Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Masser Brock - Bert Wagendorp

Van Uitgeverij Atlas Contact  mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Masser Brock is columnist van dagblad 'De Nieuwe Tijd'. Zijn zus is de spindoctor van de premier van Nederland. Masser volgt het nieuws, tot het nieuws de achtervolging op hem inzet. Wat is de waarheid achter de dood van vier Nederlandse soldaten op vredesmissie? Hoe nam de geheime dienst De Nieuwe Tijd in de tang? De nieuwe roman van Bert Wagendorp gaat over de vraag hoe nieuws nieuwe werkelijkheden schept, over de waarheid die wij dagelijks krijgen geserveerd en over de waarde daarvan. Het is een wervelend verhaal vol vrolijke, tragische en kleurrijke personages: een opmerkelijke krantenfamilie, een cynische journalist, een horlogemaker en een tycoon tegen wil en dank. Masser ruilt zijn oude zekerheden in voor twijfel en zijn cynisme voor stilte. Als lezer kun je niet anders dan hetzelfde doen - wie 'Masser Brock' gelezen heeft, zal de …

ABC-tag, mijn leven in letters
Deze leuke tag kwam ik tegen op Crohnluchtig

A - Anneke
Dat is mijn naam. Als ik mij voorstel gebeurt het wel eens dat mensen er Janneke, Hanneke of Sanneke van maken en dan moet duidelijk maken dat het Anneke die begint met de letter A is, zonder alle andere letters. Hoe toepasselijk op deze tag. Ook hebben sommigen moeite met het schrijven van mijn naam. Dan willen ze één N en twee K's gebruiken. 
Ik kort mijn naam de laatste jaren af tot Ann, met twee N'en aan het eind, dat dan weer wel. Maar dat doe ik voornamelijk voor de mensen die geen Nederlands spreken. Dan is Ann makkelijker, maar het is ook sneller uitgesproken en geschreven dan Anneke. ;)

B - Boekenwurm
Ik ben een echte boekenwurm. Ben waarschijnlijk met een boek geboren, want ik mocht als kind al graag lezen en dat heb ik als volwassene niet losgelaten.

C - Chrome
Een andere browser wil ik niet meer gebruiken sinds ik Chrome als browser heb en sinds een paar jaar kan ik ook geen andere browser meer gebruiken, want daar houdt mijn Chromebook, waar ik niet zonder kan, niet van.

D - Drop
Ik ben gek op zoute drop, zo te zouter, zo te lekkerder ik het vind. 

E - Emmeloord
Dat is de stad waar ik alweer 17 jaar woon.

F - Faber Castell Polychromos kleurpotloden
Dat vind ik de fijnste kleurpotloden die er zijn. Ze dekken gelijk zonder dat je een paar lagen moet kleuren voor het helemaal dekt.

G - Garfield
Is een van mijn favoriete strips. Mijn eerste kat, die helaas niet meer leeft, heb ik dan ook Garfield genoemd.

H - Haken
Is ook een hobby van mij. Ik ben sinds de zomer bezig met een lapjesdeken aan het aan het haken van allemaal restjes wol. Voorlopig ben ik daar nog wel even zoet mee.

I - Impulsief
Ik kan nog wel eens impulsief zijn. Dan krijg iets in mijn hoofd en dat moet dan op stel en sprong gebeuren en kan dan echt niet wachten. Zo heb ik op een late avond mijn blog van layout veranderd waarvan ik dacht dat ik dat in een uurtje wel had gepiept, vervolgens was ik er een halve nacht mee bezig, maar het eindresultaat was heel mooi. 
Onlangs kreeg ik het 's avonds laat (ik ben ook wel eens impulsief overdag hoor) het idee dat een zware boekenkast van plek geruild moest worden met de onhandige wijnrek. Dat kon echt niet wachten tot de volgende dag, kon niet eerder slapen voor ik ze van plek had gewisseld. De andere dag was ik er blij om dat ik dat had gedaan. Die nacht sliep ik overigens heerlijk. ;)

J - Jus d'orange
Dit bestel ik vaak als ik in een restaurant of cafe ben en geen zin in cappuccino, fris of alcohol heb. Meestal geef ik dan als excuus dat ik mijn vitamientjes voor die dag dan weer binnen krijg.

K - Kleuren
Mag ik graag, ik word er altijd rustig van. Mijn favoriete kleurboeken zijn die van Millie Marotta.

L - Lachen
Doe ik heel vaak. Een van mijn motto's is 'Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd' en dat is ook zo. Ik kan vaak om niets lachen. 

M - Mei
Dat is mijn geboortemaand, de 24e om precies te zijn. Meestal is het mooi weer, maar het is ook al vaak genoeg voorgekomen dat het slecht weer was op mijn verjaardag.

N - Niets doen
Dat kan ik niet. Ik ben altijd bezig. 

O - Ongeduldig
Ik kan heel ongeduldig zijn. Gek genoeg heb ik dat niet als ik wol uit elkaar moet halen, dan ben ik de rust zelve, maar met andere dingen als het niet snel genoeg gaat, dan word ik heel ongeduldig. 

P - Pashokjes
Daar heb ik een hekel aan. Kleding kopen vind ik leuk, maar die pashokjes zijn of te klein of te fel verlicht of het gordijntje/deurtje sluit niet goed. Er is altijd wel wat. Ik pas dan ook het liefst zo min mogelijk. Als ik twijfel of iets me zal passen en/of staan, dan ga ik wel passen, maar als ik zeker weet dat ik het pas en het mij goed zal staan, dan pas ik het niet.

Q - Quotes
Daar ben ik dol op. Sinds vorig jaar plaats ik dan ook wekelijks een Quote van de Week op mijn blog.

R - Rood & Rose
Dat zijn mijn lievelingskleuren.

S - Schippersdochter
Mijn ouders waren schippers en als kind heb ik op een schippersinternaat gezeten. Toch trok dat beroep mij niet. Alleen met mooi weer genoot ik ervan, maar zodra het koud en regenachtig is, vind ik er niets meer aan. En dat is nog steeds zo. 

T - Top Contributor
Dat ben ik op diverse Google forums, waar ik mensen probeer te helpen hun problemen met de divers Google producten op te lossen.

U - Uilen
Vind ik leuke en grappige vogels

V - Vloggen
Dat zul je mij niet snel zien doen. Ik hou er namelijk niet van om mijzelf in filmpjes terug te zien. Ik heb dat ook met foto's. Het gebeurt maar zelden dat ik mijzelf er goed op vind staan. 

W - Winkelen
Dat mag ik graag, maar ik word de laatste tijd een beetje triest als ik naar de stad ga en weer een winkel zie die gesloten is. 

X - Xenos 
Blijft een leuke winkel waar ik vaak slaag als ik op zoek ben naar een accessoire voor in huis. 

Y - YouTube
Daar staan leuke filmpjes en clips.

Z - Zwolle 
Eens in de zoveel tijd gaan we daar winkelen als ik hier in Emmeloord niet slaag. Daar zit ook mijn favoriete schoenenwinkel (Schuurman Schoenen) waar ik met mijn koninklijke maat bijna altijd slaag.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

De Amarna-Papyrus - Rachel Reedijk

Van uitgeverij WalburgPers mocht ik dit boek lezen en een recensie over schrijven. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Tell el-Amarna is een dorp in midden-Egypte. Eens verrees hier een nieuwe stad voor de omstreden zonnecultus van farao Achnaton en zijn beeldschone echtgenote Nefertiti.

Het leven van de Amsterdamse psychiater Margalith Dreyfus-Levi neemt een ingrijpende wending als zij een davidster erft met daarop gegraveerd het Aton-zonneteken. Kort daarop ontmoet zij Fouad Khalifa, conservator in het Louvremuseum. Hij ontdekt dat het legaat terugvoert op de sterrenpapyrus van Parennefer, een opstandige priester uit de Amarna-periode.

Fouad vraagt Margalith om met hem mee te gaan naar Egypte. Terwijl zij samen stroomopwaarts trekken, op zoek naar de papyrusrol, is Egypte in de ban van de Arabische Lente en nemen elders de spanningen tussen Joden en Arabieren toe.

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de neus en lippen, dat echt is e…