Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

Circus Cesaria - Sanne Hillemans


Van Sanne Hillemans mocht ik haar boek lezen en recenseren en ik wil haar daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Een tragisch verlies heeft ervoor gezorgd dat Noah zijn verdriet al wekenlang in alcohol verdrinkt. Als hij een baan aangeboden krijgt bij een reizend circus, ziet hij geen reden om niet te gaan. Deze drastische verandering kan precies zijn wat hij nodig heeft. Er lopen veel interessante mensen rond op het circusterrein, maar degene die eruit springt, is een meisje van zijn leeftijd dat voor iedereen een glimlach klaar heeft. Terwijl haar aanwezigheid hem uit een donkere put trekt, lijkt zijn nabijheid het tegenovergestelde effect op haar te hebben.

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
De cover verraad al dat je niet zomaar een zoveelste roman gaat lezen, maar dat de persoon in het midden een zwaar verdriet met zich mee torst. Je ziet de man de zijkant bedenken hoe hij haar kan helpen. Ook de titel geeft aan waar het verhaal over zal gaan.
Het verhaal is op een vlotte manier geschreven, het leest als een trein Je hebt het gevoel dat je er bij bent geweest.
Vanaf de eerste zin zit je in het boek en wil je verder lezen, wil je het boek in een ruk uitlezen. 
Vanaf de eerste zin wordt je op het verkeerde been gezet omdat je denkt dat een bepaald persoon een totaal andere relatie met een van de hoofdpersonen heeft dan je verwacht. Als je er achter komt zit je met verbazing te lezen, omdat je dat niet verwacht. Ondertussen verwacht je dat het verhaal een bepaalde kant op gaat, maar dan blijkt die een totaal andere kant op te gaan. Als je weet waarom een bepaalde persoon reageert zoals die reageert dan begrijp je die persoon beter. Je krijgt er begrip voor en wilt zeggen dat je die persoon begrijpt.
Het plot komt als een totale verrassing, die zie je niet aankomen. Het eind is als een eind in een soap en dan met name als bij de laatste aflevering voor de zomerstop. Het laat je achter met vragen en wilt eigenlijk al het volgende deel lezen, maar dat is wat lastig omdat die nog niet uit is. Nog niet klaar is waarschijnlijk.
Het is een verhaal met diverse onderwerpen zoals onder andere het verwerken van het verlies van een dierbare, het kwijt raken van vertrouwen in mensen die je blindelings vertrouwde, maar ook het saamhorigheidsgevoel dat er is tussen mensen die geen familie van je zijn, maar wel zo aan kunnen voelen. De personen zijn goed uitgewerkt, ook al blijf je na afloop toch wel met een paar vragen zitten over bepaalde personen en waarvan je hoopt dat je ze in het volgende deel weer ontmoet om te weten hoe het met ze gaat.
Na het lezen van dit boek wil je ook bij het circus werken, ondanks dat het zwaar werk is en ook keihard, maar je wilt ook die saamhorigheidsgevoel meemaken zoals beschreven in het boek.

Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ik verwachtte een heerlijk boek te lezen en dat is het ook.

Wat vind je van de cover? 
Die is heel erg mooi, past echt bij het boek.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is heel erg mooi.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Die is vlot, beeldend, waardoor het boek lekker wegleest. Het boek leest als een trein.

Hoe origineel is het verhaal?
Heel origineel.

Wat vind je van de opbouw van het verhaal?
Die is heel erg goed. Langzaam aan wordt je naar het plot geleid en tussendoor kom je door middel van flashbacks meer te weten over bepaalde personen.

Zat je direct in het verhaal?
Ja, ik zat er direct in.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Dat weet het boek zeker.

Heeft het plot je verrast?
Die was heel verrassend, die zie je niet aankomen.

Zijn de karakters in het boek geloofwaardig?
Dat zijn ze stuk voor stuk. Bij niemand had ik het idee dat die ongeloofwaardig over komt.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Cesar, omdat hij mensen die het even moeilijk hebben een kans biedt om afstand te nemen van hun problemen door ze aan te nemen bij het circus en ze nergens aan vast houdt, maar ze ook niet laat zitten.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Dat zijn er een paar en ik ben er niet uit aan wie ik nu het meeste een hekel heb.

Zou je bevriend kunnen zijn met de hoofdpersoon?
Dat denk ik wel.

Wat vond je van de locaties in het boek? 
Ze klinken heel mooi.

Zou je in de tijd dat het boek zich afspeelt kunnen leven?
Het verhaal speelt zich in de huidige tijd af en dat gaat me goed af.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, dat heeft ze zeker. Zowel met het verhaal van Noah, maar ook met het verhaal van Emily en het verhaal van Isaac. Drie verschillende verhalen waarbij het verhaal van Isaac niet echt uitgebreid verteld wordt, maar je begrijpt wel zijn verdriet en pijn. Hoe iedereen toch weer anders reageert op een verlies van een dierbare. Hoe mensen op kunnen gaan in een relatie.

Mooie quote in het boek: 
'Soms is het makkelijker om dingen te delen met mensen die wat verder van je af staan,' merkte Cesar op.

Zou je het boek aanraden? 
Ja, het boek is zeker een aanrader.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor de jong volwassenen.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
5 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Misschien wel.

Ga je het volgende deel ook lezen?
Wanneer komt die uit? Ja, dus. ;)

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het boek is gesigneerd, die mag dus terug in de boekenkast.

Ga je de verfilming bekijken? 
Er is (nog) geen verfilming, maar mocht die er ooit komen ga ik die niet kijken.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Dit is een boek die me nog wel even bezig houdt.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Dat ga ik zeker, want ik ben heel benieuwd naar het volgende deel.

Leuk weetje over het boek:
Als je het boek gesigneerd wilt hebben, dan kan je die bestellen op de site van Sanne Hillemans, dan wordt die gesigneerd naar je verzonden.

Website van de auteur:
Sanne HillemansKoop bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Quote van de Week

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg

Van uitgeverij Conserve mocht ik dit boek lezen en recenseren. ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
De tweeling Clara en Tony spreekt met elkaar in onafgemaakte zinnen. Zo delen ze hun geheimen, dromen en blijdschap. Ze kunnen elkaars gedachten lezen zonder woorden te gebruiken. Hun leven neemt op slag een drastische wending wanneer hun boerderij in 1900 tijdens de Boerenoorlog wordt afgebrand en ze met hun moeder in een kamp vlakbij Pretoria terechtkomen.
Honderd jaar later is de wetenschapper Iris geïntrigeerd door epigenetica: hoe patronen uit het verleden zich in het heden herhalen. Iris stuit op een familiegeheim en ontdekt dat haar onderzoek in Holland over de continenten heen tot in Zuid-Afrika echoot. Ze ontrafelt een verhaal van ondenkbare ontberingen en onvoorstelbare veerkracht dat haar leven voorgoed zal veranderen.
In deze hartverwarmende historische roman schetst Vijverberg een indringend beeld over Zuid-Afrika en onderzoekt de invloed van aangr…

Ja, Ik Geloof In Sprookjes - Jessie Van Kuijck

Van uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Gebasseerd op een waargebeurd verhaal

Waar gaat het boek over? 
Tijdens haar vakantie in de populaire Turkse badplaats Alanya, wordt de Nederlandse Izannah verliefd op de Turkse Rohat. De vonk slaat over en de twee krijgen een lange afstandsrelatie. Ze zijn stapelgek op elkaar en Izannah reist telkens opnieuw naar Turkije om haar grote liefde te zien. Toch komt Izannah er al snel achter dat een relatie met een moslimjongen in het buitenland niet bepaald van een leien dakje gaat. Iedereen om haar heen lijkt negatieve vooroordelen te hebben en ook de Turkse dienstplicht zorgt voor de nodige obstakels en kopzorgen in de relatie. Naarmate de tijd vordert, komt Izannah ook steeds meer over het donkere verleden van Rohat te weten waar de burgeroorlog in Koerdistan een grote rol in speelt. De twee raken door allerlei omstandigheden verwikkeld in een lastige situatie waarin drugssmokkel,…