Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

LEEF! - Laura Maaskant

Waar gaat het boek over? 
In LEEF! vertelt Laura Maaskant hoe haar leven is veranderd na de diagnose 'kanker'.

Die diagnose kreeg ze op haar vijftiende, en vier jaar later opnieuw. Laura wordt na een lang en zwaar behandeltraject genezen verklaard. Ze pakt haar leven weer op waar ze gebleven was: na haar vwo gaat ze studeren in Amsterdam. Maar dan keert de ziekte terug. De prognose is ongewis, haar levensverwachting beperkt. Nogmaals loodzware behandelingen ondergaan wijst Laura af. Ze gaat voor kwaliteit van leven. Niet met een bucket list, maar 'gewoon', met haar vrienden en haar familie, en in haar werk. Zoals ze zelf zegt, ervaart ze haar leven nu juist heel intens. Laura's ziekte brengt niet alleen rampspoed, maar ook de mogelijkheid om te genieten van de tijd die haar nog rest. Haar leven is 'in goud veranderd'.

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Het is een heel aangrijpend, eerlijk en tegelijkertijd positief verhaal. Ze heeft eerlijk over die r…

Pickwick vraag: Waar heb je om gelachen vandaag?


Om de reactie van mijn man tijdens het eten.

Mijn man mag graag eten van mijn bord af proberen te jatten door middel van diverse smoesjes waar ik, domme gans, vaak nog in trap ook. Dan weer zit er een bijzondere vogel in de tuin met de mooiste kleuren. Uiteraard kijk ik dan even, want je zal zien dat hij dit keer niet jokt en ik die bijzondere vogel heb gemist. Vaak blijkt er dan geen bijzondere vogel in de tuin te zitten (sorry duiven, merels, kraaien en mussen, jullie zijn ook bijzonder) en mis ik een stukje gehakt. 
Of hij zegt dat de kat van de buren in de tuin loopt en dat het lijkt of die mank loopt. Ook hier trap ik in, want je zal zien dat het echt zo is, dan kan je dat aan de buren doorgeven zodar ze hun kat in de gaten kunnen houden en eventueel naar de dierenarts kunnen. Wederom blijkt dat niet zo te zijn en mis ik weer een stukje gehakt.
Of de schutting heeft ineens een rare kleur of er is een regenboog. Ja, ja, hij weet ze te verzinnen en na 16 jaar trap ik er nog steeds in. ik zei toch al dat ik soms (lees vaak) een domme gans kan zijn?

Maar vandaag was ik eens geen domme gans. We hadden als toetje mandarijn vla van Campina en daar is manlief op het moment stapelgek op. Elke week kopen we wel een pak. Nu is die vla dan ook heel erg lekker, dus ik begrijp hem wel. ;) 
Ook nu kwam er weer een smoes en dit keer was de schutting omgevallen. Helaas voor manlief, ik trapte daar vandaag niet in. Ook niet bij het zoveelste 'maar het is echt zo' keek ik niet om. Toen ik mijn vla op had keek hij verbaasd, maar ook een beetje beteuterd, dat ik er niet in was getrapt. Tja, ik begin het te leren na 16 jaar. ;)

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

De Amarna-Papyrus - Rachel Reedijk

Van uitgeverij WalburgPers mocht ik dit boek lezen en een recensie over schrijven. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Tell el-Amarna is een dorp in midden-Egypte. Eens verrees hier een nieuwe stad voor de omstreden zonnecultus van farao Achnaton en zijn beeldschone echtgenote Nefertiti.

Het leven van de Amsterdamse psychiater Margalith Dreyfus-Levi neemt een ingrijpende wending als zij een davidster erft met daarop gegraveerd het Aton-zonneteken. Kort daarop ontmoet zij Fouad Khalifa, conservator in het Louvremuseum. Hij ontdekt dat het legaat terugvoert op de sterrenpapyrus van Parennefer, een opstandige priester uit de Amarna-periode.

Fouad vraagt Margalith om met hem mee te gaan naar Egypte. Terwijl zij samen stroomopwaarts trekken, op zoek naar de papyrusrol, is Egypte in de ban van de Arabische Lente en nemen elders de spanningen tussen Joden en Arabieren toe.

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de neus en lippen, dat echt is e…