Doorgaan naar hoofdcontent

Boekvraag van de Week

Boekvraag van de week: Welk boek kan maar beter niet verfilmd worden?

Jullie weten inmiddels wel dat ik het niet zo heb op boekverfilmingen omdat de meeste boekverfilmingen tegenvallen als je het boek hebt gelezen. Je mist negen van de tien keer dingen die je in het boek hebt gelezen, waardoor je het gevoel hebt dat de film dan automatisch ook niet zo lekker loopt door de missende belangrijke dingen.
Wat mij betreft kunnen ze dan ook Hartendief op pootjes van Melinda Metz maar beter niet verfilmen. Je gaat geheid delen missen omdat het de regiseurs zelden lukt om de dieren datgene te laten doen wat ze moeten doen, zeker met katten is dat het geval. Een hond heeft daar minder last van, maar als een kat iets niet wil, dan zal die dat zeker niet doen of alleen als het hem uitkomt. Of ze moeten de kat er later inverwerken, dat het een levensechte animatie-kat is. De technieken zijn er, dus daar zal het zeker niet aan liggen. Maar wat mij betreft mogen ze dit boek laten wat het is, een boek en niet verfilmen. De film kan nooit zo humoristisch worden als het…

Maanziek - Eva Linden


Van Eva Linden mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil haar daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Het houten piratenschip is prachtig nagemaakt, met een glimmend geschrobd dek en een realistisch uitziende kajuit. Op de voorsteven houdt een halfnaakte zeemeermin de wacht en boven op de mast wappert een zwarte vlag met een doodshoofd erop. 'Piraten,' mompel ik. Een ijskoude rilling kronkelt door mijn lichaam. 'Beste deelnemers,' zegt een krakende stem. 'In dit spel is er maar één regel, en dat is dat degene die het langst weet te overleven, de wedstrijd wint!' Op het schip valt een ijzige stilte. Het onheilspellende gevoel dat ik dit beter niet zou doen, wordt steeds sterker. Dan, vanuit het niets, komen er hoge golven opzetten.

De zeventienjarige Mathis heeft het niet makkelijk. Naast de problemen met zijn vrienden en zijn liefje, heeft hij last van vreselijke, levensechte nachtmerries. Net op het moment dat hij niet meer weet wat echt is en wat niet, ontmoet hij een mysterieus meisje met een duister verleden. Ze vertelt hem over de gevaren die er zijn in de wereld van 'lucide dromen'. Ondertussen raken de twee steeds meer verstrikt in een spel tussen goed en kwaad, en verliezen ze hun grip op de werkelijkheid. Slagen ze erin om zichzelf te redden? Of is het allemaal maar...een droom?

Bron: bol.com.

Omslagontwerp:
Layla Winkeler

Jaar van verschijnen:
2016

ISBN:
9789082534634
Bindwijze:
e-book

Aantal pagina's:
156

Genre:
Thrillers, young adult, horror

Verfilmd?
Voor zover ik weet is het boek (nog) niet verfilmd, maar het zou zomaar kunnen dat het boek ooit verfilmd wordt, het leent zich er goed voor.

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de schitterende cover verwacht je niet dat je een heuse horror thriller gaat lezen. De schitterende titel, die pas ongeveer halverwege duidelijk wordt, maakt nieuwsgierig naar het verhaal. Je wilt weten wat er met Maanziek bedoeld wordt.
Het boek is opgedeeld in drie delen: twee delen vanuit Mathis bekeken en één deel vanuit Mila bekeken en eindigt met een spannend epiloog waardoor je nieuwsgierig wordt naar het volgende deel. De hoofstukken hebben allemaal passende titels zodat je een idee hebt waar de hoofdstukken over zullen gaan.
De hele tijd word je heen en weer geslingerd tussen droom en werkelijkheid. Doordat de dromen zo levensecht zijn, weet je vaak niet of het nu een droom is of dat het de werkelijkheid is. Gelukkig maken de hoofdpersonen dat dan al snel duidelijk en ben je benieuwd naar hoe het verder gaat, wat die dromen te betekenen hebben en wat er toch met bepaalde opmerkingen die gemaakt worden wordt bedoeld. Je wilt weten hoe het komt dat bepaalde gebeurtenissen in de dromen later in het echt op een iets andere manier ook overkomen zoals bijvoorbeeld dat een bepaald persoon in coma raakt. Je wilt weten waarom Mathis bang is voor onweer en niets moet hebben van zogenaamd spannende attracties als een piratenschip. Ook wil je weten wat het verhaal achter Mila is, waarom zij zo begaan is met Mathis.
Het is een spannend verhaal met heel veel verrassende wendingen, je krijgt niet de kans om te bedenken hoe het zal lopen omdat het allemaal zo snel gaat. Als je er eenmaal in bent begonnen, wil je het boek niet meer wegleggen, je wilt alleen nog maar verder lezen.
Het is niet alleen een spannend verhaal met horrorachtige stukjes, maar je komt ook meer te weten over lucide dromen en Yua. Door de informatie erover in het boek, kan je merken dat de auteur zich er goed in heeft verdiept.
Kortom; dit boek is een spannende horror thriller voor de jong volwassenen.

Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, dat deed het boek.

Wat vind je van de cover? 
Die is schitterend.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is heel mooi, past bij het boek.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Die is lekker vlot, beeldend.

Hoe origineel is het verhaal?
Heel erg origineel.

Wat vind je van de opbouw van het verhaal?
Die is goed, het is chronologisch geschreven waarbij er af en toe even wordt terug geblikt als het erom vroeg.

Zat je direct in het verhaal?
Ja, ik zat er direct in.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Dat weet het boek zeker. Eenmaal in begonnen, is het boek lastig weg te leggen.

Zijn de karakters in het boek geloofwaardig?
Ja, dat zijn ze. Sommigen zijn soms wel zo ongeloofwaardig, dat ze daardoor juist geloofwaardig overkomen.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Tarina, omdat ze lekker van het leven geniet en zich niet al te druk maakt.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Daar ben ik nog niet over uit.

Zou je bevriend kunnen zijn met de hoofdpersoon?
Dat denk ik niet.

Wat vond je van de locaties in het boek? 
Ze klinken heel mooi.

Zou je in de tijd dat het boek zich afspeelt kunnen leven?
Het boek speelt zich in de huidige tijd af en dat gaat me tot nu toe goed af.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Nee, maar dat is niet erg.

Mooie quote in het boek: 
Soms wou ik dat het leven een computergame was, dat je dingen gewoon opnieuw kon doen als je ze verkeerd had gedaan.

Zou je het boek aanraden? 
Ja, ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Jong volwassenen.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
5 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Nee, ik vond het leuk om het boek te lezen, maar hoef het boek niet nog een keer te lezen.

Ga je het volgende deel ook lezen?
Ja, die ga ik zeker lezen.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het is een e-book, die kan ik niet weggeven.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk niet dat het boek mij lang bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Ja, dat ga ik zeker.

Leuk weetje over het boek:
Dit boek heeft een eigen Facebook pagina.

Website van de auteur:
Eva Linden Twitter


Koop bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Van uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Herinneringen van vernielde generaties

Waar gaat het boek over? 
Wie denkt dat met de bevrijding van Nederland in 1945, de Tweede Wereldoorlog geëindigd is, vergist zich. Wie denkt dat de oorlog zal eindigen wanneer de laatste persoon die toen heeft geleefd is gestorven, vergist zich ook. Want de Tweede Wereldoorlog heeft ook de generaties die na de oorlog zijn geboren, getekend. Dit geldt vooral maar zeker niet uitsluitend voor mensen met een Joodse achtergrond; het leven van de zogeheten tweede generatie (en de generaties daarna) wijkt af van hun leeftijdsgenoten. Oorlog en vervolging houdt hen in de greep, hoezeer zij ook proberen een 'gewoon' leven te leiden. Het is niet verwonderlijk dat dit tot misverstanden leidt en onbegrip. Hun ouders menen dat zij niets hebben meegemaakt, hun niet-joodse vrienden en partners kunnen het niet bevatten. Wie wil weten hoe het voelt …

Quote van de Week

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg

Van uitgeverij Conserve mocht ik dit boek lezen en recenseren. ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
De tweeling Clara en Tony spreekt met elkaar in onafgemaakte zinnen. Zo delen ze hun geheimen, dromen en blijdschap. Ze kunnen elkaars gedachten lezen zonder woorden te gebruiken. Hun leven neemt op slag een drastische wending wanneer hun boerderij in 1900 tijdens de Boerenoorlog wordt afgebrand en ze met hun moeder in een kamp vlakbij Pretoria terechtkomen.
Honderd jaar later is de wetenschapper Iris geïntrigeerd door epigenetica: hoe patronen uit het verleden zich in het heden herhalen. Iris stuit op een familiegeheim en ontdekt dat haar onderzoek in Holland over de continenten heen tot in Zuid-Afrika echoot. Ze ontrafelt een verhaal van ondenkbare ontberingen en onvoorstelbare veerkracht dat haar leven voorgoed zal veranderen.
In deze hartverwarmende historische roman schetst Vijverberg een indringend beeld over Zuid-Afrika en onderzoekt de invloed van aangr…