Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Frankrijk In 50 Fragmenten - Caspar Visser 't Hooft

Van uitgeverij VanDorp Uitgevers mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Al meer dan 25 jaar woont Caspar Visser 't Hooft in Frankrijk, waar hij meerdere malen is verhuisd, van noord naar zuid, van oost naar west. Hij kent het land als weinig anderen. Hij weet wat de Fransen verbindt. Maar hij heeft ook gemerkt dat het land gevarieerder is dan je geneigd bent te denken na een paar zomervakanties in het zuiden of zo nu en dan een weekendje Parijs.

In 50 fragmenten geeft hij iets van deze verscheidenheid weer. Nu eens een grappige situatie in een restaurant, een sportschool of tijdens een groepsreis in de bergen. Dan de beschrijving van een verlaten streek, een oude ruïne, of een afgedankte kolenmijn. Of wat gedachten over Franse kunst, literatuur of politiek...

Deze prachtige bundel wordt ingeluid met een voorwoord van Nelleke Noordervliet, succesvol schrijfster en onder andere winnaar van de Multatuliprijs.

Bron: bol.c…

Elly's Choice


Sinds december vorig jaar ben ik lid van Elly's Choice. 
Ik had van deze site in de media gehoord en ook al over gelezen in een paar tijdschriften, maar het leek me niets. Het idee dat een ander bepaald welk e-book je kan downloaden stond me gewoon niet aan. Toch ben ik in december overstag gegaan. Ik zag een paar e-books van die maand die me wel leuk leken en ik had zoiets van laat ik toch maar eens een jaar lid worden en zeg nou zelf.... 10 e-book voor €2,99 per maand, dat kun je toch niet laten liggen? Ik heb voor het pakket Vrouw gekozen omdat op dat moment daar de leukste e-books in zaten en er twee e-books in zaten die ik sowieso wilde kopen.

Inmiddels ben ik 8 maanden verder en weet nu al dat ik er nog een jaar aan vast plak. Ben nu alleen nog aan het twijfelen of ik wel bij het pakket Vrouw wil houden of dat ik vanaf december een jaar pakket Literatuur kies. Hoewel ik bij het pakket Vrouw ook geregeld literatuur krijg. Het is echt elke maand een gemengd pakket. Zit er steeds meer aan te denken om het lekker bij het pakket Vrouw te houden. Gelukkig heb ik nog een paar maanden voor ik een definitieve keuze moet maken, maar stiekem weet ik het eigenlijk al. 
Uiteraard kan ik ook de andere pakketten erbij kiezen, maar ik hou het liever bij 1 pakket. 

In ieder geval ben ik heel erg blij met abonnement. Inmiddels heb ik al diverse e-books gelezen die ik normaal niet gekozen zou hebben alleen al vanwege het onderwerp, maar nu toch blij ben dat ik die heb gelezen. 
Zoals gezegd, in het pakket Vrouw zitten voor mijn gevoel ook e-books die in het pakket Literatuur passen en sommige e-books zouden ook in het pakket Man kunnen zitten. Er zit dus echt wel een variatie in. Niet alleen maar nieuwe, maar ook oudere e-books worden er maandelijks geplaatst. Daar ben ik ook wel blij mee. 

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

Quote van de Week