Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Het Zilveren Kruis - Ingrid Chen

Ik mocht dit boek voor UITGEVERIJ COSERVE lezen en wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 


Wat vind je van het boek? 
De cover geeft een klein stukje bloot aan waar het boek over gaat, al is dat toch een, wel heel belangrijke, bijzaak, want het belangrijkste van alles is dat Damian uiteindelijk via diverse omwegen op zoek gaat naar zijn moeder. De vraag die Damian heeft is waarom hij steeds van die nachtmerries heeft, waar die vandaan komen. Later komt de vraag wie die mensen zijn die hem steeds in zijn nachtmerries achtervolgen. Is het gewoon een dwaze nachtmerrie waar je maar beter over kunt zwijgen als je ze op latere leeftijd nog hebt of is het (deels) echt gebeurd? Heef hij dat echt meegemaakt? Wat is het verhaal achter het zilveren kruis dat hij altijd om zijn nek draagt en waar hij het gevoel heeft dat een bepaald iemand over hem waakt, van wie heeft hij die gekregen? Daarnaast rijst de vraag waarom hij hem niet openlijk kan dragen. Waarom het niet geoorloof…

Pickwick vraag: Wat vind jij het leukst aan vrouw zijn?


Over deze vraag heb ik een paar dagen moeten nadenken, want er zijn zoveel leuke dingen om vrouw te zijn. Ik mag dan soms zeggen dat ik graag met een man wil ruilen, maar toch bedank ik daar graag voor en wel om de volgende redenen.

Een van de leuke dingen aan vrouw zijn is toch wel dat je leuke rokken en jurken kan dragen. In de winter is het leuk om een leuke rok te dragen op een zwarte legging en die te combineren met een leuke trui. In de zomer laat je de legging weg en vervang je de trui door een gaaf shirt of blouse. En uiteraard horen daar een paar mooie schoenen of laarzen onder. 

Je kan je haar in diverse steilen dragen. Net hoe je bui is. Hoe leuk is dat wel niet?

Helaas ben ik allergisch voor oog make-up, maar mocht je daar als vrouw niet allergisch voor zijn, dan is het leuk dat je je kan opmaken. Ik hou het bij een lipstick op mijn lippen, maar ook dat kan een wereld van verschil maken.

Nog één uiterlijk dingetje; je kan de mooiste sieraden dragen. Kettingen, armbanden, oorbellen, ringen. I love it.

Maar het leukst aan vrouw zijn is toch wel dat je kan multitasken. Vraag een man om minimaal 2 dingen tegelijk te doen en ze raken in paniek. Daar hebben wij (de meeste vrouwen althans) geen last van. We babbelen er rustig op los en tegelijkertijd beantwoorden we onze e-mails, geven de kat aandacht en kijken ook nog eens onze favoriete serie op tv. 

En wat ook leuk aan vrouw zijn is; als we ziek zijn, dan moeten we wel heel erg ziek zijn als we gaan klagen. Vaak gaan we gewoon door met onze dingen. Misschien in een lagere versnellig, maar we zorgen wel voor eten, de huishouding enz. Mannen hebben bij een simpele griep al het gevoel dat ze dood gaan en zijn minimaal een week uit de running.

Zoals gezegd, soms wou ik dat ik een man was, maar over het algemeen ben ik blij dat ik een vrouw ben. :)

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

Quote van de Week