt de boel ook goed in de gaten. Hopelijk gaan we de jonge duiven dan ook zien hoe ze hun eerste voorzichtige vluchten maken en komen ze later ook dagelijks in onze achtertuin op bezoek, net zoals de andere duiven dat doen.
Pa en ma duif moeten alleen nog wel leren om een mooie nest te maken, want tot nu toe wil dat niet echt. Ze laten de helft van de takken vallen. Hun ouders en grootouders waren daar beter in. Het lijkt er nu sterk op dat de handigheid en netheid van een nest bouwen een generatie over aan het slaan is.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

Quote van de Week