Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Masser Brock - Bert Wagendorp

Van Uitgeverij Atlas Contact  mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Masser Brock is columnist van dagblad 'De Nieuwe Tijd'. Zijn zus is de spindoctor van de premier van Nederland. Masser volgt het nieuws, tot het nieuws de achtervolging op hem inzet. Wat is de waarheid achter de dood van vier Nederlandse soldaten op vredesmissie? Hoe nam de geheime dienst De Nieuwe Tijd in de tang? De nieuwe roman van Bert Wagendorp gaat over de vraag hoe nieuws nieuwe werkelijkheden schept, over de waarheid die wij dagelijks krijgen geserveerd en over de waarde daarvan. Het is een wervelend verhaal vol vrolijke, tragische en kleurrijke personages: een opmerkelijke krantenfamilie, een cynische journalist, een horlogemaker en een tycoon tegen wil en dank. Masser ruilt zijn oude zekerheden in voor twijfel en zijn cynisme voor stilte. Als lezer kun je niet anders dan hetzelfde doen - wie 'Masser Brock' gelezen heeft, zal de …

Pickwick vraag: Wat brengt een lach op jouw gezicht?


Diegenen die mij kennen en degenen die mijn blog volgen weten inmiddels wel dat er vrij weinig voor nodig is om een lach op mijn gezicht te laten verschijnen. Ik heb dan ook een top 10 in willekeurige volgorde gemaakt die een lach op mijn gezicht brengen.

1 - Als onze katten lekker liggen te snur....... eh.... ik bedoel te slapen, dan kan dat er heel vertederend uitzien. Dan zijn het even weer die kittens van 8 jaar geleden i.p.v. bejaarde heren van 8 en bijna 9 (gelukkig kunen ze niet lezen, want anders had ik vast een lel gehad van hoezo bejaard? Wij zijn nog hartstikke jong).

2 - Als mijn man het naar zijn heeft als hij een spel op zijn computer speelt, kan mij ook een lach bezorgen.

3 - Kinderen die vrolijk en nog vol onwetenheid van de 'boze' wereld buiten spelen.

4 - Bloemen die bloeien in onze tuin. Ik verheug me nu al op de pioenrozen, die ruiken zo lekker. Alleen jammer dat ze maar kort bloeien.

5 - Vogeltjes die in onze tuin scharrelen en soms ruzie maken met elkaar om die ene worm of spinnetje dat ze willen hebben.

6 - Vlinders die onze tuin even bezoeken. Vooral de koolwitjes, dan heb ik even het gevoel dat mijn overleden oma langs komt, dat ik me geen zorgen hoef te maken.

7 - Mooie herinneringen uit het verleden.

8 - Een goed boek, dat kan mij echt een lach op mijn gezicht toveren, zeker bij vertederende stukjes.

9 - Als er iets leuks in het vooruitzicht is.

10 - Een goede film of serie op tv.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

De Amarna-Papyrus - Rachel Reedijk

Van uitgeverij WalburgPers mocht ik dit boek lezen en een recensie over schrijven. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Tell el-Amarna is een dorp in midden-Egypte. Eens verrees hier een nieuwe stad voor de omstreden zonnecultus van farao Achnaton en zijn beeldschone echtgenote Nefertiti.

Het leven van de Amsterdamse psychiater Margalith Dreyfus-Levi neemt een ingrijpende wending als zij een davidster erft met daarop gegraveerd het Aton-zonneteken. Kort daarop ontmoet zij Fouad Khalifa, conservator in het Louvremuseum. Hij ontdekt dat het legaat terugvoert op de sterrenpapyrus van Parennefer, een opstandige priester uit de Amarna-periode.

Fouad vraagt Margalith om met hem mee te gaan naar Egypte. Terwijl zij samen stroomopwaarts trekken, op zoek naar de papyrusrol, is Egypte in de ban van de Arabische Lente en nemen elders de spanningen tussen Joden en Arabieren toe.

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de neus en lippen, dat echt is e…